Vodafone lobbyt nieuwe regering voor mobiele toevoegingen aan nieuwe NBN

Staatssecretaris van Communicatie Paul Fletcher heeft gezegd dat de regering zal overwegen verbetering van de regionale en landelijke mobiele communicatie als onderdeel van een bredere strategische evaluatie NBN Co’s, op de rug van een Vodafone-opdracht rapport over breedband.

Het rapport McKell Institute, Superfast Breedband, heeft gezegd dat de oorspronkelijke National Broadband Network (NBN) beleid is bedacht in 2007, vóór de lancering van de iPhone en de begeleiding snelle opname in mobiel breedband. De verandering van de overheid en een beoordeling in de uitrol van het project biedt een kans voor de overheid om te beginnen te overwegen, waaronder een mobiele telecommunicatie beleid.

Het rapport; herhaalt vorige lobbyen van Vodafone, dat NBN Co kon openstellen van haar vaste draadloze torens in heel Australië co-investeringen en co-locatie met de Australische mobiele operators zoals Vodafone, Telstra en Optus.

De coalitie heeft, al hecht waarde aan het investeren AU $ 100 miljoen in de financiering, aan te passen door de industrie om tussen de 200 en 250 torens in mobiele blackspots over regionale en afgelegen Australië te bouwen, maar het rapport vandaag gesuggereerd dat de dekking verbeteringen kunnen worden gebonden in de NBN uitrol beoordeling.

Vodafone CEO Bill Morrow zei dat het besluit van de nieuwe regering om de NBN herzien was “ongelooflijk tijdig, en ongelooflijk attent”, en zei dat het zou de manier waarop Australiërs toegang tot het internet is veranderd in slechts vijf jaar sinds de conceptie van het NBN project aan te pakken.

Fletcher aangegeven vandaag dat de nieuwe regering meer ontvankelijk voor de industrie suggesties zou zijn, bekritiseren voormalige Communicatie Minister Stephen Conroy voor; het vergelijken van Morrow controversiële ex-Telstra CEO Sol Trujillo.

“Ik wist Sol Trujillo, [en] Bill, je bent niet Sol Trujillo,” de voormalige Optus executive zei.

Hij zei dat de nieuwe regering heeft ingezien dat niet “alle wijsheid ligt in Canberra”, en dat het is verheugd over de hoogte bijdrage aan het debat.

“We zullen zeker bestuderen [het rapport] en rekening houden met het als we ons denken te ontwikkelen met betrekking tot het NBN,” zei hij.

We zullen meer te zeggen te zijner tijd op dit gebied, met name als we werken via de strategische beoordeling.

Fletcher zou niet zeggen of de Coalitie zou proberen om weg te komen uit het leveren van de vaste-draadloze service als onderdeel van de evaluatie, waarin staat dat het “niet intuïtief aantrekkelijk” om de regering te bewegen. De wijziging zou ook een risico voor de bestaande contract van de regering had met Ericsson getekend op het vaste-draadloze netwerk te leveren.

Hij wilde niet zeggen of de regering overweegt waardoor het makkelijker voor telco’s, zoals NBN Co, goedkeuring van gemeenten om nieuwe torens in het gezicht van de oppositie voor de lokale bewoners te bouwen te krijgen. Morrow zei dat het een probleem voor telco’s, maar zei dat hij sympathie voor de lokale bewoners die niet willen dat nieuwe torens in hun gebied.

“Zoals ze zeggen, noodzaak is de moeder van innovatie en uitvinding. Het is noodzakelijk vinden we oplossingen die niet afleiden van deze esthetische schoonheid van een bepaalde stad, en toch kunnen we nog steeds services te leveren,” zei hij.

Het is geen of-of, het is hoe kunnen we elkaar over de twee. Het zou geen bulldozer aanpak.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data