Out of the box ervaring met Lenovo Thinkpads is gewoon onaanvaardbaar

Misschien is de afschuwelijke ervaring die ik had unboxing een gloednieuwe Lenovo Thinkpad R60e (Mobile Celeron-based) is niet projectable alle Lenovo Thinkpads, maar ik denk dat het waarschijnlijk is. Dit is een Thinkpad ik kocht. Dus, het is exact dezelfde ervaring dat een ander de website lezer zal krijgen als ze een R60e kopen.

Ik kocht het voor mijn vrouw en voordat ik kon “kwestie” het aan haar, ik moest doen alsof de familie IT-man, omdat het simpelweg nog niet klaar was uit de doos te gebruiken. Althans niet volgens mijn normen. Dit is een verhaal van hetgeen niet voorgeladen (maar zou moeten zijn) en dat wat voorgeladen (maar moet niet).

Windows-gebaseerde notebooks zijn pietluttige computers. De meeste notebook fabrikanten zijn onder andere speciale drivers en hulpprogramma’s om te garanderen dat Windows draait op hen zo vlekkeloos mogelijk te maken. Lenovo is niet anders. Onder het mom van de ThinkVantage het merk, het bedrijf pre-ladingen allerlei belangrijke software die is ontworpen voor Windows en Thinkpads een match made in heaven maken. Ik ga niet in de lijst van wat dit omvat om te gaan. Het maakt niet uit. Waar het om gaat is dat bijna alles was verouderd tegen de tijd dat ik mijn Thinkpad. Gelukkig, Lenovo heeft een zeer goed gedaan hulpprogramma voor het updaten van elke Lenovo-specifieke stuur- of hulpprogramma dat is verouderd. Helaas, omdat je de meest up-to-date drivers en hulpprogramma’s voor het gebruik van de pc zult willen, kan het enkele uren duren voordat de Thinkpad daadwerkelijk alle updates te kunnen downloaden en installeren.

Stel je voor dat na het krijgen van uw merk nieuwe auto, het eerste wat je moest doen is terug te sturen naar de dealer voor een week de moeite waard van recall reparaties. Dat is hoe ik me voelde.

Maar het wordt nog erger. Niet alleen waren Lenovo’s utils volledig verouderd. Zo was ook Windows Vista. Omdat veel van de updates die waren als-of-nog niet uitgevoerde onze nieuwe Thinkpad waren veiligheid gerelateerde, ze zijn erg iets wat je niet wilt doen zonder voordat u begint om uw nieuwe notebook gebruiken. Voeg ten minste een uur voor downloads, updates en reboots.

Tot zover het spul deze computer niet had. Maar dan komt het spul te hebben.

Lenovo ten onrechte ervan uit dat de beste manier om haar klanten de mogelijkheid om bepaalde software is een pre-laden geven. Bijvoorbeeld, het pre-ladingen Symantec security suite op het systeem. Ik zou eigenlijk het idee als het niet me nodig hebben om mijn abonnement bij Symantec na slechts 90 dagen. Gelukkig, zonder kosten, mijn ISP geeft mij gratis exemplaren van McAfee’s beveiligingsoplossingen. Maar om dit te doen rechts middelen (1) voor het eerst de Symantec-software te verwijderen en (2) het installeren van de McAfee-software. Een snelle inzage van de programma’s die kunnen worden verwijderd onthult meerdere vermeldingen voor Symantec. Om de schoonste verwijderen, wat doe ik eerst verwijderen krijgen? Of zal het verwijderen van een resultaat in de automatische verwijdering van de andere. Er is geen begeleiding hier van Lenovo over hoe zich te ontdoen van de dingen die ik niet wil. Ik ben alleen.

Als er slechts een handvol van de Symantec-georiƫnteerde software objecten voorgeladen op onze nieuwe Thinkpad was de situatie veel erger als het ging om Microsoft Office. Ik specificially niet controleren Microsoft Office als ik deze computer besteld. Maar het blijkbaar kwam met Office toch vooraf geladen. Het enige verschil is dat het niet was geactiveerd. De uininstall lijst had zoveel Office-gerelateerde items in, ik had geen idee waar te beginnen. Ik desinstalleerde een paar items en vervolgens gegenereerd de screenshot hieronder gewoon om te laten zien wat er nog was. Ik weet niet zeker of wat van dat spul nodig is om Windows of niet. Ik ben vrij zeker dat de meeste, zo niet alle niet.

Voeg een paar uur om alle verwijderingen te doen en de daaropvolgende “U moet uw systeem opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren.”

Nu, ik ben gewoon willen dat ik kon al die tijd weer verloren te krijgen. Maar ik zal nooit.

Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 convertible laptop

Lenovo bloats up Android met Microsoft Office en Skype

Hardware; Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 converteerbare laptop, hardware, Lenovo bloats up Android met Microsoft Office en Skype, pc’s;? Lenovo blijft positief ondanks 6 procent 1Q17 omzetdaling; mobiliteit; Moto Z Force Droid Edition beoordeling: Shatterproof vertoning, batterij te duren, en functioneel modulair ontwerp

? Lenovo blijft positief ondanks 6 procent 1Q17 omzetdaling

Moto Droid Z Force Edition beoordeling: Shatterproof vertoning, batterij te duren, en functioneel modulair ontwerp