Slechtste tech fusies en overnames: Novell en Unix, Borland en Ashton-Tate

12. Novell en UNIX

In 1991, als je een personal computer netwerk in uw bedrijf of onderneming liepen, was er een goede kans dat werd uitgevoerd op Novell NetWare, die de overheersende-server based netwerk besturingssysteem op dat moment was.

Uitgebracht in zowel 16-bits en 32-bits versies van de 286 en 386 Intel-processors, 1990’s era NetWare liep op een eigen protocol genaamd IPX, dat liep op Local Area Networks via Ethernet, Arthis website of IBM Token Ring-topologieën.

NetWare stond bekend om zijn uitstekende prestaties van het netwerk, betrouwbaarheid server, fouttolerantie en OS stabiliteit, evenals zijn relatief eenvoudige administratie, die hielp het zijn marktpositie te behouden voor vele jaren.

Novell had een aantal concurrenten in de ruimte, zoals IBM OS / 2 LAN Manager en Banyan-Vines, maar geen van hen ooit zo populair als de NetWare-stack. Echter, met de release van Microsoft’s Windows for Workgroups 3.1 in 1992 en Windows NT-besturingssysteem in de zomer van 1993, begon bedrijven snel te verschuiven naar een volledig geïntegreerde, single-vendor Client en Server OS oplossing voor hun netwerken.

Om relevantie behouden in het netwerkbesturingssysteem ruimte, in 1991 Novell ging een partnership met AT & T’s Bell Unix Systems Laboratories (USL) het produceren van een “superNOS”, dat zou de netwerkprotocollen van Netware te combineren met de kracht van het UNIX-besturingssysteem.

Het partnerschap, genaamd Univel, resulteerde in USL wordt gekocht door Novell in 1993 en de release van de UnixWare besturingssysteem.

UnixWare bij Novell was een compleet fiasco. In 1995, Novell verkocht het besturingssysteem SCO. Echter, de exacte voorwaarden van de transactie werden niet volledig bepaald tot 2011, toen het werd geregeerd door het Amerikaanse Hof van Beroep voor het tiende circuit dat ondanks de eigendom van het UnixWare besturingssysteem zelf, SCO’s, de UNIX auteursrechten nog behoorde tot Novell.

In aanvulling op de mislukte UnixWare partnerschap, in juni 1994, Novell keek naar de productiviteit op kantoor software spatie in te voeren door de aankoop van WordPerfect Corporation. Dat huwelijk duurde een hele twee jaar, en de activa van de WordPerfect bedrijf werden verkocht aan Corel in januari 1996.

De erfenis Novell NetWare-besturingssysteem verder te ontwikkelen tot 2003, waar het werd vervangen door Open Enterprise Server (OES) een netwerk besturingssysteem dat draait op de top van Linux.

In november 2010 werd Novell overgenomen door Attachmate, voor $ 1 miljard.

Voordat Visual Studio, was er Borland, die ‘s werelds grootste leverancier van computer programmeertalen voor personal computers was. Haar vlaggenschip programmeeromgeving in 1990 en 1991, Borland Turbo C ++, is hierboven weergegeven. Borland produceerde ook Turbo Pascal en Turbo Assembler, evenals een relationele database product, paradox, die concurreerde met Ashton-Tate dBase.

Hoewel de naam is vrijwel onbekend vandaag, Ashton-Tate was een welvarend softwarebedrijf in zijn dag. Haar vlaggenschip product, dBase, was het eerste veelgebruikte database management systeem (DBMS) voor pc’s. Net als Lotus 1-2-3, het was een karakter-mode app.

dBase was een hiërarchische database, dat deze data georganiseerd in een boomstructuur. Vóór de invoering van PC databases zoals Borland Paradox, Clipper, FoxPro en Microsoft Access die relationele database vermogen ingebracht in hun producten, dBase werd beschouwd als een van de belangrijkste en meest populaire productiviteitstoepassingen zijn.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Tal van klonen van dBase, gezamenlijk bekend als “xBase” waren allemaal over de markt.

In 1991, Ashton-Tate samengevoegd met Borland, net als de industrie begon te verhuizen naar Microsoft Access, Visual FoxPro en SQL-gebaseerde systemen met behulp van client-server technologie.

In het midden van de jaren 1990, Borland bevond zich al snel in concurrentie met Microsoft Visual C ++. Access en Visual Basic producten die begon te populair geworden, en als gevolg van de dominantie van Microsoft in de software-ontwikkeling toolset ruimte, producten van het bedrijf verloor een aanzienlijk marktaandeel. Borland uiteindelijk zichzelf omgedoopt tot Inprise, verkocht een aantal van haar softwareproduct activa, omgedoopt zich als Borland opnieuw, om uiteindelijk worden verworven als een dochteronderneming van Micro Focus in 2009.

Next up, nog erger: # 10 en # 9

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Slechtste tech fusies – Aftellen naar Doom

11. Borland & Ashton Tate