Sensis verkoop ziet Telstra uit elkaar te gaan met media-baas

Telstra media baas Rick Ellis zal het bedrijf verlaten, na de afronding van de verkoop van een meerderheidsbelang van de onderneming marketing business Sensis aan Platinum Equity.

Telstra, afgetekend op de deal, tot 70 procent van de worstelende Sensis bedrijf te verkopen aan de Amerikaanse private equity firma in januari.

Met de deal afgerond, Telstra vandaag gezegd dat Ellis, die in 2012 lid geworden van Telstra, zou het bedrijf verlaten, zoals de verkoop aanzienlijk zijn portefeuille had verminderd.

In zijn plaats zal Telstra’s chief marketing officer sinds 2010 Mark Buckman opvoeren zijn verantwoordelijkheid met de nieuwe titel van Group Managing Director voor de media en marketing. Buckman zal verantwoordelijkheid over digitale media van Telstra, IPTV hebben, en Pay TV divisies, rapporterend aan Telstra retail group executive Gordon Ballantyne.

Mike Wright, veteraan directeur van netwerken Telstra’s, is ook gepromoveerd tot Group Managing Director voor netwerken, rapporterend aan Telstra’s Group Executive operations manager Kate McKenzie.

Telstra CEO David Thodey zei in een verklaring vandaag aan dat Ellis een periode van consolidatie voor Telstra in de media portfolio had toezicht, en bedankte hem voor zijn tijd bij het bedrijf.

“Rick heeft Telstra goed bediend door middel van een intensieve periode van verandering. Hij was een belangrijk lid van de Telstra leadership team en behaalde grote resultaten met onze Foxtel werkrelatie en Sensis samenwerking met Platinum”, zei hij in een verklaring.

Het komt als vandaag; Foxtel lanceert zijn Presto streaming video-on-demand service. De dienst werd gebouwd in samenwerking met Telstra, dat een belang van 50 procent in Foxtel bezit.

? M2M markt stuitert terug in Braziliƫ

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in BraziliĆ«, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice