S’pore: E-Govt succes lokt cyber terroristen

SINGAPORE – succes van het land in het besturen van het gebruik van e-overheidsdiensten over het eiland-staat heeft de dreiging van het cyberterrorisme geïntensiveerd, met name als gevolg van het toenemende aantal bewoners nu toegang tot overheidsdiensten online.

Sprekend aan de leden van de ISACA (Information Systems Audit and Control Association) conferentie gehouden hier maandag, Penny Lage, voorzitter van de parlementaire commissie regering Ministerie van Informatie, Communicatie en de Kunsten van Singapore, zei dat e-overheidsdiensten zoals de online business licentie diensten (OBLS) heeft ondernemers geprofiteerd door het gemakkelijker voor hen om te zetten winkel op het eiland staat, en hen te helpen “bespaart kostbare tijd en middelen”.

Met de OBLS, hebben we nu verlaagde de toetredingsdrempels voor aspirant-ondernemers [om hun bedrijf te registreren en hun licenties te krijgen], “Lage zei, toevoegend dat het duurt nu 12,5 dagen om een ​​nieuwe business applicatie te verwerken, in vergelijking tot drie weken eerder.

Als zodanig heeft geleid tot “een opgebouwde besparing van ongeveer S $ 3.000.000 (US $ 1.980.000) per jaar voor de bedrijven”, zei ze.

Echter, Low merkte op dat als gevolg van een toenemend gebruik van e-overheidsdiensten en de groeiende “verbondenheid” van de burgers over de hele wereld via het internet, de dreiging van het cyberterrorisme is nu “een zeer reële zorg”.

Als zodanig heeft de regering de nadruk gelegd op de beveiliging en het beheer van deze online sites, om ervoor te zorgen dat Singapore nog steeds een “veilige en vertrouwde hub in de regio”, voegde ze eraan toe.

Initiatieven die de overheid heeft uitgerold onder de Infocomm Veiligheid Masterplan, dat in 2005 werd gelanceerd om de kritieke infrastructuur van de republiek te beschermen tegen cyberaanvallen, evenals een veilige Infocomm omgeving voor het land te handhaven, zei Low.

Een van de belangrijkste uitkomsten van dit masterplan is de oprichting van de nationale cyberdreiging bewakingssysteem met live dit jaar gingen in maart, “merkte ze, eraan toevoegend dat de regering heeft genomen” belangrijke stappen “door de jaren heen samen te werken met internationale partners door middel van CERTS (computer emergency response teams) om hun collectieve vermogen om cyber bedreigingen te bestrijden te verbeteren.

Andere inspanningen, Low opgemerkt, zijn onder andere een lopende openbaar onderwijs campagne – een gezamenlijke industrie inspanning om het publiek bewust te maken van online bedreigingen van de veiligheid te verhogen, evenals de bevolking is het vertrouwen in de burgers om online transacties, door de invoering van wetgeving zoals de Computer Misuse Act de Electronic Transaction Act, de TrustSg kader en de Spam Controle Bill.

Sinds Singapore begonnen aan haar e-government reis in 2000, heeft de overheid investeerde enkele S $ 2600000000 (US $ 1600000000) in drie opeenvolgende driejarige projecten, te weten e-government actieplan I en II in 2000 en 2003 respectievelijk, evenals als iGov 2010 vorig jaar. Tot op heden zijn ongeveer 1.600 – of 98 procent – overheidsdiensten zijn nu online toegankelijk 24 uur per dag en 7 dagen per week, zei Low.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen