Werkgroep nixes aandrijving voor online stemmen in 2016

Een werkgroep heeft aanbevolen online stemmen proeven in Nieuw-Zeeland verkiezingen lokale lichaam worden uitgevoerd in 2016, maar concludeerde brede beschikbaarheid is “niet haalbaar” voor die verkiezing door.

De werkgroep, opgericht in september vorig jaar, was een een reactie op verzoeken van de commissie Justitie en Electoral van het Parlement, een aantal lokale overheden, lokale overheid Nieuw-Zeeland en de Nieuw-Zeelandse Society of Local Government Managers om een ​​proef van online stemmen voor de lokale verkiezingen autoriteit uit te voeren .

We denken niet dat de brede implementatie van een online stemmen optie in de 2016 lokale verkiezingen haalbaar is.

Er werd gevraagd om de mogelijkheden, kosten en veiligheidskwesties die betrokken zijn bij online stemmen en de haalbaarheid van de uitvoering van het voor 2016 lokale verkiezingen van Nieuw-Zeeland te overwegen.

De werkgroep heeft besloten een brede uitrol is niet haalbaar, omdat in 2016 de verkiezing van de eerste echte kans om een ​​proef van wat relatief ongeteste technologie zou kunnen voeren zal zijn.

Internationale ervaringen met online stemmen zijn beperkt, aldus het rapport, met informatie uit slechts 11 landen waar zij werd beschouwd, trialed of geïmplementeerd.

Deze ervaringen hebben zowel goed als slecht geweest. We vinden het belangrijk om te erkennen dat de Nieuw-Zeelandse ervaring anders zal zijn. Wij zijn een kleine, multiculturele natie met verschillende kiesstelsels en Nieuw-Zeeland is met behulp van het stemmen per brief bij lokale verkiezingen meer dan 20 jaar “, zegt het rapport;. Het rapport constateert algehele online stemmen is haalbaar en wenselijk omdat het stemproces kon maken makkelijker en sneller, verhoging van de snelheid en nauwkeurigheid van het behalen van resultaten en de kosten van de lokale verkiezingen zou kunnen verminderen.

Maar 2016 is nog te vroeg voor een volledige uitrol.

We denken niet dat de brede implementatie van een online stemmen optie in de 2016 lokale verkiezingen haalbaar is. Onze analyse geeft aan dat een gefaseerde aanpak maakt het mogelijk alle partijen en belanghebbenden om vertrouwd te raken met de kansen en uitdagingen van online stemmen geworden, terwijl ook de ondersteuning van een doeltreffend beheer van de levering risico’s in overeenstemming met de ervaring.

De werkgroep vond dat het testen en kleinschaliger proeven vóór deze datum belangrijk zal zijn, maar er zijn geen studies die groot genoeg is om adequaat te testen van het vermogen van een online stemsysteem om te gaan met de complexiteit van de lokale verkiezingen buiten de driejaarlijkse lokale verkiezingen zouden zijn.

Wij erkennen dat de lokale overheid wil om sneller te bewegen en we delen het enthousiasme van de sector. Echter, werken aan een proef van online stemmen in 2016 leidt tot de beste kans op succes en zal moeten nog belangrijke verplichtingen van zowel de centrale overheid en de lokale overheid;. In het verslag wordt ook geconstateerd dat het beveiligen van online stemmen is “kritiek, maar niet gemakkelijk”.

Wij erkennen dat de lokale overheid wil om sneller te bewegen en we delen het enthousiasme van de sector.

Geen ICT-systeem is perfect, en absolute veiligheid op het internet is niet haalbaar. Online stemsystemen moeten zijn ‘veilig genoeg’ om het gebruik ervan te ondersteunen en dat dit arrest moet worden ondersteund door een gedetailleerde dreigingsanalyse die is ontwikkeld en gedurende het leveringsproces gehandhaafd.

Associate minister lokale overheid Peseta Sam Lotu-Iiga zei dat het ministerie van Binnenlandse Zaken zou de aanbevelingen van de werkgroep te analyseren en rapporteren aan het kabinet in november.

“Het is essentieel voor ons om aandachtig de bijbehorende kosten, praktische aspecten van de veiligheid van online stemmen te onderzoeken en het belangrijkst”, zegt Lotu-Iiga.

Vorige week heeft de Australische kiescommissie, gewaarschuwd, maar had niet de mogelijkheid voorafgaand aan de volgende federale verkiezingen uit te voeren e-voting proces.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze