? Westpac CIO pleit voor dringende wijzigingen in de Australische IT talent droogte op te lossen

Westpac chief information officer Dave Curran is een somber beeld van hoe de toekomst van het eruit zou zien in Australië als er niets wordt gedaan om de huidige stand van het land de IT-onderwijs systeem te veranderen geschilderd.

Sprekend aan de University of Technology, Sydney over ‘De digitale revolutie en de toekomst van IT in Australië’ op woensdag, Curran benadrukt dat meer actie moet worden ondernomen om de IT-talent pipeline te verhogen, met name voor vrouwen.

“Kijkend naar de huidige IT-personeelsbestand in Australië we worstelen in het bijzonder aan te trekken en vrouwen te behouden,” zei hij.

“Er is niets dat steunt dat men seks is beter dan de andere als het gaat om IT, maar slechts ongeveer een kwart van de Australische IT-medewerkers zijn vrouwen.”

Hij ging verder met te zeggen dat op dit moment een derde van zijn technologie team bestaat uit vrouwen, maar ook andere organisaties nodig hebben om dit voorbeeld te volgen.

“Ik ben echt trots op deze nummers, maar ik weet dat we beter kunnen doen. Velen van u zou weten dat bij Westpac we hebben onszelf een doel van 50 procent vrouwen in leidinggevende functies instellen door onze 200ste verjaardag in 2017. Het is één van de redenen waarom ik kwam om te werken bij Westpac en ik wil echt om ervoor te zorgen dat we bereiken, “zei hij.

Hij wees er ook op een “gebroken vraag / aanbod vergelijking”, waar het aantal jonge mensen studeren IT-cursussen aan de universiteit met meer dan 50 procent is gedaald in de afgelopen tien jaar, maar er is een 31 procent groei van de werkgelegenheid in de industrie geweest.

Dit is in vergelijking met landen als China, waar dit jaar alleen al 3,5 miljoen van zijn eigen afgestudeerden in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde zal hebben geproduceerd, zei Curran.

“Dat is wat we concurreren met,” zei hij.

Volgens Curran, zijn er drie belangrijke factoren die bijdragen waarom er zo weinig mensen op zoek naar IT als een carrière-optie. De eerste reden is dat jonge Australiërs, in het bijzonder jonge vrouwen, worden niet aangemoedigd om technologie te studeren op school of universiteit, wat suggereert leerplannen moeten veranderen om kinderen te betrekken vanaf jonge leeftijd.

Het tweede punt Curran maakte was dat de ouders moeten worden opgeleid rond hoe belangrijk technologische vaardigheden zijn, en die kennis gebruiken om de technologie interesse in hun kinderen aan te moedigen.

De laatste factor die bijdraagt ​​Curran gezegd is dat er meer moet worden gedaan door de overheid en bedrijven om talent te behouden in Australië – een vergelijkbare punt onlangs op gewezen dat StartupAUS CEO Peter Bradd, en een groep van venture capitalists en startups op een recente KPMG-hosted rondetafelgesprek .

“Ik heb onlangs terug van een reis naar Silicon Valley, waar ik ontmoette tientallen jonge Australische ondernemers die het maken van het in de Verenigde Staten na een mislukte poging om steun te krijgen in Australië,” zei hij.

“Of erger nog, ze niet eens te proberen om hun bedrijf hier te vestigen, maar sprong meteen op een vliegtuig met hun geweldige ideeën. Hoewel ik denk dat we doorgedrongen in het ondersteunen van startups in Australië en het houden van een aantal fantastische innovaties in onze achtertuin, beide bedrijfsleven en de overheid moet meer werk te doen in de ondersteuning van deze groeiende sector van onze economie. ”

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO; Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups ; Waarom de Chinese India’s Hike bode in een eenhoorn hebben getransformeerd en wat WhatsApp kunnen leren

In inspanningen om bij te dragen om bij te dragen aan de startup ecosysteem, Westpac eerder aangekondigd een AU $ 50.000.000 investeringen in Reinventure, een organisatie die identificeert en ondersteunt startups. Meer recent, Westpac kocht een belang in Canberra-gebaseerde beveiliging startup Quintessencelabs.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren