Overgrote meerderheid van de metadata controles bepalen telefoon eigenaar: Turnbull

Zoals de Australische regering kijkt naar haar data-retentie Bill krijgen door de Senaat deze week met de hulp van de Arbeid, heeft Communications minister Malcolm Turnbull vertelde ABC radio dat de overgrote meerderheid van de metadata queries die door de politie zijn om te bepalen wie een telefoon bezit.

Moet kijken

Laten we zeggen dat iemand wordt vermoord, en vinden ze op hun telefoon een aantal ontvangen oproepen van bepaalde nummers, “zei Turnbull. ‘Ze gebruiken deze metadata toegang vermogen om de telco om te gaan en te zeggen:’ Oké, hier zijn al deze getallen. Wie zijn de rekeninghouders van deze getallen? ‘ Ze geven de politie die namen, en zij kunnen contact opnemen met de mensen en zeggen: ‘Wat weet je over dit? De persoon die je een uur vóór genoemd, is nu dood ‘.

Als je een goede tablet nemen en een afdekking van het toetsenbord op het, het kan op magische wijze concurreren tegen laptops? Samsung hoopt van wel.

Dus de overgrote meerderheid van deze controles zijn gewoon bedoeld om erachter te komen wie daadwerkelijk eigenaar is van een telefoon, die er gebruik van maakt.

Turnbull verwierp ook een Greens voorstel om metadata toegang tot onderzoek van ernstige misdrijven te beperken, en verdedigde wetshandhaving en inlichtingendiensten in staat om te bepalen welke advocaten en artsen Australische bewoners te bezoeken.

Die informatie kan worden verkregen als iemand staat buiten de spreekkamer van de dokter en mij ziet lopen in, zullen ze weten dat, “zei hij.” Je moet niet vergeten dat dit alleen kan worden bereikt in het kader van een onderzoek naar een misdrijf, dus dit is niet alleen voor de politie of wie dan ook om rond te snuffelen in.

Laten we zeggen dat er een punt van zorg dat een arts de wet te breken op een bepaalde manier, en zijn telefoongegevens werden keek om te zien wie hij was te praten, en ze kunnen tegenkomen uw telefoonnummer, wel, dan zouden ze leren dat je had gesproken die arts.

Maar wat dan nog? Je hebt het recht om artsen te spreken, wij allen.

Vorige maand, ASIO directeur-generaal Duncan Lewis vertelde de Senaat schat dat het nodig heeft telco’s en service providers om metadata over alle klanten te behouden, ook al ruim 95 procent van dat van geen belang aan de autoriteiten zal zijn.

“95 procent, 99 procent, ongeacht het cijfer, dat niet van bijzonder belang zijn voor het onderzoek zal zijn,” zei Lewis.

Na het verwijderen van het Huis van Afgevaardigden vorige week, wordt de data-retentie Bill ingesteld om te worden besproken in de Senaat op dinsdag.

Liberal Democrats Senator David Leyonhjelm zal toetreden tot onafhankelijke senator Nick Xenophon en de groenen bij het zoeken naar hardere privacy waarborgen.

Senator Leyonhjelm wil advocaat en cliënt besprekingen van toezicht vrij te stellen, en de toegang tot persoonlijke informatie te beperken door overheidsinstanties.

De Abbott overheid wil de wetgeving door middel van het einde van de week, beweren dat ze van cruciaal belang om terroristische aanslagen te verijdelen en bestrijden van de georganiseerde misdaad. Er zijn slechts drie zitten dagen voordat het parlement gaat op pauze voordat de begroting in mei.

Veiligheid, Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get), veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid;? FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS gov’t ambtenaren

Premier Tony Abbott zei in februari dat metadata is “vitaal belang” in het politiewerk.

“Nu, zoals we weten, technologie verandert de hele tijd, en telecommunicatie-bedrijven zijn niet het bijhouden van deze gegevens voor zo lang als ze deden. We hebben, als je wilt, een brandend platform, en als gevolg van die brandende platform, in toenemende mate , politie en andere misdaadbestrijding agentschappen gaan blind, “zei Abbott.

Dat is de reden waarom wij deze wetgeving metadata-retentie nodig. Het is een absoluut essentieel onderdeel van de nationale veiligheid wetgeving die deze regering heeft geleidelijk in de afgelopen maanden is de invoering.

AAP

Hoe het niet om een ​​data-inbreuk te controleren (en waarom sommige echt willen dat je “pwned” get)

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren