Typen op een Microsoft Surface RT: geweldig, maar geen verkoop

Ik heb net een week met behulp van een Surface RT outfit in bruikleen van Microsoft, van waar je opmaken dat ik niet rennen naar buiten en kopen een – in tegenstelling tot veel van mijn ZD Net collega’s. Terwijl ik genoot van het gebruik ervan, in het bijzonder als een tablet, de geleend niet van gedachten veranderen. Maar als je denkt aan het behandelen van jezelf voor Kerstmis, of wat dan ook, kan ik u zeggen dat de Type Cover is een goede deal.

Het eerste wat ik deed met de Surface RT was te testen mijn typesnelheid in woorden per minuut via een van de online diensten: typeonline.co.uk. Als je had gevraagd, zou ik hebben gezegd dat het type afdekking voelde een beetje langzamer dan een “echte” toetsenbord, zoals de Microsoft Comfort Curve 2000, dat ik toevallig worden met behulp van op het moment. Wanneer het resultaat kwam, was ik verrast om mijn Type hoes score te vinden was 1wpm sneller.

Met de standaard, niet-responsieve touch cover, mijn typen was tweederde zo snel, en ik heb niet echt genieten van de ervaring. Je kunt waarschijnlijk wel aan wennen, en daarmee de kloof naar een “echt” toetsenbord, maar waarom zou je? De Type hoes is slechts 6 mm dik, in vergelijking met 3mm de Touch dekking’s, en er is geen praktische waarde aan de extra dun.

Proberen om touch-typen direct op het scherm Surface RT’s was een beetje een ramp, en mijn WPM score tuimelde tot slechts 40 procent van mijn normale snelheid. Ik meestal toevlucht nemen tot meer van een twee-vinger stijl met toetsenborden op het scherm, omdat de schermen zijn niet erg goed voor touch-typen. (Je kunt niet je vingers rusten op de huissleutels.) Ik was een beetje verbaasd hoe laag mijn score was, al was het nog iets beter dan de 25 procent snelheid wist ik met dezelfde test op mijn Google Nexus 7.

Beide keyboard covers zijn zeer handig in het gebruik, omdat ze op en af ​​in een tweede. Ik vond dit in contrast met mijn gebruik van een Asus Transformer Android. Met het nieuwe scharnier ontwerp, het is heel gemakkelijk om de tablet deel van een transformator via het toetsenbord dock te verwijderen, maar niet zo gemakkelijk als met Surface RT. Het resultaat is dat je het vaker doen veel, en dus beter gebruik van het apparaat te maken.

Van het oppervlak ingebouwde standaard is een zeer handige functie, en dus krijgt meer gebruik dan een aparte stand. Het nadeel is de vaste kijkhoek. Ik zou vaak het scherm minder rechtopstaande, dat eenvoudig met een laptop, en min of meer onmogelijk met kickstand liever. (Het is misschien nog erger als je groter bent.)

De Surface RT is zo’n prachtig stukje hardware dat ik misschien nog een kopen, maar het zou waarschijnlijk een Surface Pro met een Intel-processor. In feite zou dit een vervangende Windows laptop die toevallig komen met een “vrij” tablet. Maar ik vermoed dat ik meer kans om te gaan voor een touch-screen Asus en Lenovo PC die beter als een laptop dan als een tablet werkt. Goed als het type dekking is per tablet normen, ik zou niet willen dat een te gebruiken voor het uitgebreide toetsenbord werk dat ik vaak moeten doen.

Surface RT is een grote tablet, en het heeft een veel betere gebruikersinterface dan ofwel een Apple iPad of een Android-tablet. Het is ook meer dan een tablet, en de gebundelde Microsoft Office en een toetsenbord Type betekent dat het in staat is van het doen van echte werk, zowel voor thuis en zakelijke gebruikers. Echter, het is nog steeds een beetje minder dan een echte Intel-gebaseerde laptop, en meer van een metgezel apparaat dan een vervanging.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet