Visionstream wint NBN deal ter waarde van AU $ 1000000000

Leighton Holdings dochteronderneming Visionstream heeft nog minimaal twee jaar National Broadband Network contract met NBN Co, dat ziet het bedrijf de bouw van het glasvezelnetwerk in het zuiden van New South Wales, Victoria en Queensland ondertekend.

De deal is de moeite waard AU $ 334.000.000 meer dan twee jaar, met twee eenjarige mogelijkheden voor vernieuwing. Visionstream zei dat de totale waarde van het contract ter waarde kan oplopen tot AU $ 1 miljard.

Visionstream zal worden belast met de uitrol van het glasvezelnetwerk van de glasvezel access knooppunt tot aan de box buiten elke premisse in Brisbane, Melbourne en het zuiden van New South Wales, met inbegrip van Wollongong, aldus het bedrijf.

Visionstream heeft al geholpen te construeren de transit-netwerk en het glasvezelnetwerk in Tasmaniƫ, en uitgerold vezel in; nieuwbouwwijken, in Victoria en Queensland.

Het bouwbedrijf is ook het uitvoeren; buis en pit sanering voor Telstra, om haar infrastructuur NBN-klaar te krijgen.

NBN Co is bezig Silcar voor de bouw in andere delen van Queensland en NSW, evenals de ACT. Downer EDI is bezig met de bouw in het noorden van NSW. Syntheo is de bouw partner voor de Northern Territory, South Australia en Western Australia, hoewel NBN Co heeft toegegeven dat er een “reeks van problemen” met Syntheo in deze landen en de uitrol van deze locaties is vertraagd.

Het contract is een van de eerste in de volgende fase van de bouw contracten dit jaar worden ondertekend door NBN Co. Shadow Communications minister Malcolm Turnbull, heeft gewaarschuwd NBN Co; flexibiliteit in de contracten in het geval dat de coalitie wint het septembernummer Federal bouwen verkiezing en wensen aan de uitrol van het project te veranderen. Er sprake was van bezorgdheid van de partij die NBN Co in starre vierjarig contract op slot, om zoveel mogelijk van de bestaande uitrol schema mogelijk in het geval van een verandering van de regering te behouden.

Visionstream gisteren aangekondigd dat moedermaatschappij Leighton Holdings een principe-akkoord met John Holland’s zakelijke communicatie te verplaatsen en de meeste van haar contracten in Visionstream had ondertekend.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal AustraliĆ« in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data