Windows 8: De weg naar RTM

Windows 8 Developer Preview; september 2011

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

De eerste voorlopige versie van Windows 8 was de Developer Preview (DP), die werd getoond uit bij 2011 BUILD-conferentie van Microsoft. Aan het begin van de ontwikkelingscyclus, Windows 8 werd beschreven door Microsoft voorzitter Steven Sinofsky als “een gedurfde re-verbeelding van wat Windows zou kunnen worden”, en de DP gaf ons onze eerste blik op de nieuwe Live-Tile gebaseerd Startscherm met zijn (later omgedoopt) Metro look en feel. Intussen is de – knop-free Start – Windows Desktop werd verbannen om gewoon een andere toepassing. We ontmoetten de vijf Charms (Search, Share Start, Devices and Settings) voor toegang tot instellingen van het systeem en de toepassing, en de contracten die bepalen hoe applicaties samenwerken. cloud-centric aard Windows 8 was al duidelijk in de DP, van de Live ID logon naar een nieuwe Live Mail-client met Exchange en webmail ondersteuning, naar SkyDrive integratie.

Het is een uitdaging om een ​​gebruikersinterface die schalen van de telefoon naar TV via leisteen, notebook en desktop PC te ontwikkelen; – Simon Bisson

Het belangrijkste doel van de Developer Preview, zoals de naam al doet vermoeden, was aan ontwikkelaars enthousiast over het bouwen van ‘immersive’ Metro-stijl applicaties te krijgen, en hen de tools om aan de slag te geven. Microsoft naar behoren voorzien van een set van C ++ Windows Runtime (WinRT) API’s geven uitgebreide toegang tot de OS-mogelijkheden, bloot te stellen aan beheerde en onbeheerde code, en JavaScript, en een nieuwe versie van Visual Studio met tal van Metro templates. De Windows Store werd geïntroduceerd, samen met de business-gerichte Windows To Go, waarmee u een op zichzelf staand exemplaar van Windows 8 vanaf een USB-stick, plus bijgewerkt beveiligings- en systeembeheer functies.

Onze eerste gedachten over Windows 8? Recensent Simon Bisson merkte op dat “De nieuwe shell en de Metro user interface model zijn heel verschillende manieren van werken aan de vertrouwde WIMP (Windows, Icons, Mouse en Pointer) paradigma” en dat “het is een uitdaging om een ​​gebruikersinterface die schalen van de telefoon te ontwikkelen op TV, via leisteen, notebook en desktop PC “. Maar hij vond dat “Microsoft lijkt te hebben genageld. Metro’s meeslepende look and feel werkt goed op een scala van verschillende pc-hardware, is eenvoudig te leren en veel informatiever dan de oude startmenu en taakbalk”. Ondanks de Developer Preview van de buggy pre-beta code, Simon beschouwd als Windows 8 “klaar voor ontwikkelaars op te bouwen en nieuwe toepassingen te testen”.

Lees meer; Windows 8 Developer Preview; Windows 8 Developer Preview: screenshot gallery

Windows 8 Consumer Preview; februari 2012

De tweede prerelease Windows 8-versie was de Consumer Preview, onthuld op het Mobile World Congress in Barcelona. Beschreven door recensent Simon Bisson als “dicht bij de laatste Windows 8 user experience”, de Consumer Preview zag veel fine-tuning van de UI, met name de Metro (zoals het was nog steeds genoemd) Start scherm, met inbegrip van extra gebaren en verbeteringen voor non-touch (muis en toetsenbord) gebruikers, en Semantische Zoom voor eenvoudiger tegel management. Touch-gebruikers zagen verbeteringen ook, met controles (voor het schakelen tussen toepassingen en de toegang tot Charms) in gemakkelijk getroffen locaties, en een nieuwe swipe-down close gebaar voor het sluiten van het uitvoeren van Metro toepassingen.

Elders, de Consumer Preview gebruikers in staat stelde om de lijst van instrumenten die gebruikt worden voor het publiek beschikbaar contracten, met inbegrip van het delen en het kiezen van bestanden (een deel van de WinRT programmeermodel, contracten kunnen toepassingen specifieke functies die kunnen worden gebruikt door andere toepassingen bloot personaliseren – zonder de noodzaak voor een van beide toepassing om te weten over de andere). Multi-monitor ondersteuning is verbeterd, met de keuze van afzonderlijke achtergronden voor verschillende schermen, of een panoramische achtergrond verspreid over meerdere schermen. Metro placeholder apps uit de Developer Preview, met inbegrip van Skydrive en Mail, werden uitgewerkt en nieuwe – Bing Maps, bijvoorbeeld – ingevoerd.

We verpakt onze blik op de Consumer Preview door op te merken dat het “aanzienlijk eenvoudiger te gebruiken dan de Developer Preview, in het bijzonder met een toetsenbord en muis” en dat “de eindgebruikers (consumenten en bedrijven) kunnen beginnen met een nieuwe manier van leren werken dat is waarschijnlijk de basis voor Windows voor de komende tien jaar “.

Lees meer; Windows 8 Consumer Preview; Windows 8 Consumer Preview: screenshot gallery

Windows 8 Laat Voorbeeld; mei 2012

Uitgerold aan het einde van mei, de release preview van Windows 8 aangegeven dat het uit beta code had bewogen door het schrappen van de Betta Vis van het opstartscherm, te vervangen door ‘Windows’ in Metro (ja, het was nog steeds zo genoemd) typografie. Microsoft beloofde ‘tienduizenden’ verbeteringen onder de oppervlakte van de Release Preview hoewel op het eerste gezicht leek weinig was veranderd van de vorige CP release. Veel van de ruwe kantjes Metro werden gladgestreken, maar, en verdere verbeteringen voor muis / toetsenbord-gebruikers aangeboden. Het scherm Start kregen nieuwe toepassing tegels met een betere live content en multi-monitor ondersteuning is verder verbeterd.

De Windows Store kreeg een make-over met nieuwe apps beschikbaar – waaronder Microsofts eigen Live Essentials suite omgebouwd tot Metro stijl. Een nieuwe reeks van Family Safety instrumenten, voor het regelen van hoe kinderen gebruik maken van een PC, maakte ook zijn eerste verschijning.

De Metro-versie van Internet Explorer 10 inclusief Flash-ondersteuning – zij het beperkt tot een whitelist van touch-vriendelijke websites, het blokkeren van degenen die de Metro user experience richtlijnen schenden.

Aangezien het naderde feature-volledige status, we geïnformeerd dat “IT-afdelingen moeten zeker gaan kijken naar Windows 8 nu” en dat “web-ontwikkelaars moeten beginnen om zich vertrouwd te maken met IE10 van HTML5 en CSS3-mogelijkheden”. Wat betreft de vooruitzichten Windows 8 in de markt, we dachten dat “het is nog te vroeg om te zeggen wanneer Windows 8 een succes zal worden. Wat we wel kunnen zeggen is dat het zal zeker geen mislukking”. We concludeerden dat “Er is een brave new world onder de motorkap van Windows 8 – en het is er een die IT-professionals van alle strepen zullen moeten onderzoeken in de diepte”.

Lees meer; Windows 8 Laat Voorbeeld; Windows 8 Laat Preview: screenshot gallery

Windows 8 Enterprise RTM; augustus 2012

Voor de laatste Release To Manufacturing (RTM) podium, hebben we ons geconcentreerd op de Enterprise-versie van Windows 8. De overige versies voor x86-computers zijn Windows 8 en Windows 8 Pro, met Windows RT beschikbaar voor ARM-gebaseerde systemen.

Windows 8 is de basis editie voor de consument, terwijl Windows 8 Pro – die Remote Desktop server capaciteit voegt, de mogelijkheid om lid te worden van een Active Directory-domein, ondersteuning voor Encrypting File System, Hyper-V en VHD opstarten, plus Group Policy, BitLocker / BitLocker To Go ondersteuning – is voor prosumers en zakelijke gebruikers. Windows 8 Enterprise ontbreekt de mogelijkheid om te installeren van de Pro-editie van Media Center add-on en is voor Software Assurance-klanten.

Na vertrouwdheid bijna een jaar met de ‘nieuwe’ Start screen (Metro nu verboten na een rechten geschil met een Duits bedrijf), we uitgesproken de UI “schoon en snel en makkelijk te gebruiken met de muis en het toetsenbord als op een touchscreen apparaat”. We merkte op dat “Er is een onderliggende eenvoud van de nieuwe gebruikersinterface dat mogelijk te verwarren met ‘vervlakking’, maar het maakt complexe taken gemakkelijk zodra je leert dat het hele scherm is een zoektocht UI, en kan worden genavigeerd door het intikken van”. De gebundelde PowerShell 3.0 maakte het makkelijker voor admins om zowel lokaal als op afstand te werken met PC van de gebruiker.

We wisten niet dat die gebruiker omscholing voor de nieuwe UI een groot probleem zou zijn, alleen al omdat line-of-business applicaties waren waarschijnlijk op het bureaublad te blijven. Anekdotische, vonden we dat “Windows 8 is, zoals Windows 7 – gewoon sneller en meer energie-efficiënt (onze test laptops hebben een extra uur batterijduur behaalde gemiddeld na het updaten met Windows 8)”.

Windows 8 is een besturingssysteem te upgraden dat, naast Windows Server 2012, zal helpen uw bedrijf architecturen klaar voor de volgende generatie van de hardware en software – in het bijzonder de wolken. – Simon Bisson

Door RTM tijd, de Windows Store had meer nieuwe-stijl apps (kijk hier voor data) – hoewel het natuurlijk had (en heeft nog steeds) een lange weg te gaan om rivaliserende OS vendors ‘app stores te vangen. Zakelijke klanten zullen in staat zijn om zelfstandig een geschikte gecertificeerde nieuwe-stijl apps leveren van de Windows Store op individueel of groepsniveau. group policies kunnen ook bestanden en instellingen voor synchronisatie via SkyDrive (beschikbaar voor consumenten Windows 8) te blokkeren en te gebruiken file sync in SharePoint 2013 plaats.

Windows To Go (WTG) is een Enterprise-functie, waardoor een volledige Windows 8 te installeren vanaf een flash drive. WTG krijgt toegang tot alle processorkracht en geheugen van een host-pc’s – maar niet de schijven of een ander opslagmedium. Alles wat een gebruiker doet een verblijf op de flash drive, klaar om te verhuizen naar een andere PC.

Ons oordeel over de RTM-code voor Windows 8 Enterprise? “Met de verbeterde Enterprise-functies, het is een besturingssysteem te upgraden dat, naast Windows Server 2012, zal helpen uw bedrijf architecturen klaar voor de volgende generatie van de hardware en software -. Vooral de cloud” Nou, het is nu uit: laten we eens kijken wat er gebeurt.

Lees meer; Windows 8 Enterprise RTM, Windows 8 Enterprise RTM: screenshot gallery; Windows To Go: screenshots

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset