Toshiba Portégé G910 review

Toshiba maakte een comeback in de handheld-markt vorig jaar met zijn Portégé G900 en G500-apparaten. Onlangs lanceerde twee meer, de BlackBerry-stijl Portégé G710 en, hier beoordeeld, de clamshell-formaat Portégé G910.

Clamshell Windows Mobile-apparaten zijn zeldzaam beats, hoewel we onlangs gekeken naar een voorbeeld uit ASUS – de M930. De M930 ziet eruit als een telefoon op de buitenkant, open te stellen voor een toetsenbord en een tweede scherm aan de binnenkant te onthullen. De Portégé G910 is een totaal andere propositie aan de buitenkant.

Met de clamshell gesloten is, zou je moeilijk worden ingedrukt om de G910 te identificeren als een handheld op het eerste gezicht. Het ontbreekt zowel een grote voorruit en een toetsenbord, terwijl de faux lederen bekleding maakt het kijken meer als een chique doosje dan een mobiel apparaat.

Kijk dichter en u zult zien Bellen en End knoppen, die het spel weg te geven. Deze flankeren een navigatieknop dat een klein letterbox-stijl scherm met een minimale hoeveelheid informatie aandrijft. Het zal een beller naam als ze hun gegevens worden opgeslagen in de telefoon, en als u op de navigatieknop naar links door je contacten bladeren – wanneer je degene die je wilt bereiken, drukt u op de Call toets om te bellen. Als u op de rechterkant van de navigatieknop zorgt ervoor dat het scherm om door gemiste oproepen, komende afspraken, inkomende sms-berichten en profiel instellingen te bladeren. Op deze laatste optie u gebruik maken van de op en neer delen van de navigatieknop om te schakelen tussen profielen. Een kennisgeving lampje aan de voorzijde van het apparaat knippert als je een gemiste oproep of een andere melding.

De voorkant van de Portégé G910 is een minimalistische affaire met een klein scherm en een navigatieknop geflankeerd door Call en End knoppen.

Dit biedt voldoende functionaliteit voor het basisgebruik, hoewel scrollen door een groot aantal contacten is niet een geweldige manier om uw kostbare tijd door te brengen. Het scherm is ook frustrerend klein en niet genoeg informatie weer te geven. Zo zal het u vertellen dat u een SMS hebt ontvangen, maar kan het bericht zelf niet weergeven: om de inhoud te zien, moet je de clamshell te openen.

Op die manier bent u begroet door een veel meer vertrouwd ogende opstelling van een breed formaat scherm en een miniatuur QWERTY-toetsenbord.

Binnen in de clamshell, de Portégé G910 heeft een 480-by-800-pixel scherm en een mini-QWERTY-toetsenbord.

Het toetsenbord is relatief groot, met individuele toetsen meten sommige 10 mm breed en 8 mm hoog. De spatiebalk is dubbele breedte en er is ruimte voor een omgekeerde T-rangschikking van de cursor toetsen. Er is geen aparte nummer rij, dus cijfertoetsen zijn ingebed en is alleen toegankelijk in combinatie met een functietoets. Elke QWERTY toetsenbord heeft een tweede functie van een soort, ofwel het aanbieden van een extra teken of de toegang tot een functie. Helaas is de ‘£’ teken is alleen bereikbaar via een bank van symbolen.

Het binnenscherm is 480 pixels breed en 800 pixels hoog, wat een hoge resolutie voor een Windows Mobile-apparaat, de breedte is bijzonder welkom omdat hiermee veel websites worden gemaakt volledige breedte.

Echter, zoals met de ASUS M930, het scherm ziet er een beetje verloren – het meet 3in. over de diagonaal, maar kan gemakkelijk hebben een derde groter geweest. Enkele vrije ruimte wordt ingenomen door een viertal snelkoppeling toetsen aan beide zijden van het scherm.

De linker knoppen brengen Contacten, Messaging, Internet Explorer en Calendar, terwijl de rechter kwartet toegang Taken, het Today-scherm van Windows Mobile, File Explorer en Windows Media Player.

De gevoelige gebieden zijn niet de pictogrammen die de functies, maar kleine puntjes die zitten tussen het pictogram en het scherm. U kunt tikken op hen, ofwel met een vinger of de stylus, zij het met een vinger het is al te gemakkelijk om het scherm te tikken in plaats van het pictogram. De stylus is lang, dun en zeer licht en we toevlucht genomen tot het gebruik van de kop van een pen veel van de tijd, die niet goed voor het scherm kan worden.

De Portégé G910 wordt geleverd met een AC-adapter, een USB-kabel voor PC-aansluiting, een stereo headset, een applicatie-cd en een gedrukte handleiding. De headset is een twee-delige affaire: de connector op de Portégé G910 is eigendom, maar net voorbij de microfoon voor handsfree bellen is een tweede 3,5 mm aansluiting voor de headset zelf. U kunt uw eigen koptelefoon te wisselen voor Toshiba’s als je wilt.

Kenmerken; De Portégé G910 is een feature-rijke apparaat dat Windows Mobile 6.0 Professional loopt. Voor de opslag, het heeft 128 MB RAM plus 256 MB ROM, na een harde reset, onze review steekproef gemeld 120 MB gratis opslagruimte geheugen. U kunt dit te breiden met een microSD-kaart – de sleuf is op een van de korte kanten, beschermd door een scharnierend deksel moeilijk (een opmerking die ook van toepassing is op de kracht en hoofdtelefoon connectors) te verwijderen kan zijn.

Er is een vingerafdruk-scanner op een van de lange randen van het apparaat, dat de Portégé G910 moet geliefd om de veiligheid-bewuste zakelijke gebruikers.

Voor zover draadloze connectiviteit betreft, Bluetooth (2.0) en Wi-Fi (802.11g) zijn geïntegreerd, samen met een GPS-ontvanger die Qualcomm Assisted GPS-oplossing (de zogenaamde gpsOneXTRA Assistance, for the record) gebruikt. De Portégé G910’s telefoon is een tri-band GSM toestel met GPRS / EDGE en 3G / HSDPA-ondersteuning. sport een LED-flitser en autofocus, Er is een VGA-camera voor twee-weg video calling, die naast de belangrijkste innerlijke scherm zit. Een tweede 2-megapixel camera, uitgerust met LED-flitser en autofocus, zit op de achterkant van het apparaat. Toshiba’s Image to Text software is bedoeld om OCR-functionaliteit toe te voegen aan de camera: we hebben geprobeerd het op krantenpapier, met minder dan een perfect resultaat.

Aan de achterzijde is er een 2-megapixel camera: let op de faux lederen styling.

Toshiba voegt een behoorlijke hoeveelheid software om de standaard Windows Mobile-bundel, met inbegrip van de uitstekende Opera, die waarschijnlijk uw web browser naar keuze over Internet Explorer zal worden. Je krijgt ook de Picsel viewer voor het lezen van documenten in een waaier van formaten, inclusief TXT, PDF, ZIP en verschillende beeldformaten.

De vingerafdruk scanner kan meer doen dan alleen maar zorgen voor biometrische beveiliging voor de Portégé G910. U kunt ook de vinger scans toewijzen aan specifieke toepassingen, waardoor u een snelle manier van de lancering tot tien van uw favorieten. Het scannen is snel en eenvoudig, maar je moet de Fingerprint Launcher software uit te voeren voordat het scannen van een vinger. Het zou beter zijn om de scanner actief de hele tijd, want dan zou je gewoon nodig om vegen om een ​​applicatie te starten.

Toshiba omvat de volledige Office Mobile suite van applicaties, zodat u Word- en Excel-documenten en uitzicht PowerPoint-presentaties bewerken. Het voegt ook OneNote Mobile, een nuttige extra voor degenen die graag OneNote gebruiken op hun PC (of Tablet PC).

Prestaties en levensduur van de batterij; Toshiba niet onthullen de processor gebruikt in de Portégé G910, maar we vonden het een beetje traag draaien op keer. Met meerdere toepassingen te openen, waren er af en toe een vertraging voordat de taken werden uitgevoerd, die erg vervelend kunnen zijn. Op het einde, kon trage prestaties ondergang van deze handheld zijn.

De algehele bouwkwaliteit is uitstekend. De buitenkant behuizing ziet er misschien ongewoon en hebben beperkte functionaliteit, maar het lijkt bijzonder solide en robuust.

levensduur van de batterij was niet zo goed als we gezien hebben in sommige Windows Mobile 6.0-apparaten: we zijn net 6 uur en 45 minuten continu muziek afspelen van een volledig opgeladen batterij. Toshiba zegt dat de batterij zal je opgeven tot 265 minuten spreektijd en 330 uur standby-tijd.

Conclusie; De Portégé G910 is een veelzijdige handheld met een relatief grote en bruikbare QWERTY-toetsenbord. Het touch iconen aan weerszijden van de binnenste scherm zijn innovatief en nuttig. Het ontwerp van de voorkant van het apparaat is eigenzinnig, maar niet onaangenaam, maar de functionaliteit van de G910 wanneer gesloten is beperkt: veel gebruikers een meer traditionele telefoon-achtige fascia kunnen verkiezen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop