Slechtste tech fusies en overnames: Caldera en SCO, Microsoft en Danger

10. Microsoft & GEVAAR, Inc.

Danger Inc, in 2000 gevormd door kaderleden van Apple, WebTV en Philips was een bedrijf dat gespecialiseerd is in software en diensten voor mobiele computers. Het bedrijf is vooral bekend voor een mobiele smartphone / messaging apparaat genaamd de T-Mobile Sidekick, die ook werd gebrandmerkt als de Danger Hiptop.

In 2008, Microsoft kocht het bedrijf voor een onbekend bedrag, maar de prijs was het gerucht op ongeveer $ 500 miljoen. Na de overname, de medewerkers waren allemaal opgenomen in Microsoft’s Mobile Communications Zaken (MCB) waar ze heen gingen om te werken aan een toekomstige mobiele telefoon platform.

Hoewel dit de toekomstige ontwikkeling van het apparaat aan de gang was, in oktober 2009, Gevaar opgelopen een katastrofisch verlies van gegevens resulteert in complete business continuity storing in een van de datacenters. Dit datacenter is het hosten van persoonlijke gegevens van de klant worden gebruikt door de T-Mobile Sidekick product dat uiteindelijk duurde twee maanden om te herstellen van.

De hoogst bekend fiasco ondermijnd vertrouwen van de consument in het product, en dat resulteerde in de T-Mobile het annuleren van de Sidekick in de zomer van 2010.

En dat de toekomstige mobiele telefoon platform dat de Danger ontwikkelaars op het werk waren bij Microsoft?

Na twee jaren van inspanning ongeveer $ 1B waarde van ontwikkeling, werd het Microsoft KIN, en twee versies werden uitsluitend op Verizon gelanceerd in april 2010. De apparaten waren volkomen afgekraakt door de pers voor hun gebrek van de belangrijkste functies, zoals Instant Messaging, calendaring, GPS-navigatie en uitbreiding van het geheugen.

Na 48 dagen op de markt werd het produkt getrokken.

Microsoft is inmiddels gestart met een veel betere mobiel apparaat platform in de vorm van Windows Phone, maar de KIN zal altijd een harde geleerde les voor het bedrijf.

Zodra een welvarend, middelgrote en laid-back Noord-Californiƫ softwarebedrijf dat geproduceerd succesvolle en betrouwbare verticale markt UNIX-besturingssystemen voor x86-servers gedurende de jaren 1980 tot de vroege jaren 2000, de Santa Cruz Operation (SCO) begon haar ondergang kort na door Caldera, Inc., een Linux-leverancier op basis van Provo, Utah overgenomen.

Een deel van de Ray Noorda-backed familie van bedrijven bekend als de Canopy Group, het bedrijf zelf re-genaamd “The SCO Group” en al snel begon zich vinden in een beetje een identiteitscrisis.

eerste inkomende CEO van SCO Group en voormalig CEO van Caldera Ransom Liefde wilden fuseren Caldera en SCO’s Linux en UNIX productlijnen, en het creĆ«ren van een best of breed OS. Sterker nog, dat zou een huwelijk waard consummating zijn geweest.

SCO had met Intel, IBM en Sequent kort een samenwerkingsverband aangegaan in het midden van de jaren 1990 op “Project Monterey”, een poging om te verenigen, samen te voegen en de haven van de beste aspecten van UnixWare OS en IBM AIX van het bedrijf om de nieuwe Intel Itanium evenals IBM POWER processor.

Met de stijging van de populariteit van Linux en 64-bit x86 chips, belangstelling voor Itanium afnam en de inspanning om de voltooide IA-64 variant op de markt werd tot zinken gebracht.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

verzuim SCO aan de IA-64-versie van Monterey markt resulteerde in Ransom Liefde opzij geduwd en opgevolgd door Darl McBride. Met McBride aan het roer van SCO, werd het bedrijf volledig gericht op geschillen, in tegenstelling tot de ontwikkeling van het product.

SCO niet alleen aangeklaagd IBM wegens vermeende bijdrage van Monterey code om de Open Source Linux-kernel, maar ook grote klanten, eindgebruikers en leveranciers van de verschillende Linux-besturingssystemen, waaronder Red Hat en Novell.

Dit bleek het bedrijf in een paria niet alleen bij het legioen van Open Source en Linux-ontwikkelaars, maar eigen klanten SCO’s en de hele technologische industrie. De rechtszaak debacle duurde jaren, opgetekend in bloederige detail op sites zoals Groklaw.

de verkoop van producten van UNIX SCO ging door het toilet, en werd gedwongen te ontslaan van bijna al haar medewerkers om zich volledig te richten op zijn rechtszaken.

In 2007, SCO Chapter 11 faillissement bescherming. In 2009 werd Darl McBride ontslagen. In het begin van 2011, UnXis Inc gekocht SCO resterende UNIX software assets.

Next up, nog erger: # 8 en # 7 morgen

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Slechtste tech fusies – Aftellen naar Doom

9. Caldera en SCO