UXC binnengaat binding verkoop aan CSC voor AU $ 427m

Australische-beursgenoteerde UXC Limited heeft op woensdag van de uitvoering overeenkomst een bindende regeling aangegaan om een ​​volledige dochteronderneming van IT geworden dienstverlener Computer Sciences Corporation (CSC), met CSC tot 100 procent van het geplaatste kapitaal UXC te verwerven.

Aanvankelijk CSC voorgesteld om te betalen AU $ 1,26 per aandeel met een volledig gefrankeerde dividend van AU $ 0,02 in contanten per aandeel, maar dit bedrag is herberekend op basis van US GAAP en Australische boekhoudnormen en CSC heeft voorgesteld om te betalen AU $ 1,22 per aandeel, zonder wijziging van het dividend over het halfjaar eindigend op 31 december.

Op basis van 345 miljoen UXC aandelen, zou de totale waarde van de transactie bedraagt ​​ongeveer AU $ 427,6 miljoen na voltooiing.

“Na zorgvuldige afweging van het herziene voorstel, de UXC raad beveelt aan dat aandeelhouders stemmen in het voordeel van de regeling” UXC vertelde aandeelhouders.

Hoewel we altijd hebben beweerd dat we een sterke, onafhankelijke onderneming met een grote staat van dienst, de raad van bestuur is van mening dat het voorstel ontvangen van CSC is een kans voor UXC aandeelhouders om de waarde van hun bedrijf te kristalliseren in een tijdsbestek die anders niet beschikbaar zouden zijn .

Cris Nicolli, managing director van UXC, zei dat de gecombineerde CSC-UXC onder zou de regio’s grootste IT-services bedrijven, op basis van de omzet. Volgens CSC, na voltooiing, de overname zal CSC’s dekking van de markt en het productaanbod te verbreden, met een uitgebreid klantenbestand en dieper deskundigheid industrie.

Het voorstel van CSC erkent het potentieel van UXC en is een bewijs van de sterke business die we hebben opgebouwd, de raad van UXC is voorstander van deze stap “, zei Nicolli in oktober.” Iedereen bij UXC zijn enorm trots op wat we ‘ ve bereikt tot nu toe, en het voorstel van CSC vertegenwoordigt een potentiële volgende stap in de evolutie van ons bedrijf.

In oktober Nicolli kondigde zijn pensionering na een 12-jarige ambtstermijn met de firma, die vijf jaar in de positie van de chef inbegrepen. Op het moment, UXC zei dat als de CSC overname waren om niet verder te gaan zou Nicolli aanblijven als directeur en CEO van UXC totdat een geschikte opvolger kon worden gevonden.

Voor de 12 maanden eindigend op 3 juli 2015, CSC rapporteerde een omzet van $ 11700000000 en een personeelsbestand van 70.000, en voor het boekjaar eindigend op 30 juni 2015, UXC geplaatst resultaat vóór belastingen van AU $ 42.100.000, evenals een nettowinst na belastingen van AU $ 23.100.000, en AU $ 686.400.000 aan inkomsten.

UXC zei dat het voorstel onderworpen aan een aantal voorwaarden, waaronder goedkeuring van de aandeelhouders, een onafhankelijke deskundige Opining dat de regeling is in het beste belang van de aandeelhouders, en de goedkeuring van de rechtbank door het Hooggerechtshof van Victoria blijft.

De transactie datum is nog steeds op schema voor februari 2016 en een regeling meeting werd met potlood in voor dezelfde maand met de aandeelhouders in staat om hun stem uit te brengen over het herziene voorstel op dit moment.

KPMG Financial Advisory Service Australië heeft ook door UXC aangesteld om op te treden als onafhankelijk deskundige toezicht op de deal.

“We kijken uit naar het vooruitzicht van de UXC team toetreden CSC,” Mike Lawrie, CSC president en CEO, zei.

De toevoeging van UXC zou het proces van herverdeling van onze portfolio aanbod en het versterken van onze wereldwijde commerciële activiteiten kan voortzetten. UXC’s applicatieplatform mogelijkheden – in combinatie met de bestaande sterke punten van CSC in de cloud, cyber, en big data – zou verbeteren, wat de twee bedrijven al te leveren aan klanten in de regio.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro