Wachten om te spelen: Het overwinnen van ‘The CIO Paradox’

De huidige CIO’s bevinden zich in een moeilijke positie. Lijnen van het bedrijfsleven verwacht dat het strategische inzichten doorspekt met sprankelende glans te hebben; beheer eist dat IT een toonbeeld van kostenreductie zijn, en enterprise-leveranciers voeden de CEO onzin, als zeggen dat de software alleen zal de moeilijkste zakelijke problemen op te lossen. Gezien deze vrijwel onmogelijk last, is het geen verrassing dat CIO job tenure is vaak kort.

Je loopt een van de meest indringende, kritische functies, maar u moet uw waarde constant te bewijzen;. Uw vele successen zijn onzichtbaar, je weinig fouten zijn goed zichtbaar;. Je bent nauw betrokken bij alle facetten van het bedrijf, maar je bent apart beschouwd en verwijderd van het,. Je bent verantwoordelijk voor het project succes, maar het bedrijf is eigendom.

Weten dit allemaal waar is, las ik met belangstelling een blog post van ondernemer Mark Fidelman, genaamd Hier is het CIO Playbook voor de komende 5 jaar, natuurlijk, met een titel als dat ik kon het niet laten. Het artikel bespreekt de CIO Paradox, een boek, geschreven door executive search expert Martha Heller.

Heller identificeert tegenstrijdige afmetingen van de CIO rol in vier belangrijke gebieden

uw stakeholders

uw organisatie

uw sector

Tegenstrijdigheden als deze, is het geen wonder dat zelfs grote CIO’s hebben een zware en moeilijke taak, precies de paradox waarop Heller’s boek verwijst. Om het probleem op te lossen, Heller suggereert dat CIO’s het ontwikkelen van vaardigheden en relaties die beter af te stemmen op zakelijke behoeften. Met andere woorden, een succesvolle CIO’s beschikken over leiderschapskwaliteiten en gedetailleerd inzicht in hun bedrijfsvoering, uitdagingen, en strategieën.

Fidelman een overzicht van de hele zaak met een slimme diagram

Zoals u kunt zien, toont het diagram dat succesvolle CIO’s bij elkaar brengen van de vaardigheden van technoloog, leider en diplomaat. En dat, beste vrienden, is precies gelijk. Het diagram beschrijft hoe gebrek aan deskundigen op elk van deze gebieden manifesteert als een gebrek. Hoewel we de exacte terminologie kan muggenziften in de snijpunten, het diagram is directioneel correct en vrij krachtig. Eén punt is vermeldenswaard: het centrum is het label “, niet een CIO.” Ik interpreteer dit betekent dat iedereen het bezit van al deze vaardigheden overstijgt de beperkingen van de CIO-ness om een ​​echte zakelijk leider geworden. Nogmaals, deze opvatting is consistent met mijn ervaring praten met CIO regelmatig.

Hoewel CIO succes vraagt ​​om deze vaardigheden, senior management support is noodzakelijk voor elke CIO naar een vertrouwde en strategisch adviseur van het bedrijf. Als senior uitzicht op het beheer van IT als weinig meer dan een kostenplaats en gedoe, dan strategische relatie is onwaarschijnlijk.

Om deze reden, adviseer ik CIO’s om hun eigen vaardigheden aan te scherpen en zet hem in een top-notch uitvoering / levering machine, die allemaal bouwt geloofwaardigheid en verbetert de relatie met het bedrijf. Pas na het nemen van deze stappen doet het zinvol om zich te concentreren op het helpen transformeren de onderneming als geheel. Uiteindelijk, als de organisatie niet bereid is om een ​​ervaren en bekwame CIO aanvaarden als strategische partner, dan misschien is het beste te vinden een ander bedrijf dat is meer ontvankelijk voor innovatie en verandering.

7 gewoonten van effectieve IT-dienstverleners

Een twee-woord strategie voor digitale ambities CIO’s ‘: carpe diem

Digitale inzichten zijn de nieuwe munteenheid van het bedrijfsleven

Uw medewerkers houdt van technologie, maar moet het bedrijfsleven te omarmen om door te gaan;. Uw teamleden zijn ongemakkelijk met mensen, maar om te slagen moeten ze relaties op te bouwen en de invloed van anderen. Je ontwikkelt opvolgers, maar de CEO gaat bijna altijd buiten voor de volgende CIO;. U worden gedwongen om goedkope overzeese inkoop te zoeken, maar je wordt verwacht dat zij zorgen voor de ontwikkeling beroepen thuis.

Survey: IT-ontwikkeling, operationele teams echt leveren wanneer samen te werken

Technology duurt lang uit te voeren, maar je tool set verandert voortdurend;. Technology is een investering op lange termijn, maar het bedrijf denkt in kwartalen;. Uw instrumenten kost een fortuin, maar toch hebben de hoogste defect tarief van een product;. U ondertekenen controles leveranciers, maar ze proberen hun darndest te verkopen aan uw bedrijf collega’s.

IT-prioriteiten, 7 gewoonten van effectieve IT-dienstverleners, IT-prioriteiten, Een twee-woord strategie voor digitale ambities CIO’s ‘: carpe diem, Big Data Analytics, Digital inzichten zijn de nieuwe munteenheid van het bedrijfsleven, Developer, Survey: IT-ontwikkeling, operationele teams echt leveren wanneer samen te werken