Vijf risico’s van het gebruik van een startup als uw leverancier

Shutterstock

Werken met een startup op een innovatief project of een zakelijke behoefte die een nieuwe aanpak vergt kan een grote kans zijn – maar voordat u de inkt van het contract, hier zijn vijf belangrijke risico’s die u moet evalueren

1. Stabiliteit

De meeste startups hebben twee onmiddellijke doelen: 1) de lancering van een product en het veiligstellen van de klanten, en 2) op zoek blijven naar investeerders, zodat ze hun activiteiten kunnen voortzetten totdat ze een stevige financiële basis veilig te stellen. Dit betekent dat als je een vroege klant, één van de risico’s van het gebruik van een startup is stabiliteit. In uw risico management assessment van het opstarten, moet u in staat om vragen te beantwoorden zoals: Is de verkoper waarschijnlijk solvabel te blijven, vertrouw ik het management team, en kan ik verwacht dat het management van de startup om stabiel blijven?

Wat is er nodig om een ​​startup te lanceren? Zoek uit met lancering van een startup: Een primer voor nieuwe ondernemers uit de website van de zuster-site.

De meeste startups zijn niet van plan om Dunn en Bradstreet ratings dat je een gevoel van hun financiële stabiliteit te kunnen geven hebben – maar ze moeten de jaarrekening en corporate documentatie die kan worden geëvalueerd door uw financiële en juridische experts. De financials dat de startup handen moet u ook het stempel van beoordeling op hen van een geloofwaardige accountantskantoor.

Net zo belangrijk is het hebben van vertrouwen in de integriteit, business savvy en technische expertise van het management team van de startup’s, te beginnen met de CEO. Hoe goed ken je deze mensen, hun werk en hun vorige achtergronden en geschiedenissen? Hebben ze unieke kennis en technologie die uw bedrijf nodig hebben en dat je niet ergens anders krijgen?

Tot slot, zelfs als u op het management worden verkocht, zullen ze blijven bij de opstart voor de lange termijn, zodat u van plan bent op een lange termijn business partnership? Veel startups gericht op gerenommeerde bedrijven vestigen met grote boeken van het bedrijfsleven, maar net zo veel plannen om te bouwen tot een bepaald niveau van toegewijde klanten en inkomsten en zet het bedrijf te koop. Wanneer startups krijgen verkocht, het management heeft ook de neiging om verder te gaan.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Belangrijkste afhaalmaaltijden: Startup solvabiliteit en een geldig business case zijn gemakkelijk te bevestigen, maar waar veel bedrijven wankelen is wanneer een startup verandering van het management optreedt. Een IT-manager vertelde hoe hij wanhopig wilde een slechte relatie met een bestaande leverancier te beëindigen, dus ging hij met een startup – alleen voor de startup 18 maanden later overgenomen door het bedrijf dat hij wilde ontsnappen! Vermeld altijd een “verandering van het management” clausule in het contract die het mogelijk maakt om af te zien van het contract Indien een administratieve verandering optreedt, dat is onaanvaardbaar.

2. Compliance en beveiliging

Vorig jaar, de CEO van een SaaS bedrijf vertelde me dat uit zijn interacties met andere SaaS bedrijfsleiders, schatte hij dat “ongeveer tweederde” van deze aanbieders misten derden controles van hun interne IT-beveiliging. Veel SaaS-leveranciers ook gebruik maken van gegevens van derden centra die hun klanten zijn zich niet bewust van en hebben geen relatie met. Vanuit het standpunt van de opstart, is dit begrijpelijk, want geld is beperkt en weinig startups hebben de flexibiliteit om grote investeringen in technologie en datacenters te maken bij het begin. Als een bedrijf ervoor kiest om een ​​startup leverancier te gebruiken in de SaaS / cloud ruimte in het bijzonder, is er extra aandacht voor de veiligheid en het beheer van elke enterprise data opgeslagen door de startup. veiligheid van gegevens en compliance vraagstukken plaatsen bedrijven in gevaar als de gegevens bewaring en beveiliging praktijken bij het opstarten niet volledig voldoen aan zakelijke criteria. Gartner bevestigt deze risico’s, en merkt op dat, “door middel van 2015, 80 procent van de professionals IT procurement zal ontevreden over SaaS contract taal en bescherming die betrekking hebben op de veiligheid te blijven. We blijven frustratie onder cloud services gebruikers te zien krijgen over de vorm en de mate van transparantie ze zijn in staat om van potentiële en huidige dienstverleners.

Sleutel mee te nemen: De IT-beveiliging en data-teams moeten het opstarten voor de beveiliging van gegevens, bewaring en de naleving te onderzoeken en zelfs een audit team deel te nemen indien nodig. Het moet ook het opstarten vragen of het heeft zijn eigen datacenter of als het uitbesteedt een datacenter van een derde partij. Als de startup maakt gebruik van een derde partij, moet de dierenarts de externe leverancier voor de veiligheid. Specifieke taal moet in het opstarten van contracten die de beveiliging van gegevens en de bewaring verantwoordelijkheden, aansprakelijkheden en garanties te articuleren worden opgenomen.

3. service, betrouwbaarheid en responsiviteit

Omdat ze mager, startups vaak niet substantieel service en ondersteunend personeel. Elk bedrijf overweegt een startup moet een grondige kennis van de diepte van de startup hebben moet de belangrijkste technoloog de startup’s kiezen om te vertrekken, en of de startup in staat om te reageren op een tijdig zal zijn als de oplossing die het opstarten is het verstrekken van een probleem heeft in de productie.

Een even grote zorg is een ramp. Een bedrijf met behulp van een startup zou een ramp recovery procedure voor de startup oplossing te schrijven in zijn eigen plan en ook testen het plan jaarlijks met het opstarten om ervoor te zorgen dat de failover echt werkt. Eind dit jaar, een Spiceworks studie gemeld dat meer dan 45 procent van de respondenten gebruik van SaaS-diensten van het verlies van gegevens in hun organisatie had gemeld, en dat 14 procent van de respondenten zei dat ze niet in staat waren om de waardevolle informatie die ze hadden verloren te halen. Dit zijn onaanvaardbare ongebreidelde gegevens die kunnen verhogen wanneer opstarten wordt gebruikt.

Sleutel mee te nemen: Vermijd het ondertekenen van contracten met startups die niet een overeenkomst die de startup jaarlijks zal samenwerken met u op een test van de ramp herstel en failover bevatten. Ook moet u de startup wat haar beleid inzake het bewaren van gegevens (en die ‘eigenaar’ van de gegevens) zijn vragen. Geen contract met een startup moet worden aangegaan zonder eerst met inbegrip van een lijst van de minimale service level agreements (SLA’s) dat de startup moet voldoen voor de tijd tot respons, de tijd tot oplossing van het probleem, enz. Als de startup deze niet kan bieden, is het zou het beste zijn om te voorkomen dat het werken met het – tenzij er sprake is van een niet-bedrijfskritische doel voor het gebruik van de startup dat de waarde van het hebben van SLA’s kunnen opwegen tegen.

4. Onderzoek en ontwikkeling

de oplossing van de startup zou kunnen revolutionair voor uw bedrijf vandaag – maar zal het te houden dezelfde waarde drie of vijf jaar vanaf nu? Startups bieden flexibiliteit en innovatie om grote ondernemingen die bedrijven intern niet kan bereiken – maar alleen als de vooruitgang in de startup-technologie en de mogelijkheid om continu te plegen R & D dollar aan ontwikkeling van nieuwe producten binnen de startup kan gelijke tred houden met snel opkomende zakelijke behoeften binnen de onderneming . Het risico bij elke opstart is of het in staat om het niveau van de R & D in stand te houden, nieuwe investeringen kapitaal veilig te stellen, en om belangrijke medewerkers te behouden zal zijn.

Sleutel mee te nemen: Het begrijpen van de capaciteit van de startup om voortdurend te investeren in R & D en haar producten uit te breiden, zodat ze gelijke tred kan houden met uw bedrijf bedrijf is van vitaal belang. Een van de belangrijkste waarden van een startup kan een groot bedrijf te bieden is onbelemmerde innovatie – maar waarde is verloren als de startup heeft geen manier om zijn innovatie te ondersteunen.

5. Uitleg over uw beslissing om de raad van bestuur

Als u een CIO maken van een keuze om te gaan met een opstarten en je werkt op een vrij conservatief bedrijf, zult u uw CEO, CFO en je zeer waarschijnlijk je board te overtuigen te hebben. Van de drie CEO’s met een ondernemende verleden zijn de meest waarschijnlijke open voor het idee van het gebruik van een startup te zijn. Aan het andere einde van het spectrum is de CFO, die neigt risico houding aan te nemen. De plaat is vaak ergens tussen deze twee uitersten.

Aangezien veel gevaar kan opleveren wanneer een bedrijf besluit te gaan met opstarten, CIO vinden het vaak gemakkelijker om alleen een oplossing die al ruim is ingeschreven in de industrie overnemen. De raad van bestuur en andere C-level executives zijn over het algemeen comfortabel met dit. Als je met een startup, moet uw business case zeer dwingende, en meestal op de volgorde waarin de opstart is het enige bedrijf ‘out there’ dat heeft wat je nodig hebt.

Key Takeaway: uw risico’s volledig af te wegen alvorens aan te bevelen een startup aan het bestuur of aan collega C-level officers. Een startup aanbeveling mag nooit worden gedaan zonder eerst het uitvoeren van due diligence-werking opstarten risicogebieden (veiligheid, de solvabiliteit, het beheer van de stabiliteit, etc) geciteerd eerder in dit artikel. Je moet ook bereid worden met onvoorziene reacties op de onvermijdelijke vragen die aan boord en het management zal vragen. Als ze vragen wat er gebeurt als de startup plooien, zou je een strategie die u toelaat om de oplossing uit de startup verwerven en te importeren in uw eigen interne IT hebben. Als ze vragen over het vermogen van de startup om een ​​product in productie te houden, kun je laten zien een ramp herstelplan en een set van SLA’s. Als ze vragen over de geloofwaardigheid van het opstarten en derden leveranciers het gebruikt, je moet bereid zijn met derden auditrapporten en aanbevelingen van anderen goed doordacht van in de industrie. Het belangrijkste is dat u bereid bent om een ​​meeslepend verhaal over te vertellen wat er deze bijzondere startup biedt, en hoe het gaat om zakelijke waarde te leveren die het bedrijf dringend nodig heeft – en dat het kan niet elders krijgen.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven