RIM’s BlackBerry PlayBook

Gisteren op DevCon 2010, Research in Motion (RIM) onthulde een nieuwe ‘enterprise-ready “7-inch touchscreen BlackBerry-tablet genaamd de PlayBook. Is dit een serieuze zaak mededinger naar Apple’s iPad?

De PlayBook is interessant. Ten eerste hebben RIM veel macht verpakt in een kleine schaal.

Zonder twijfel is dit een enterprise-level beetje kit en terwijl het heeft functies die een beroep doen consumenten, ik denk dat de prijs is waarschijnlijk om het buiten hun bereik te zetten. Dit gaat allemaal over RIM opsluiten van de BlackBerry-gebruikers, en de BlackBerry Enterprise Server klanten in een BlackBerry-tablet voordat ze beginnen te denken over het migreren naar verschillende tabletten (niet noodzakelijkerwijs de iPad sinds ommuurde tuin Apple’s benadering van app ontwikkeling niet goed zal zitten met bedrijven op zoek om op maat gemaakte applicaties te ontwikkelen).

Beschikbaarheid is het gebouw als het begin van 2011.

Hoe zal het doen? Ik denk dat dit een van die afwachten situaties.

Dus, wat denk je? Is dit een relevante apparaat, of gewoon een iPad voor mensen in pakken? Hoe zal de relevantie ervan worden aangetast door de introductie van Windows-gebaseerde tablets?

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

Een 7-inch 1024 x 600 pixel touchscreen, die veel kleiner dan de iPad 9,7-inch scherm, wellicht meer geschikt is voor de BlackBerry-zwaaiende suit zijn,. Binnen is er een 1GHz dual-core processor en 1 GB RAM-geheugen;. Er is een 3 megapixel naar voren gerichte camera en een 5 megapixel achteren gerichte camera, die beide zijn high-definition;. dit alles bij elkaar trekken is de BlackBerry Tablet OS, ontwikkeld door QNX. Het OS biedt echte multitasking, evenals ondersteuning voor H.264, MPEG4 en WMV high-definition video. Er is ook een volledige surfen op het web, dankzij een WebKit enabled browser. Er is ook ondersteuning voor Adobe Flash 10.1, Adobe Mobile AIR, Java, OpenGL en HTML5,. Op de connectiviteit voorzijde is er 802.11a / b / g / n en Bluetooth voor degenen die willen draadloze te zijn, en microUSB en microHDMI voor de bedrade verbindingen. Het enige nadeel is dat de 3G-toegang is momenteel alleen beschikbaar via een BlackBerry-toestel;. Er is nauwe integratie met BlackBerry-toestellen;. Oh, en er is app …

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen