Vodafone brengt 4G-netwerk om meer MVNO’s

Vodafone Australië heeft aangekondigd dat het zal worden zodat mobile virtual network operators (MVNO’s) Macquarie Telecom, Lebara, Pivotel Prepaid, Hello Mobile, en gaan praten om toegang te krijgen zijn 4G-netwerk.

Kogan Mobile en TPG Mobile hebben al toegang tot het Vodafone 4G-netwerk.

“We hebben miljarden dollars in het Vodafone-netwerk de afgelopen jaren geïnvesteerd, en we zijn erg blij dat het aanbieden van onze snelle, betrouwbare 4G-diensten om meer van onze MVNO’s,” Vodafone hoofd van Wholesale Paul Tierney gezegd.

Op voorwaarde dat zij een 4G-compatibel apparaat, zullen de klanten van deze MVNO’s in staat zijn om te genieten van de Vodafone 4G-netwerk voor het surfen op het internet, en streaming, uploaden en downloaden van content.

Lebara zal toegang te krijgen op 30 juni, gevolgd door Macquarie Telecom, Pivotel Prepaid, Hello Mobile, and Go Talk op 6 juli.

De aankondiging van Vodafone volgt Telstra in april het maken van zijn 4G-netwerk beschikbaar voor MVNO’s AldiMobile, Woolworths, Telechoice en Better Life.

Ondertussen Amaysim en de MVNO merken Vaya, Live Connected en Zen Connect zijn doorverkoop Optus ‘4G-netwerk via mobiele diensten en vaste-lijn breedband voor ongeveer twee jaar, evenals Virgin Mobile.

Vodafone is de uitbreiding van zijn 4G-netwerk landelijk, de aankoop van AU $ 68.000.000 ter waarde van 1800 MHz spectrum in februari tijdens de veiling in handen van de Australische Communicatie en Media Autoriteit (ACMA).

De 1800MHz-band wordt al gebruikt in stedelijke gebieden door Vodafone, Telstra en Optus om hun 4G-netwerken te leveren, maar was vooral in gebruik in afgelegen Australië voor point-to-point-backhaul diensten. De herverdeling van het spectrum zal ervoor zorgen dat het wordt gebruikt om een ​​snellere verbinding snelheden die wonen in regionale gebieden te brengen.

Tijdens de veiling, Vodafone won twee partijen in North Queensland, de uitgaven AU $ 7.750.000, een lot in Zuid-Queensland, voor AU $ 7.910.000, vier kavels in de Australian Capital Territory, voor een forse AU $ 37.000.000, twee percelen in Tasmanië, voor AU $ 12.870.000, en twee percelen in de regionale WA, voor AU $ 2.500.000.

Het gereorganiseerd ook zijn 850MHz spectrum band om de dekking van de regionale en grootstedelijke Queensland, NSW en de ACT aan het eind van vorig jaar te brengen, verbeterde meer dan 3.300 websites van het netwerk in de loop van 2015 aan de Australische regering die het toegestaan ​​voorgesteld betalen AU $ 594.300.000 voor 2 x 10 MHz in de 700 MHz spectrum band die onverkochte in de 2013 veiling was, en vorige maand zet zich in voor de besteding van AU $ 9.000.000 op de bouw van 32 mobiele basisstations in het hele land de telecommunicatie dekking te verbeteren in regionale gebieden.

Volgens een OpenSignal rapport van eerder deze maand, Vodafone past nu Telstra in termen van de beschikbaarheid van haar 4G-netwerk.

“Hoewel Telstra in snelheid beter gepresteerd dan, de kleinste operator van het land Vodafone gelijke tred gehouden met de Australische reus als het ging om het aanbieden van een consistente LTE-verbinding,” aldus het rapport.

Vodafone en Telstra werden statistisch gebonden in beschikbaarheid van het netwerk, op 76 procent.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Vodafone was ook voor het eerst gebonden voor 4G-latency, op 54.71ms, en 3G download snelheden, op 4.76Mbps, en nam de prijs voor de beste 3G-latency, op 72.02ms. Het had de langzaamste downloadsnelheid via 4G echter op 18.49Mbps, terwijl Optus bedroeg 19.18Mbps en Telstra op 23.6Mbps.

In april, Vodafone aangekondigd dat haar 4G-netwerk omvat 95,3 procent van de Australische bevolking, ofwel 23 miljoen mensen. Vodafone Australië CEO Inaki Berroeta zei dit betekende een 40 procent stijging van de grootte van het netwerk in de afgelopen vier jaar.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice