Windows 10-upgrades zal niet gratis zijn voor iedereen: Komt u in aanmerking?

Een vraag die ik heb al vaker gevraagd dan enig ander de laatste tijd is dit: “Als ik het uitvoeren van de Windows 10 Voorbeeld, krijg ik een gratis licentie als de preview voorbij is? ‘

Meer Windows 10

Windows 7 Service Pack 1 is vereist voordat u kunt upgraden met behulp van Windows Update. Maar alle pc’s verkocht met Windows 7, zelfs pre-SP1, in aanmerking komen voor de upgrade;. Windows 8 U moet eerst een upgrade naar Windows 8.1 (gratis in de Windows Store) en installeer de gratis Windows 8.1-update via Windows Update. Nadat dat is voltooid, komt u in aanmerking voor de gratis Windows 10 upgrade;. Windows 8.1 U kunt upgraden naar Windows 10 via Windows Update.

Het korte antwoord is nee.

De langere antwoord is “Nee, maar het is waarschijnlijk niet uit.”

Windows licentie is verwarrend, en Microsoft’s warrig messaging over hoe het gaat om Windows 10-upgrades te leveren heeft helemaal niet geholpen. De Windows 10 licentieovereenkomsten zijn niet ter inzage nog, dus het is mogelijk zal er enige verrassingen in.

En, natuurlijk, Microsoft routinematig weigert om eventuele vragen over licenties te beantwoorden, omdat het hele onderwerp is een juridisch heet hangijzer.

De upgrade aanbod zoals het vandaag bestaat bevat letterlijk een sterretje en een bos van kleine lettertjes. Sommige details zijn nog niet bekend gemaakt.

Het goede nieuws is dat ik heb het bestuderen van Windows problemen met licenties voor meer dan een decennium, en ik denk dat ik een behoorlijk solide greep op wat er zal gebeuren wanneer Windows 10 wordt vrijgegeven. De standaard disclaimers toe te passen, natuurlijk: ik ben geen jurist, en deze post geen juridisch advies. Maar de informatie in dit bericht informatie juist om het beste van mijn kennis.

Als u momenteel een Windows enterprise edition, is deze post niet op u van toepassing. Enterprise-edities zijn alleen beschikbaar voor klanten volume licentie, en je moet aan wie beheert de Microsoft licentieovereenkomst in uw organisatie aan een vergunning antwoorden te krijgen om te praten.

Met die gegevens uit de weg, het belangrijkste ding om te begrijpen is dit

Een Windows-licentie is aan een apparaat, niet toegewezen aan een persoon die verbonden is.

Dus, als u de Windows 10 voorbeeld uitvoert, moet u een andere vraag te stellen: “Is dit apparaat de juiste licentie voor Windows 10”

Of u nu op dit moment het uitvoeren van de Windows 10 voorvertoning is irrelevant. In plaats daarvan kunt u het juiste antwoord te krijgen door het beantwoorden van een paar eenvoudige vragen.

Dat klinkt als een groot aantal, maar hoe moeilijk is het echt om dat doel te raken?

Is dit een fysiek apparaat of een virtuele machine?

Wanneer moet ik upgraden, Microsoft:? Meer dan 75 miljoen apparaten; FAQ: U hebben vragen, Ed Bott’s got antwoorden; Review: Goodbye, Windows 8, hello, Windows 10; Hoe wordt Windows 10 eigenlijk doet tot nu toe; laptops? tabletten upgrade gids; Duwen mijn MacBook en iPad opzij; Windows 95 start 20 jaar geleden

Met uiterst zeldzame uitzonderingen na, hebben virtuele machines niet voorzien van een Windows-licentie. Verder met het volgende gedeelte voor meer informatie over hoe u een kwalificerende licentie te verwerven.

Als dit is een fysiek apparaat, zoals een desktop PC, laptop of tablet, die het nodig heeft om een ​​goede onderliggende licentie om in aanmerking te komen voor de gratis upgrade hebben. De meeste pc’s verkocht via de commerciële en retail kanaal voorzien van een huis of bedrijf editie van Windows is geïnstalleerd. Alle Macs worden geleverd met OS X.

Welk besturingssysteem is geïnstalleerd op uw pc?

De meeste merknaam pc’s worden verkocht met een besturingssysteem, meestal de meest recente versie van Windows beschikbaar is wanneer de PC werd gebouwd, of, in het geval van een Mac, de nieuwste versie van OS X. Als u de PC zelf bouwen of gekocht van een lokale winkel, kunt u een zogeheten naked PC, een met geen besturingssysteem hebben gekocht.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Microsoft zegt dat je een Windows 10 upgrade gratis krijgen als je een juiste licentie voor Windows 7 Service Pack 1 of Windows 8.1 en u aanspraak maken op de gratis upgrade binnen een jaar na de lancering van Windows 10.

Voor Windows-apparaten, kunt u zoeken naar een sticker op de zijkant of onderkant van het apparaat (voor een draagbare PC is het soms in een batterijcompartiment verborgen of aan de voeding). U kunt ook het papierwerk of specificaties van de fabrikant voor het specifieke model dat u op zoek bent naar.

In aanmerking voor een gratis upgrade

Niet in aanmerking voor een gratis upgrade

Als uw voorgeïnstalleerd besturingssysteem niet voor een gratis Windows 10 upgrade in aanmerking komt, welke opties heb je?

Je moet wat Microsoft noemt een ‘kwalificerende licentie “als u Windows 10 installeert in een virtuele machine, op een Mac met Boot Camp, of op een PC die u bouwen of gekocht die niet onder Windows als onderdeel van het eindproduct.

Je zou al een in aanmerking komende editie als je een retail-exemplaar van Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1 gekocht. Als je al die licentie hebt toegewezen aan uw pc of virtuele machine, in aanmerking komt voor de gratis upgrade naar Windows 10. U kunt deze licentie over te dragen aan een fysieke of virtuele pc en het zal in aanmerking komen voor een Windows 10 upgrade.

U kunt ook een OEM-versie van Windows gebruiken. Windows 8 is de enige OEM-versie die Personal Use Rights (PUR) omvat. Om een ​​of andere bizarre reden, Microsoft verwijderde PUR uit de Windows 8.1 OEM-licentie. Technisch gesproken kunt u een OEM-versie van Windows 7 of Windows 8.1 niet gebruiken op een pc of virtuele machine die u maakt. In de praktijk is dit gebruik is zo vaak voor dat het onmogelijk is voor te stellen Microsoft proberen om die rechten technische licentie af te dwingen.

De beste strategie zou kunnen zijn om een ​​beetje langer wachten. Windows-baas Terry Myerson zegt Microsoft is van plan een aantal “zeer aantrekkelijke aanbiedingen” voor OEM’s om klanten te bieden heeft met het zogenaamde niet-legitieme Windows-pc’s. Het is niet zeker of deze aanbiedingen zullen worden beperkt tot China en andere markten die verzadigd zijn met illegale kopieën van Windows.

Merk op dat geen van deze iets te maken heeft met de manier waarop u Windows 10 te kunnen installeren Als het apparaat is geschikt voor Windows 10 upgrade omdat het oorspronkelijk kwam met Windows 7 voorgeïnstalleerd, kunt u de gratis upgrade claimen voor het eerste jaar is up. Op dat moment heb je een geldige licentie voor Windows 10 op dat apparaat en u kunt installeren, repareren, vernieuwen, opnieuw in te stellen, of indien nodig opnieuw te installeren. Meer details over dat na Microsoft rondt de lancering plannen.

Gallery: De Windows 8 schroothoop: 10 functies die niet te maken naar Windows 10

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen