Vodafone stengels klant bloeden als verliezen te verdiepen

Vodafone Hutchison Australia (VHA) begint om enkele resultaten uit de turnaround plan zien is investeren in sinds 2013, met het bedrijf dunner zijn klant verliezen om alleen 46.000 voor het boekjaar eindigend op december 2014.

In haar jaarlijkse resultaten, gepubliceerd op woensdag, Hutchison Telecommunications (Australië) Limited (HTAL) toonde aan dat Vodafone Australië 90.000 nieuwe klanten in de tweede helft van het jaar na het verliezen van meer dan 130.000 in de eerste helft had opgedaan.

Het bedrijf zei dat in de loop van 2014, was het begonnen met een stabilisatie van het aantal abonnees, de aanvang van een upgrade van zijn core-netwerk, een sterke verbetering van de customer experience, en de lancering van een “ambitieuze” retail expansie programma, waaronder 30 nieuwe te zien Vodafone-eigen winkels, en een partnership met elektronica retailer Dick Smith.

Volgens HTAL, VHA’s actieve klantenbasis gestabiliseerd op net iets meer dan 5,3 miljoen, na het herwinnen van de klanten in het tweede halfjaar. HTAL toegeschreven deze tweede helft van de klant te krijgen om een ​​sterke verkoop van de iPhone en de Red plannen.

Deze resultaten zijn in lijn met onze verwachtingen voor 2014, “aldus Vodafone Australië chief financial officer James Marsh.” Onze prestaties is stabiel, en we zijn nu in een positie waar we verwachten dat het bedrijf om te groeien.

“De daling van de omzet van de klant voor 2014 weerspiegelt de verliezen van de klant in 2013, maar we zijn ervan overtuigd dat we nu omgekeerd dat, en we verwachten dat het aantal klanten blijven groeien in 2015,” zei hij.

Ter vergelijking: het boekjaar dat eindigt 2013 zag het bedrijf verliezen 1.230.000 klanten. In feite heeft het bedrijf honderdduizenden klanten verloren elk jaar sinds FY10, toen het bereikte 681.000.

Voor de periode van zes maanden die eindigt op 2014, rivaliserende telecombedrijf Telstra gemeld dat zij 366.000 retail mobiele diensten had toegevoegd en Optus bleek dat het 100.000 mobiele telefoon klanten gedurende het kwartaal eindigend in december had opgedaan.

Ondertussen HTAL, dat is genoteerd op de Australian Securities Exchange en werkt VHA met Vodafone Group als een 50/50 joint venture meldde het verdiepen van de verliezen voor het volledige jaar eindigend december 2014.

Het bedrijf meldde een AU $ 285.500.000 verlies over de periode van 12 maanden, ruim boven de AU $ 230.000.000 verlies rapporteerde van het voorgaande jaar, op basis van de jaarcijfers vrijgegeven op woensdag.

aandeel in de netto verlies van VHA’s opgenomen in de resultaten over de periode HTAL was AU $ 301.800.000 voor het jaar eindigend december 2014, vergeleken met een nettoverlies van AU $ 245.600.000 in het voorgaande jaar.

Dit komt neer op een totale netto verlies van AU $ 603.600.000 voor zowel HTAL en dual aandeel van VHA Vodafone Group.

In een verklaring (PDF), HTAL vertelde de beleggers dat de verliezen voor 2014 opgenomen versnelde afschrijving op het netwerk van de activa, die zwaar geïnvesteerd in het kader van de strategische plan om een ​​”uitgebreid en veerkrachtig netwerk” op te bouwen.

Er zijn zeer bemoedigende tekenen dat de focus van het management op het draaien van het bedrijf in de richting van winstgevendheid werkt “, aldus HTAL de voorzitter van Canning Fok.” Met de aanhoudende geografische uitbreiding van het netwerk en een toenemende aanwezigheid in de detailhandel in het hele land, ik ben ervan overtuigd VHA is goed gepositioneerd voor groei.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Ik ben ervan overtuigd dat VHA heeft een sterk management team, onder leiding van chief executive officer Iñaki Berroeta, die nu aan het roer is al 12 maanden “, zei Fok.” HTAL blijft zich inzetten voor zijn investering in het bedrijf en zal blijven steunen VHA’s in Australië.

Het bedrijf zei in haar jaarverslag dat in de periode, concurrentie, innovatie en transformatie binnen de Australische telecommunicatie onderhouden een snel tempo.

Met de opname van 4G-apparaten in Australië tot de hoogste in de wereld, de vraag naar mobiele data in de loop van het jaar verdubbeld, aldus het bedrijf. In juli, VHA begon refarming de lage-band 850MHz spectrum van 3G naar de 4G-netwerk, en heeft nu meer dan 2.000 langetermijnevolutie sites op lucht, met zijn 4G-dekking naar schatting 95 procent van de Australische grootstedelijke bevolking te bereiken.

het aandeel van de totale inkomsten VHA’s HTAL daalde met 1,6 procent tot $ 1750000000 AE van AU $ 1780000000 het voorgaande jaar. Dit komt overeen met 2014 de omzet in totaal voor VHA van AU $ 3500000000.

Ondertussen HTAL opgenomen inkomsten uit operationele activiteiten van AU $ 1.100.000, een daling van AU $ 14.800.000 van het voorgaande jaar, als gevolg van verminderde aandeelhoudersleningen verstrekt aan VHA. HTAL’s omzet uit de gewone bedrijfsuitoefening vertegenwoordigt de rente-inkomsten op leningen aan VHA.

De verdieping van de verliezen voor zowel de VHA en HTAL volgen opmerkingen Berroeta’s eerder deze maand dat VHA zijn turnaround plan had verlaten, en wint aan momentum voor de groei van het aantal klanten in 2015.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice