Ubuntu (niet Linux) op Windows: Hoe werkt het?

Ja, Microsoft is van plan om gebruikers in staat te stellen Bash draaien native op Windows 10, en ja Ubuntu op de volgende grote Windows 10-update, Redstone.

Hoe de heck hebben ze dat doen? Ten eerste zal Ubuntu moederbedrijf Canonical en Microsoft worden loopt niet op Linux in een container of virtuele machine (VM), maar op Windows inheemse bibliotheken en programma’s: Windows Subsystem for Linux (WSL).

WSL werd stil gelegd in de Windows 10 (build 14251) code in eind januari. Een paar dagen later, een ontwikkelaar uitgewerkt dat twee nieuwe subsystemen lxcore.sys en lxss.sys, kon zijn bruggen voor Windows programmeurs om Linux-applicaties te ontwikkelen. De ontwikkelaar was de helft gelijk.

WSL kan worden gebruikt voor, maar zijn eerste taak is om het beeld van een Ubuntu user-mode ondersteunen. Een Microsoft woordvoerder legde uit: “We bouwden nieuwe infrastructuur binnen Windows, WSL, waarop we een echte Ubuntu image user-mode geleverd door onze grote partners over bij Canonical lopen, de makers van Ubuntu Linux. Het resultaat is dat je nu inheemse Bash kan draaien op Ubuntu op Windows. ”

Dit is niet een Cygwin variatie, merkte Dustin Kirkland, een lid van Canonical’s Ubuntu Product en Strategie executive team. Cygwin’s “open source hulpprogramma’s worden gecompileerd van bron tot native draaien onder Windows,” zei Kirkland. “Hier, we hebben het over bit-voor-bit, checksum-for-checksum Ubuntu ELF binaries direct uitgevoerd in Windows.

Kirkland vervolgde: “Een team van scherpe ontwikkelaars bij Microsoft heeft hard gewerkt aan het aanpassen van een aantal Microsoft onderzoek technologie om in principe uit te voeren real-time vertaling van Linux syscalls in Windows OS syscalls Linux geeks kan soort van het omgekeerde van denken.” Wijn “- -. Ubuntu binaries werken native in Windows Microsoft noemt het een “Windows Subsystem for Linux” (Nee, het is niet open source op dit moment.).

Sommige mensen zijn al zeggen: “Oh, ik durf te wedden dat loopt als een 100 meter sprinter op een spoor van modder.” Fout. Kirkland beweert dat “het is helemaal hot. De sysbench hulpprogramma toont nagenoeg gelijk cpu, geheugen en I / O-prestaties.

WSL is niet klaar voor prime time nog. Een Canonical vertegenwoordiger zei dat het “nog vroege dagen -. Dit is een beta release”

Kirkland toegevoegd: “De overgrote meerderheid van de LTP passeert en werkt goed, maar er zijn enkele onvolkomenheden nog steeds, vooral rond tty en de VT100 Mijn geliefde byobu, scherm en tmux helemaal werk nog niet, maar ze krijgen in de buurt.. . ‘

Dit is geen nieuw idee. In feite is het een regelrechte oude begrip. Het gaat helemaal terug naar het subsysteem van Windows NT POSIX. NT Posix werd ontworpen om inheemse Unix – Linux nog niet gemaakt – binaries op Windows NT.

Veel mensen hebben me gevraagd: “Waarom !?” Kirkland’s antwoordde in een interview, in navolging van Steve Ballmer, “Ontwikkelaars, ontwikkelaars, ontwikkelaars. Microsoft erkent dat terwijl de ontwikkelaars vandaag de dag zou kunnen lopen Windows of Mac (of misschien Ubuntu) op hun bureaublad, onvermijdelijk die uiteindelijk de uitgaven veel van hun tijd in een Linux-shell . voor deze nieuwe functie van Windows 10, Windows-gebruikers zou hebben om een ​​VM (bron honger), ssh naar een cloud instantie (vereist connectivity) draaien, of knoeien met Cygwin (hacky, langzaam). met deze nieuwe functie, een Windows gebruiker eenvoudig drukt op de Windows start-toets en types “bash” of “ubuntu”, en belanden ze in een rijke, Ubuntu shell, met toegang tot alle van Ubuntu en de meeste van de hele wereld van de apt, werken native, zonder virtualisatie of hercompilatie.

Mary Jo Foley’s watch list voor Build 2016 Developer Conference van Microsoft.

Microsoft cozies tot Ubuntu als ontwikkelaars koude dag in de hel van harte welkom; Bevestigd: “Redstone” 1 beschikbaar deze zomer; Windows 10 draait nu op 270 miljoen apparaten, Ubuntu (niet Linux) op Windows: Hoe het werkt, Build 2016: Wat te verwachten

Microsoft Build 2016

Hier is hoe Microsoft Bash zal steunen op Windows 10, Microsoft en Canonical partner om Ubuntu naar Windows 10 te brengen, Microsoft om Bash op Linux te laten zien draaien op Windows 10

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

In zijn blogpost, Kirkland vervolgde: “Dit is een bijna surrealistisch goedkeuring door Microsoft op het belang van open source voor ontwikkelaars. [Het is] een fantastische kans om de wereld van de vrije en open source technologie rechtstreeks naar een Windows 10 desktop op de brug planeet. en wat een prachtige vector in het leren en het gebruik van meer Ubuntu Linux en in publieke clouds. ”

Sprekend over de cloud, in het interview, Kirkland, voegt toe: “Het is algemeen bekend dat Ubuntu is de meest populaire Linux-distro in Azure en andere wolken. Een inwoner Ubuntu shell direct ingebouwd in het Windows-bureaublad alleen maakt het veel gemakkelijker om code te schrijven met behulp van Visual Studio, vim of emacs, en dan duw hem naar een cloud instantie met git, scp of rsync, en vice versa. Het is duidelijk dat veel van die wolk gevallen zal Azure Ubuntu gevallen. ”

Canonical oprichter Mark Shuttleworth, is enthousiast over deze nieuwe technologie partnerschap. Shuttleworth zei: “De inheemse beschikbaarheid van een volledige Ubuntu-omgeving op Windows, zonder virtualisatie of emulatie, is een mijlpaal dat verdrag tart. We zijn verheugd achter Ubuntu te staan ​​voor Windows, zet zich in voor het aanpakken van de behoeften van de Windows-ontwikkelaars het verkennen van Linux in deze geweldige nieuwe manier.”

Interessant in het eens te proberen? Het beeld eerste Ubuntu voor Windows 10, Ubuntu 14.04 LTS, zal binnenkort beschikbaar zijn. Ubuntu 16.04 LTS, die zal worden vervangen van Ubuntu 14.04, zal beschikbaar zijn op de Windows Store kort nadat het is uitgebracht op 21 april .. Omdat het beeld is gebaseerd op code in Redstone, moet je zijn met Windows Build 14251 of hoger. Microsoft zojuist aangekondigd dat het zal worden vrijgeven van Windows 10 Redstone 1, aka “Windows 10 Anniversary Update” of Windows 10 SP1 voor mij, deze zomer.

Wat te verwachten

 verhalen

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september