UNSW AU $ 10 miljoen ontvangen van CommBank voor quantum computing

De Commonwealth Bank of Australia is van plan om wegen op de quantum computing ontwikkelingen die uit de Universiteit van New South Wales (UNSW), verpanding AU $ 10.000.000 aan onderzoekers van de universiteit te ondersteunen.

Het Centre for Quantum Computation en Communicatie Technologie, met het hoofdkantoor in Sydney campus van de universiteit, zal de financiering van meer dan vijf jaar krijgen om de basis voor de ontwikkeling van een praktisch quantum computing systeem verder te vormen.

Commonwealth Bank CEO Ian Narev zei dat de potentiële voordelen van quantum computing zijn transformationele, en laten zien dat Australische innovatie wereldleidende kan zijn.

“De Universiteit van New South Wales ‘kwantumcomputer onderzoeksteam onder leiding van UNSW Scientia professor Michelle Simmons bewijst dat wereldleider op het gebied van innovatie kan gebeuren – en er gebeurt – in Australië,” zei hij.

Onze investering heeft een lange-termijn focus en is een voorbeeld van mogelijke samenwerking en commercialisering. Het stelt ons in staat om innovatie te ondersteunen in Australië en onszelf af te stemmen op innovatie die wij denken dat onze klanten en aandeelhouders in het komende decennium aanzienlijk ten goede komen.

Vorige maand, een team van ingenieurs uit UNSW ontgrendeld de sleutel tot waardoor quantumcomputer codering in silicium.

De universiteit zei dat een quantum versie van computer code kan worden geschreven en gemanipuleerd met behulp van twee quantum bits in een silicium microchip. Volgens UNSW, bij het bereiken van deze doorbraak, het team heeft aanhoudende twijfels dat dergelijke operaties betrouwbaar genoeg kan worden gemaakt, zodat krachtige quantum computers werkelijkheid worden verwijderd.

De universiteit nieuwste doorbraak volgt op een aankondiging in oktober, toen een team van ingenieurs bouwden een quantum logische poort in silicium, welke berekeningen tussen twee quantum bits (qubits) van informatie mogelijk gemaakt.

Andrew Dzurak, Scientia professor aan de universiteit zei dat het was een mijlpaal resultaat, niet alleen voor Australië, maar voor de wereld, want tot nu toe was het niet mogelijk geweest om twee quantum bits “praten” te maken met elkaar en maak een logische poort met behulp van silicium.

Dit resultaat betekent dat alle van de fundamentele bouwstenen die nodig zijn om een ​​full scale silicium processor chip te maken zijn nu in de plaats, “zei Dzurak.” We zijn klaar om te verhuizen naar het wetenschappelijk onderzoek fase in de technische podium en de vervaardiging .

Op maandag, de federale overheid toegewezen AU $ 26.000.000 van haar AU $ 500 miljoen wetenschap financiering voor de ontwikkelingen van de universiteit heeft gemaakt, en vooruitgang zal maken, in quantum computing te ondersteunen.

De vijf-jaar financiële injectie maakt deel uit van de regering AU $ 1100000000 verbintenis in het kader van zijn nationale innovatie en wetenschap Agenda onthuld op de CSIRO Discovery Centre in Canberra.

We zijn blij om verdere tastbare steun voor de Australische regering de Nationale Innovatie en Wetenschap Agenda, “zei Narev.” Want innovatie om te gedijen er samenwerking tussen overheden, onderzoeksinstellingen, bedrijven en ondernemers moeten zijn.

Christopher Pyne, minister van Industrie, innovatie en wetenschap, heeft de bank de financiering inzet geprezen, zegt dat het bevestigt de investeringen van de overheid.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

“De investering van de Commonwealth Bank bevestigt de resultaten die private en publieke middelen kan leveren voor het grote goed van onze natie”, aldus Pyne.

Investering in onze toekomst door middel van de Nationale Innovatie en Wetenschap Agenda is zowel belangrijk voor de werkgelegenheid van vandaag, de export, en de winst -, maar ook ervoor te zorgen dat toekomstige generaties deze kansen kunnen benutten.

Pyne zei de quantum computing centrum heeft de mogelijkheid van het plaatsen van Australië op de mondiale kaart van innovatieve technologieën. Hij zei dat met deze, de mogelijkheden zijn eindeloos.

“Ik kijk uit naar meer private en publieke partnerschappen in de toekomst die zal helpen om banen te creëren en te groeien van de economie”, aldus Pyne.

Dinsdag aankondiging komt aan de achterkant van een vijfjarig AU $ 1.600.000 partnerschap dat de Commonwealth Bank en UNSW kondigde op maandag tot en met een cybersecurity educatief centrum om het aantal security technische professionals te stimuleren in het land te ontwikkelen.

De beveiligingstechniek partnerschap zal zien de twee bedrijven bouwen van een cybersecurity centrum, dat zal bestaan ​​uit een nieuwe beveiligingstechniek lab voor hands-on onderwijs van de veiligheid cursussen bij de UNSW Kensington campus, bieden ondersteuning voor nieuwe promovendi de aanpak van internet security problemen en voor de begeleiding van de studenten, en bieden financiering om docenten te werven en tot vier CommBank Beveiliging Techniek beurzen voor afgestudeerden die willen onderwerpen op UNSW onderwijzen.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro