Vocus verhoogt het eerste halfjaar de omzet met 42 procent

Vocus Communications heeft toegeschreven aan de toenemende vraag naar datadiensten en de take-up van haar product suite, in combinatie met strategische acquisities, zoals ten grondslag liggen aan de groei van het bedrijf in de eerste helft van het boekjaar 2015.

Vocus Communications heeft gemeld dat groeide de omzet met 41,6 procent tot $ 62.700.000 AU in de loop van het halfjaar eindigend op 31 december 2014 uit de AU $ 44.300.000 die werd gerapporteerd in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Op hetzelfde moment, de onderliggende winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) verdubbeld tot AU $ 21.500.000, en de onderliggende nettowinst na belastingen (NPAT) steeg met 54,3 procent tot 8.900.000 $ AU in de loop van het eerste halfjaar.

Vocus CEO James Spenceley zei dat de resultaten benadrukken de vraag van de markt naar de kern van het bedrijf producten.

“Dit is een uitstekend resultaat, dat de succesvolle uitvoering van de strategie van de onderneming laat zien,” zei hij.

Het bedrijf wees er ook op dat de eenmalige posten in de loop van het halfjaar, zoals de voorgenomen overname van Amcom, ook de resultaten van het bedrijf, met name de statutaire winst na belastingen, die door 412 procent gestegen tot AU $ 26.200.000 beïnvloed.

Spenceley zei dat het bedrijf de voorgenomen overname van Amcom Telecommunicatie zal leiden tot uitgebreide en complementaire product sets, en cross-selling mogelijkheden aan de respectievelijke bases van de klant.

“We zijn erg enthousiast over de voorgenomen overname Amcom, en geloven dat de combinatie van Amcom en Vocus zal een bedrijf dat optimaal gepositioneerd is om te profiteren van de veranderende kansen in de telecommunicatiesector te maken,” zei hij.

Vocus zei aan het einde van vorig jaar, dat het de resterende 90 procent van zijn vroegere rivaal bedrijf zou verwerven. De verwachting is dat de enkele entiteit zullen de twee bedrijven vormen een gecombineerde marktkapitalisatie waarde van meer dan AU $ 1000000000 zal hebben. Vocus nam eerder een 10 procent belang in de Perth-gebaseerde Amcom in oktober 2014.

Het bedrijf merkte ook op dat in de loop van het eerste halfjaar, de opbrengst van de Southern Cross kabel was gedaald, maar dit werd gecompenseerd door een toename van de groei van het verkeer. Donderdag kondigde het bedrijf aan dat het forking een extra $ 58.500.000 aan haar capaciteit op de Southern Cross Cable, de onderzeese kabel tussen Australië en Nieuw-Zeeland met de Verenigde Staten te verhogen.

Naar aanleiding van deze, Vocus aldus extra inkomsten in de loop van het eerste halfjaar was het gevolg van de overname van FX Networks voor AU $ 107.700.000, die in september 2014 werd afgerond.

Tijdens het half jaar heeft het bedrijf ook in geslaagd om het totaal aantal datacentra te verhogen tot 15. Vocus twee extra datacenters van Enterprise Data Corporation, ter waarde van AU $ 23.500.000, verwierf vorige week. De twee datacenters zijn gevestigd in Sydney en Mitcham, Melbourne. Deze overname zal naar verwachting resulteren in een op jaarbasis EBITDA van AU $ 4.700.000.

Vooruitblikkend, Vocus zei dat het komende jaar zal worden gericht op de voltooiing en integratie van overgenomen bedrijven en besturen van de autonome groei met behulp van de nationale sales team en geïntegreerd product suite.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice