ShoreTel ShoreGear-120 review

ShoreTel’s ShoreGear-120 is een VoIP (Voice-over-IP) systeem vooral gericht op middelgrote tot grote bedrijven, variërend van 50 gebruikers omhoog. Het is een 1RU rack-apparaat met twee Ethernet-aansluitingen en een aansluiting voor het breken uit maximaal 50 analoge telefoonlijnen.

ShoreTel hebben momenteel drie modellen in de aanbieding die de 40/8, 60/12 en 120/24 bevatten. Het model nummers corresponderen met hoeveel IP of analoge telefoons het apparaat ondersteunt.

Met de middelen gedeeld tussen IP en analoge telefoons op elke ShoreGear switch, moet je in evenwicht te brengen hoeveel van elk u wilt gebruiken – voor elke analoge telefoon kunt aansluiten op een 40/8, verlies je capaciteit voor vijf IP-telefoons. Een ander voorbeeld: als je gewend zeven analoge telefoons, je zou alleen hebben een capaciteit van vijf IP-telefoons. Deze verhouding van analoge en digitale telefoons is te wijten aan het extra werk elke schakelaar heeft te maken met betrekking tot het digitaliseren van analoge signalen, die veel meer werk in vergelijking met slechts routing en switching IP-verkeer zoals het geval is met de IP-telefoons. In feite, IP-telefoons hebben de neiging om met elkaar in plaats van druk verkeer naar communiceren via de schakelaar, tenzij het een oproep doorgeschakeld naar een extern netwerk.

Hoe we getest; Een ShoreTel vertegenwoordiger heeft afgegeven en het instellen van de ShoreGear-120 voor ons met vier ShoreTel IP-telefoons. We waren ook voorzien van een laptop met Windows 2003 Server met “Workgroup” server ShoreTel’s die extra functionaliteit biedt het systeem, zoals voicemail en automatische beantwoorders. We evalueerden de functionaliteit en het gebruiksgemak als onderdeel van deze beoordeling.

Wat is binnen; De ShoreGear-120 is een van de meest veelzijdige VoIP-oplossingen die we de laatste tijd hebben gezien met de mogelijkheid op te schalen tot een indrukwekkende 60 switches per site en kan centraal beheer van maximaal 200 sites. Er is een vangst is er echter een harde limiet van 10.000 telefoons, ongeacht het aantal sites en schakelaars, dus het is zeker iets om in gedachten te houden als je dit implementeren in een reeds grote bedrijf dat snel groeit.

De ShoreGear-120 zelf is een apparaat. Het heeft geen bewegende delen en heeft een kleine hoeveelheid van flash-geheugen voor het opslaan van de instellingen en de fundamentele auto attendant functies. Vanwege het ontbreken van bewegende delen, ShoreTel ons verzekerd dat de mogelijkheid voor een switch falen is extreem laag. Elke schakelaar heeft een dubbele Ethernet-poorten voor redundante verbindingen met het LAN.

Naast het hebben van een laag uitvalpercentage en dual LAN-verbindingen, kunt u de ShoreGear schakelaar configureren om een ​​hot-spare configuratie waarbij een reserve schakelaar onmiddellijk voor een mislukte één zal vullen zonder handmatige tussenkomst. Er is ook redundantie voor uitgaande verbindingen. Bijvoorbeeld, als uw internetverbinding naar beneden gaat, de switch automatisch route nieuwe oproepen via het PSTN-netwerk.

ShoreGear switches in hun basisvorm ondersteuning SIP trunking een provider voor toegang naar buiten lijnen, maar je kunt ook kopen ShoreGear Gateways waarin diverse aansluitmogelijkheden zoals E1 en BRI toe te voegen. Om voicemail en een automatische beantwoorder gebruiken, hebt u een PC-gebaseerde server nodig met Microsoft Windows Server 2000 of 2003.

De meegeleverde ShoreTel telefoons waren zeer makkelijk te gebruiken, met de meeste functies die een enkele druk op een speciale knop – zoals conferencing – die dan vraagt ​​u op het scherm van de telefoon. De luidsprekertelefoon zijn luid en zeer duidelijk en het merendeel van de high-end telefoons hebben een aparte haak regelaars voor een koptelefoon of een luidspreker om de telefoon te gebruiken zonder voortdurend het loskoppelen van de hoofdtelefoon.

Verdict, The ShoreGear-120 begint bij AU $ 3025, die duurder is dan Avaya nieuwe IP Office 500. ShoreTel IP-telefoons zijn geprijsd vanaf AU $ 220.

ShoreGear’s oplossing kosteneffectiever van 50 gebruikers en het gecentraliseerde beheer is indrukwekkend en gebruiksvriendelijk. Garantie contracten worden onderhandeld met individuele ShoreTel partners en kan variëren van één tot vijf jaar, maar ook uit het bedrijfsleven uur ondersteunen alleen tot 24/7 support.

Over het algemeen waren we onder de indruk van ShoreTel’s ShoreGear Switch-oplossing en de enige dingen die we zouden willen zien vast is de grote hit op de capaciteit bij het gebruik van analoge telefoons.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop