Vocus: Nextgen overname zal zetten ons in een klas met Optus ‘

Vocus Communications heeft gezegd dat de overname van Nextgen Netwerken voor AU $ 700.000.000 zal het in de tweede of derde plaats in termen van zowel glasvezel infrastructuur en toegang tot bijna het dubbele van de points of presence (POI’s).

In welke noemde CEO Geoff Horth de “laatste stukje van de puzzel”, door het nemen van eigendom van uitgebreide long-haul glasvezelnetwerk Nextgen, zal Vocus aanwezigheid in regionale gebieden en het opdoen van 112 POI’s te bereiken.

“We denken dat het zou hoogst onwaarschijnlijk dat iemand ooit een AU $ 1200000000 inter-hoofdstad netwerk rond Australië zou opnieuw op te bouwen, zodat we een soort van klasse dit als een beetje een onschatbare waarde in dat opzicht,” executive director James Spenceley zei tijdens een bellen met de media op woensdagochtend.

En gezien de omvang en te bereiken, zetten we het in een klas van Optus in termen van een vergelijking in het bereik en de breedte infrastructuur, en het is echt plaatst ons soort, dat – geven of te nemen – rond de tweede infrastructuur te bereiken in het land nu, in combinatie met de Vocus business.

We konden nummer twee op het gebied van het verbinden van mensen om POI’s, misschien nummer drie.

Volgens Horth, Vocus hadden toegang tot tussen de 50 en 60 POI’s eerder, maar in het kader van de overname zal het naar 112. Deze krijgen zal het bedrijf toelaten om zijn particuliere en wholesale klanten te bedienen met een “aanzienlijk meer bandbreedte”, de chief executive zei.

Vocus concurreert met Telstra, TPG en Optus in de vaste-lijn ruimte.

Spencely zei Vocus keek naar de aankoop van Nextgen Networks in 2013, maar kon niet het geld om dat te doen op het moment te verhogen.

Dit is iets dat we al op zoek naar, bij Vocus, voor een aantal jaren. Het is zeker iets wat we in de achterkant van ons hoofd sinds een opsomming van de zaken hebt gehad, als je terug gaan en kijken naar de Vocus verhaal, we maakten een kleine acquisitie te krijgen in dark fiber aan de oostkust, bouwden we dat enkele honderden voudig, en we kregen een zeer goede infrastructuur te baseren op de oostkust.

“Maar onze visie was altijd om weg dat het een niche telecommunicatie-aanbieder te verplaatsen, en in een echte kracht in de Australische telecommunicatiemarkt, dus we zetten om een ​​reis aanbieden van het bedrijf, en de groei van de onderneming met een doel om geografisch uit te breiden,” Spenceley genoemd.

Wij deden dat via Amcom en FX Networks aanwinsten voor de westkust van Australië en Nieuw-Zeeland, we in datacenters verhuisden al heel vroeg in het stuk, dat ons een groot vermogen om cross-sell services gaf, en met de fusie van M2, we kregen het klantenbestand en het bedrijfsleven [basis] gekoppeld op de top van die infrastructuur die we eerder was het bouwen.

Dus dit was echt het laatste stuk, het was de droom terug in 2010, toen we het bedrijf wordt weergegeven, en het is echt brengen al die stukken bij elkaar, zodat we nu onze zeer uitgebreid glasvezelnetwerk kabelnetwerk in Perth kan verbinding maken met onze zeer uitgebreide glasvezelkabel aan de oostkust, en we kunnen dat nu doen en hebben aanwezigheden in niet alleen in de hoofdsteden, maar in de regionale en landelijke centra in het hele land.

Met betrekking tot de North West Cable System (NWCS), die Vocus ook voor AU $ 134.000.000 zal verwerven in het kader van de deal met Nextgen, Spencely zei dat het bedrijf is verderop in de ontwikkeling van de onderzeese kabel project dan alle concurrenten met vergelijkbare routes.

“Ik denk dat als je kijkt naar waar alle drie de projecten zijn, ik denk dat het project lijkt het meest worden ontwikkeld: We hebben een marien onderzoek gedaan, wij hebben het toelaat, hebben we een partner in Indonesië, hebben we verbindende het toelaat, we hebben eigenlijk bouwde een aantal van de landing in Singapore, we kregen de laatste landing sleuf in Singapore dat het kosteneffectief te ontwikkelen – dat project is zeer ver beneden de weg “, zei de directeur.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

De NWCS, een voorgestelde 2.000 km onderzeese kabel tussen Darwin en Port Hedland voor het doel van het verstrekken van diensten aan de mijnbouw en de offshore olie- en gasindustrie in West-Australië, zal naar verwachting de bouw aan het eind van dit jaar, met Horth toe te voegen dat Vocus gaat in gesprek met partners van de klant in de komende paar maanden.

De deal zal ten slotte zien Vocus betalen AU $ 27.000.000 tot 100 procent van het project Australië Singapore Cable (ASC), die oorspronkelijk was een AU $ 170.000.000 50-50 joint venture overeenkomst tussen Vocus en Nextgen Networks een 100Gbps 4,600km subsea bouwen verwerven kabel aansluiten Perth naar Singapore en Indonesië.

De totale overname zal zien Vocus uitbreiding van haar uitgebreide fiber voetafdruk in Australië: Nextgen is eigenaar van een 17,000km fiber backhaul-netwerk in Australië, met inbegrip van de exploitatie en het behoud van meer dan 6,000km van Regionale Backbone van de federale overheid blackspots Program.

Vocus reeds aangesloten 1300 gebouwen tot de 700 km aan vezels in Australië, en 4,200km vezels in Nieuw Zeeland.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC), zal de overname naar verwachting worden afgerond binnen drie maanden, op basis van een volledig gegarandeerde eigen vermogen te verhogen zal naar verwachting verhogen AU $ 652.000.000, terwijl de rest van de aankoopprijs te financieren via de bestaande gesyndiceerde kredietfaciliteiten.

De communicatie bedrijf zei dat het verwacht dat de omzet van tussen de AU $ 820.000.000 en AU $ 835.000.000 rapporteren op de winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van AU $ 213.000.000 tot AU $ 218.000.000 voor de 2015-16 jaar dankzij de groei van de financiële in zijn bedrijven en consumenten divisies.

Eerder dit jaar, de aandeelhouders van de M2 ​​ook gestemd voor een fusie met Vocus, met de twee bedrijven die de op twee na grootste aanbieder van telecommunicatiediensten in Nieuw-Zeeland en de vierde grootste in Australië, ter waarde van meer dan AU $ 3 miljard.

De bedrijven voorspellen gecombineerde omzet van AU $ 1800000000 voor FY16, evenals EBITDA van AU $ 370.000.000, met Vocus als gevolg van betalen AU $ 8.000.000 aan de acquisitie uit te voeren in de tweede helft van FY16.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice