WCIT-12 lek toont Rusland, China, anderen proberen te definiëren ‘door de overheid gecontroleerde Internet’

de Wereldconferentie over internationale telecommunicatie (WCIT-12) aan nieuwe voorstellen zijn erop gericht het internet als een systeem van de overheid gecontroleerde, staat onder toezicht netwerken te herdefiniëren, volgens een uitgelekt document.

Lees verder

Het WCIT-12 top in Dubai is op dit moment waar de International Telecommunications Union VN (ITU) wordt gehouden, waarbij de lidstaten landen gaan head-to-head over de voorgestelde herzieningen van de Internationale Telecommunicatie-Regulations (ITR), een juridisch bindend internationaal verdrag ondertekend door 178 landen.

De uitgelekte document [PDF] werd door een lidstaat blok bestaat uit Rusland, China, Saoedi-Arabië, Algerije, Soedan, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) voorgesteld.

Bijgewerkt maandag 10 december, op 3:13 PST

Volgens de ITU’s Twitter-feed, TechWeek Europe en The National, heeft het voorstel inmiddels ingetrokken. Daarnaast heeft de Egyptische delegatie naar WCITleaks via Twitter meegedeeld dat, ondanks zijn naam op het document, Egypte beweert dat het “nooit het document ondersteund.”

Rusland en China zijn bekritiseerd in het verleden voor diverse acties over hun wetgevende aanpak toegang tot internet van hun burgers. Rusland onlangs besloten tot een ‘zwarte lijst’ wet die parlementaire controle aangewakkerd over plannen van het land om de Russische web te censureren, terwijl China heeft voor ‘de toegang tot een vrije en open Web dankzij de state-run zogenaamde’ jaren belemmerd burgers Great Firewall ‘ .

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft unaniem een ​​resolutie goedgekeurd om tegen U.N. intentie om te regeren en te reguleren het internet op de WCIT-12 conferentie in Dubai, momenteel aan de gang. [UPDATE]

De uitgelekte voorstel specifiek omschrijft het internet als een “internationaal conglomeraat van onderling verbonden telecommunicatienetwerken,” en dat “het beheer van internet geschiedt door middel van de ontwikkeling en toepassing door overheden,” met de lidstaten het hebben van “het soevereine recht om vast te stellen en uit te voeren openbare orde , met inbegrip van internationaal beleid, op het gebied van internetbeheer.

Het geheim opgestelde voorstel werden gepost op WCITLeaks, een website waar de conferentie voorstellen worden anoniem gelekt, deels te wijten aan het feit dat WCIT-12 conferentie voorstellen zijn nog niet beschikbaar voor het grote publiek.

Het document geeft ook niet aflatende druk van het ene land naar het Internet opnieuw te definiëren – het laatst gezien in de oorspronkelijke voorstellen van Rusland voor het WCIT-12 [PDF].

In juni 2011, Vladimir Poetin een ontmoeting met ITU secretaris-generaal, Dr. Hamadoun Toure, waar de toenmalige Russische premier herinnerde de Toure dat Rusland mede-oprichter van de ITU. Poetin dan haalde de krantenkoppen na te hebben verklaard dat Rusland van plan om actief deel te nemen, “het opzetten van internationale controle over het internet met behulp van het toezicht en de raad van de mogelijkheden van de International Telecommunication Union (ITU).”

Met de geheime aard van WCIT-12’s voorstel systeem, is er een groeiend gevoel dat sommige landen bereid zijn om snel in de hoop dat ingrijpende voorstellen zullen een vrije doorgang richting ongemerkt te bewegen.

Eind november, de Arabische Staten maakte een last-minute spelen om de ITU uitgegroeid tot een nationaal register in de normen-instelling voor de top van de ITU vergemakkelijkt net voor WCIT-12 begon pas een week geleden.

Volgens Dot Vervolgens aanwezigen op de World Telecommunication Standardization Assembly (WTSA) was “verrast” met een agressieve last-minute voorstel van de Arabische staten die de ITU uitgegroeid tot een leverancier van IP-adressen, onder vermelding van “historische onevenwichtigheden” met betrekking tot de verdeling van de traditionele IPv4-adressen.

Het voorstel werd gestopt toen de VS gedreigd dat hij zou weigeren om het besluit te aanvaarden indien zij werden doorgegeven. In een verzachtende beweging, de ITU besloot toen dat het zou, “voert een haalbaarheidsstudie over de nodige maatregelen die ITU-T in staat zou stellen om een ​​register van IPv6-adressen worden” voor de ITU Raad te overwegen in 2013.

Het is schandalig om te denken dat elk land zal voorstellen “state surveillance”, of “het soevereine recht om Internet bedrijven dwingen te overhandigen prive-informatie.” Maar, lijkt dit precies wat dit document voorstelt

Het kan niet worden onderschat de schade die een dergelijk voorstel zou kunnen doen om de vrije en open internet, online privacy en anonimiteit, met toegang tot het internet bedreigd door een reeks van onderdrukkende regeringen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze