QNAP TS-1079 Pro: een 10-bay opslag apparaat

Desktop storage apparaten hebben de neiging om te stoppen bij acht baaien. QNAP TS-1079 Pro echter plooien in twee onder de acht gebruikelijke, waardoor een opmerkelijk compact 10 disk-apparaat met een bruto capaciteit van maximaal 30 TB.

Een deel van de Turbo NAS familie van QNAP zakelijke toestellen, is de TS-1079 Pro gericht op kleine bedrijven, waar het gemak van het management is een hoge prioriteit en toch de prestaties is nog steeds sleutel. Het kan kant-bevolkt worden gekocht, maar wordt meestal te koop lege met een adviesprijs van £ 1.969 (ex. BTW) aangeboden. Die kunnen sommige kopers afschrikken, maar we vonden het op grote schaal beschikbaar op rond de £ 1.600 mark.

Je kunt, als je wilt, past in elke set van 3,5 inch. of 2,5 inch. schijven in het apparaat, met behulp van de hot-swap metalen dragers geleverd. Voor het beste resultaat, echter, enterprise-class drives met een hoge toerental worden aanbevolen. Dit kan een gewone SATA spindels of, als je rijk voelt, SSD’s.

Ondersteuning voor de nieuwste 6Gbps SATA 3.0-technologie is ook hier aangeboden. SAS echter niet.

Een dual-core Intel i3-2120 processor wordt gebruikt om het apparaat, ondersteund door 2 GB DDR3 RAM en een paar van Gigabit Ethernet-poorten voor netwerk-attachment te rijden. Een uitbreidingsslot aan de achterkant kunt u dan met deze poorten worden verdubbeld of het apparaat een upgrade naar 10GbE netwerken voor mensen met een compatibele switch.

RAID is standaard uitgerust met ondersteuning voor JBOD plus RAID 0,1,5,6 en 10 arrays in combinatie met een verscheidenheid aan warme sparende opties, waaronder een global hot-spare, waarbij een enkele back-up schijf kan worden gedeeld door meerdere arrays. USB2.0 / 3.0-poorten en een paar eSATA interfaces ook mogelijk externe opslag te worden bevestigd.

Management is via de gebruikelijke web-interface en, net als bij de meeste opslag apparaten deze dagen, is er ondersteuning voor zowel NAS en iSCSI SAN (Storage Area Network) connectiviteit.

NAS is het makkelijkst te configureren met een standaard set van de aandelen gecreëerd voor nieuwe volumes die kunnen worden benaderd via gemengde Windows, Apple en Linux-netwerken. Een FTP-server is ingebouwd, kunnen volumes worden gecodeerd aan de bron en de toegang beheerd via zowel lokale ACL’s en Active Directory of LDAP-verificatie.

De iSCSI kant is een beetje ingewikkelder, hoewel er een wizard om te helpen en het is zeker niet moeilijker dan op andere apparaten die we hebben gezien. De QNAP firmware ook voordelen vormen specifieke steun voor VMware, Hyper-V en Citrix XenServer, plus een optie ‘virtuele schijf’ om verbinding te maken met externe iSCSI-targets en presenteren als lokale server aandelen.

Prestaties zal grotendeels afhangen van de gebruikte diskettes, het type array en de beschikbare netwerkbandbreedte. We getest met behulp van iSCSI en een RAID 5-array via één Gigabit-verbinding, de TS-1079 Pro leveren overslagcijfers over de 140-150MB / s mark wanneer geconfigureerd op deze manier. Dit kan gemakkelijk worden verbeterd, met QNAP claimen snelheden tot 1 TB / s op een 10GbE netwerk.

Hoewel in de eerste plaats een opslag apparaat, het is vermeldenswaard dat de TS-1079 Pro ook een aantal handige add-on applicaties kunnen hosten. Als je verwacht dat de aard van de flitsende media servers gevonden op consumentenproducten, maar u zult teleurgesteld worden. In plaats daarvan, QNAP bundelt een meer conservatieve set van business-georiënteerde opties, waaronder web- en databaseservers plus bescherming netwerk antivirus.

En als je geen tien schijven nodig hebt, kun je veel hetzelfde apparaat te krijgen in een 8-bay formaat en zo een nog beter schaalbaar rack-mount product dat plaats biedt aan maximaal 12 schijven.

Mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, mobiliteit, Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: perfect voor de nieuwe Apple iPhone

Alan Stevens

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: Perfect voor de nieuwe Apple iPhone