USO financiering moet worden doorgestuurd naar blackspots: Vodafone CEO

Vodafone Australië CEO Inaki Berroeta heeft opnieuw kritiek op de federale regering de verplichting tot universele dienstverlening (USO), zeggen dat de AU $ 250.000.000 in de overheid en de industrie middelen moeten in plaats daarvan worden besteed aan dergelijke initiatieven als de mobiele verkeersonveilige locatie.

Het USO – die Communications Minister Mitch Fifield op maandag toegegeven is verouderd – mandaten Telstra als de vaste lijn telefoon service provider of last resort, waardoor de telco honderden miljoenen dollars per jaar voor de installatie en het onderhoud van vaste telefonie .

Berroeta, spreken op de top CommsDay in Sydney op Dinsdag, voerde aan dat de National Broadband Network (NBN) al is het verstrekken van vaste-line diensten op alle gebieden, en de financiering moet dan ook gaan naar de verkeersonveilige locatie plaats, die zowel mobiele dekking en biedt een keuze van de aanbieders voor klanten die in regionale gebieden.

“Het verkeersonveilige locatie heeft een fantastische prestatie door de overheid, en ik denk dat het een duidelijk voorbeeld van hoe je een veel beter gebruik van publiek geld kan doen,” zei Berroeta, eraan toevoegend dat Vodafone is van plan om deel te nemen in ronde 2 van de programma.

De verkeersonveilige locatie in 2015 zal 500 blackspots leveren met een AU $ 100 miljoen euro publiek geld. Vorig jaar, de USO, dat is de universele dienstverplichting dat de zittende krijgt om vast koper diensten en telefoons bieden ook, [ontvangen] AU $ 250.000.000.

Als we zouden worden om deze USO [financiering] op de top van de Blackspot [financiering], stel je eens voor hoeveel blackspots zouden worden behandeld in dit land. We hebben echt denken dat het hebben van de USO vandaag de dag als een manier om publiek geld te gebruiken om te investeren op koper-netwerk, vast netwerk, voice-netwerk, op hetzelfde moment dat de NBN doet deze fantastische investeringen in vaste breedband, het is echt niet om het even welke zin. En elke dag dat we vertrekken dit USO het uitvoeren van de manier waarop het is, denk ik dat we het verspillen van ons geld.

We willen heel graag samenwerken met de industrie, maar ook de overheid en dringen er bij de regering om een ​​beslissing rond hoe je een betere gebruik rond de USO doen.

Het USO wordt nu geconfronteerd met de overheid hervorming dankzij de Regionale Telecommunicatie Independent Review, waarvan 12 aanbevelingen over hoe de overheid regionale toegang tot telco diensten aan leverage connectiviteit voor het bedrijfsleven, onderwijs, gezondheid en persoonlijke doeleinden kunnen verbeteren.

In reactie op dat rapport, de overheid erkend dat de USO is verouderd als gevolg van de prevalentie van mobiele diensten, en dus moet worden herzien.

“De huidige consument te beschermen regime steeds meer achterhaald, gezien de evolutie van de telecommunicatiemarkten, met inbegrip van de uitrol van het NBN,” aldus het rapport.

Huidige concepten en interventies weerspiegelen een vaste spraaktelefonie milieu geleverd door middel van een verticaal geïntegreerde Telstra, dat toegang biedt aan haar wholesale netwerken om andere vervoerders.

De regering ook erkend dat telco diensten zijn niet langer uitsluitend geleverd door vaste-lijn-infrastructuur.

Vodafone verwelkomde het nieuws op het moment, met de chief strategy officer Dan Lloyd noemde het “de hoogste tijd”.

Eerder op dinsdagochtend, Vodafone onthulde de volledige uitrol schema voor de 70 basisstations het opbouwen als onderdeel van de mobiele verkeersonveilige locatie van de federale overheid.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

“Wij geloven dat de Mobile verkeersonveilige locatie is een geweldige manier om de concurrentie en de keuze van de mobiele provider, dat is iets wat veel mensen wonen in de regionale en landelijke gebieden hebben nog nooit meegemaakt aan te moedigen”, zei Lloyd in een verklaring.

Vodafone uitrol van mobiele zwarte vlek plaatsen verloopt voorspoedig, met de eerste locatie op White Rock Mountain, ten westen van Glenn Innes, in New South Wales ingeschakeld in december 2015. Een verdere 28 sites in New South Wales, zal Queensland en Tasmanië deze follow jaar, met alle 70 sites te worden afgerond tegen het einde van 2017.

Vodafone was overgeschakeld op zijn eigen eerste cel toren op White Rock Wind Farm, in de regio New England van NSW, in december, en in februari onthulde de locaties die het zou bouwen en schakel door het einde van juli.

De eerste ronde van de mobiele Blackspot financiering werd geopend in december 2014, met Telstra en Vodafone het veiligstellen van AU $ 185.000.000 in de financiering van de overheid tot 499 mobiele zendmasten in heel Australië op te bouwen of te upgraden.

In totaal zullen Telstra bouwen 429 zendmasten, terwijl Vodafone bouwt uit 70, met de volledige uitrol binnen drie jaar worden afgerond.

Op maandag, Vodafone aangekondigd dat haar 4G-netwerk bestrijkt nu 95,3 procent van de Australische bevolking, ofwel 23 miljoen mensen. Ter vergelijking, Vodafone zei Telstra 4G dekt 96 procent van de bevolking, terwijl Optus zei zijn 4G-netwerk 92 procent bereikt vanaf januari. Berroeta zei dit betekende een 40 procent stijging van de grootte van het netwerk van Vodafone in de afgelopen vier jaar.

Vodafone is de uitbreiding van zijn 4G-netwerk landelijk door de aankoop van AU $ 68.000.000 ter waarde van 1800 MHz spectrum in februari, en refarming haar 850MHz spectrum band in november om de dekking van de regionale en grootstedelijke Queensland brengen.

In het kielzog van de drie Telstra uitval in de afgelopen zes weken, Vodafone lanceerde ook de “Network Geluk Garantie” op maandag, het aanbieden van nieuwe klanten 30 dagen de tijd om hun contract te annuleren als ze niet tevreden zijn met de service.

“We hebben miljarden dollars in de afgelopen jaren besteed aan een goed presterende 4G-netwerk in heel Australië voor onze klanten. Nu verkrijgbaar in meer plaatsen te bouwen, onze 4G-netwerk is sneller en veerkrachtiger dan ooit tevoren,” aldus Vodafone CTO Benoit Hanssen.

Volgens Berroeta, zal Vodafone bovendien lanceren haar voice over Wi-Fi (VoWiFi) netwerk in de nabije toekomst, waarin hij zei haar netwerk zou effectief uit te breiden naar waar dan ook.

“Voice over Wi-Fi lijkt een gadget, maar in werkelijkheid is het veel meer dan dat. Ik denk dat Voice over Wi-Fi is het mogelijk om de Vodafone-netwerk uit te breiden tot elke plaats waar het apparaat te maken en er is Wi-Fi-netwerk overal in de wereld “, de chief executive zei op CommsDay.

Ik denk echt dat dit is een belangrijke technologische doorbraak voor de klant.

Berroeta ook wees naar de opkomst van 5G in 2020, zegt Vodafone AU $ 1000000000 deal met TPG voor het laatste uit te bouwen een extra 4,000km van fiber to Vodafone zendmasten in heel Australië te sluiten medio 2018 zal leverage voor de nieuwe netwerktechnologie .

TPG wordt het verstrekken van vezel tot bijna al onze sites, en dit zal een fundamenteel onderdeel van ons netwerk ontwerp tot ons netwerk klaar voor 5G te krijgen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow