? US Govt boetes PayPal $ 7,7 op vermeende schendingen van sancties

Als onderdeel van een schikking tussen de Staten Treasury Department United en PayPal, heeft de e-commerce bedrijf overeengekomen om $ 7.700.000 meer dan vermeende schendingen sanctie te betalen.

De vermeende schendingen opgenomen PayPal onvoldoende screening transacties die naar verluidt betrokken de aankoop en verkoop van kernwapens, alsmede transacties van goederen en diensten van en naar Cuba, Soedan en Iran.

PayPal ook naar verluidt verwerkt 136 transacties die meer dan $ 7000 naar en van een geregistreerde PayPal-rekening bedroeg aan een individu dat op de zwarte lijst van de Amerikaanse overheid voor “massavernietigingswapens”, aldus het ministerie van Financiën.

“Sinds enkele jaren tot en met 2013, PayPal geen adequate screening technologie en procedures om de mogelijke betrokkenheid van de Amerikaanse sancties doelen in transacties die PayPal verwerkt te identificeren”, aldus het ministerie van Financiën in een verklaring.

Als gevolg van dit falen, PayPal niet in-process transacties te screenen om te weigeren of te blokkeren verboden transacties op grond van de toepasselijke Amerikaanse economische sancties programma-eisen.

Bij nader inzien van de nederzetting, volgens The Wall Street Journal, PayPal niet toegelaten noch ontkende de beschuldigingen, en drong erop aan dat de veiligheid blijft een topprioriteit voor de overheid.

“Overheid naleving is een prioriteit en een centraal onderdeel van de manier waarop wij zaken doen over de hele wereld”, aldus PayPal chief compliance officer Gene Truono.

Wij erkennen dat vóór april 2013, PayPal niet een systeem dat betalingen in real-time om verboden betalingen te blokkeren zou scan hebben. Er was een vertraging in het scannen, waardoor een aantal verboden betalingen te verwerken.

In afzonderlijke nieuws, heeft PayPal Australië een gratis retourzending dienst waarmee klanten een gratis verzending terugbetaling binnen 14 dagen ontvangen van het bedrijf lanceerde.

Klanten die zich aanmeldt voor de dienst en zijn op zoek om terug te keren een item in staat om een ​​verzending terugbetaling binnen 14 dagen te vragen op de website van PayPal zal zijn. Na goedkeuring worden ze vergoed de kosten van maximaal AU $ 45 op in aanmerking komende aankopen.

Tot vier terugbetalingen per PayPal-rekening zal worden toegestaan ​​tot 31 juli 2015.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

PayPal breidt samenwerking met MasterCard