Vocus neemt belang in Macquarie Telecom

Vocus Communications heeft een “relevant belang” in ongeveer 14,5 procent van de Macquarie Telecom Group Limited overgenomen.

De twee Australische telco’s, die zowel in het openbaar zijn genoteerd op de Australian Securities Exchange (ASX), vertelde de aandeelhouders in een verklaring (PDF) op vrijdag dat Vocus heeft geen andere bedoeling dan de brandstapel als een strategische investering in Macquarie Telecom houden.

Vocus zei dat de rente in Macquarie Telecom verworven onder een fysiek vaste swaptransactie voor de behandeling van AU $ 15.630.000, te betalen bij de afwikkeling van de swap transactie.

De verwachting is dat Vocus een materiële impact op de financiële positie en de geconsolideerde resultatenrekening van de overname niet zal zien.

Vocus neemt haar belang in Macquarie Telecom minder dan zes maanden na het verkrijgen van de rest van collega ASX-beursgenoteerde telco Amcom Telecommunications na een eerste 10 procent belang in zijn voormalige rivaal.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice