OneNote 2003 Beta 2 Review

Herinner die personal organizers die al de woede waren vóór Palmen en Pocket PC’s nam – de in leer gebonden zaken waarin je met een echte pen zou kunnen schrijven, het organiseren van uw notities in gescheiden delen met verdelers en verplaats pagina’s tussen secties? nieuwe OneNote het verzoek van Microsoft heeft een vergelijkbare functie voor de PC, maar het steekt niet alleen een notebook en niet proberen te concurreren met agenda’s van Outlook en de taak planners. OneNote, die deel uitmaken van de familie Office 2003 zal vormen, biedt één plek voor het creëren en organiseren van al uw notities, lijsten, krabbels, schetsen en diagrammen – het soort materiaal dat is altijd moeilijk te vinden en te organiseren.

Het verschil tussen OneNote en een groot aantal mislukte eerdere pogingen is dat nu de tijd rijp is: de technologie bestaat om dit soort applicatie werk effectief te maken. Met een tablet-pc, kunt u OneNote mee te nemen naar vergaderingen, lezingen en de coffeeshop. Snellere processors ondersteunen nu de hoge sampling rates die nodig is voor fatsoenlijke handschriftherkenning. Maar bovenal, de technologie dat maakt OneNote echt werken om u de notebook ervaring is Microsoft’s ‘digitale inkt’. Als je schrijft met de pen van een tablet-pc’s, OneNote kunt u uw input cursiefschrift (handschrift) of in een conventioneel scherm lettertype weer te geven. Zelfs als u uw input weergeven als handschrift, de Tablet PC’s erkenning motor verwerkt in de achtergrond. Dit betekent dat, evenals de mogelijkheid om handgeschreven tekst en meng op een pagina, kunt u ook zoeken op de individuele woorden in uw handschrift en het uitvoeren van bewerkingen, zoals het selecteren van lijnen en verplaatsen ze rond. U kunt ook bullet-point of het nummer van uw lijnen van het handschrift.

U kunt overal te schrijven over de OneNote-pagina, net zoals je zou doen op een vel papier. De pen kan ook gebruikt worden als een tekenprogramma, waarmee u schema’s, krabbels, pijlen en andere merken te mengen op een pagina, samen met de regio’s van de tekst en handschriftherkenning. Uw OneNote notities kunnen dus zo rijk als hun papieren tegenhangers, die dit programma uiterst nuttig voor bijna alles dat u op dit moment doen met pen en papier maakt – het schetsen van ideeën, het opstellen van documenten, het maken van lijsten, beoordelen en annoteren van documenten en ga zo maar door .

Het voordeel van de pagina’s OneNote’s over het papier is dat ze al in een bekende plaats zijn gedeponeerd en kan snel worden gelokaliseerd met behulp van full-text zoekopdrachten. Pagina’s kunnen zo lang als je wilt zijn – je zult nooit opraken van papier of inkt. discussiepunten, ideeën, opmerkingen, schetsen en krabbels – – U kunt ook kopieën van uw notities, compleet met uw eigenzinnige pagina structuur afdrukken gereproduceerd precies zoals je ze gepositioneerd. Een ander kenmerk dat de notebook ervaring verbetert is dat, zoals met papieren, je schrijft: je hoeft niet aan te denken om uw werk op te slaan, zoals OneNote zorgt dat automatisch.

werkruimte OneNote is rijk en aanvankelijk overweldigend. Er zijn tools waarmee pen dikte, pen kleur en pen functie te selecteren (pen, tekening tool, een markeerstift, gum, selectie tool). Vlaggen kunnen worden toegewezen aan noten, en er conventionele opmaak tools zoals opsommingstekens, nummering en inspringen, plus de mogelijkheid om aanmoedigen, italicise en onderstrepen. Om u te helpen bij de herziening of opmerkingen, kunt u extra witruimte slepen binnen de bestaande tekst of handschrift om ruimte te bieden voor meer informatie. Met alle verschillende werkbalken open werkruimte OneNote heeft een rommelig gevoel, maar je snel leren welke nodig heeft geopend voor de baan in de hand te zijn.

In OneNote werk je op de pagina’s ‘opgeslagen in’ secties ‘. De namen van secties worden weergegeven boven de werkplekken als tabs, waardoor het het gevoel van een boek of bindmiddel. Afzonderlijke pagina’s kunnen worden gegeven zinvolle titels, en wanneer een tab sectie is geselecteerd, worden de titels van de samenstellende pagina’s weergegeven als een andere set van tabs langs de rechterkant van de werkruimte, waarbij de laatste pagina die u werkte op open in de werkruimte . Pagina’s kunnen eenvoudig worden verplaatst tussen de secties. Als je niet meteen de gewenste pagina kunt vinden, kunt u een full-text search te doen of pop-up een lijst pagina. De laatste verschijnt als een paneel aan de rechterkant van de werkruimte en displays pagina’s alfabetisch of in chronologische volgorde.

Zoals bij elke Tablet PC applicatie, je tekst in te voeren, hetzij door rechtstreeks te schrijven op de OneNote-pagina of via een ingang paneel aan de onderkant van de werkruimte. Wanneer u direct schrijven op de pagina uw inbreng wordt weergegeven als digitale inkt. De input paneel biedt een lege schrijfgebied of een zachte toetsenbord, beide methoden maken van tekst in het geselecteerde lettertype op de invoegpositie. Je hoeft niet te trainen OneNote om uw handschrift te herkennen: zolang u afzonderlijke tekens in een woord loopt in elkaar over, herkenning te voorkomen is opvallend goed, en je snel leren om uw schrijfstijl aanpassen om fouten erkenning te minimaliseren.

Met behulp van OneNote op een lei-stijl Tablet PC in staand voelt heel natuurlijk. Verrassend is het niet laat je direct Word-documenten importeren, maar je kunt knippen en plakken vanuit Word en andere bronnen en het behouden van de oorspronkelijke structuur en opmaak. Wanneer u knippen en plakken vanuit een webpagina, OneNote voegt automatisch de URL van de gastheer pagina. Als u kopieert en plakt informatie in een nieuwe pagina, worden de datum en tijd ook geregistreerd.

In vergaderingen, OneNote’s killer feature is de mogelijkheid om een ​​audio-opname toe te voegen aan een pagina. U kunt een audio-notitie plaatsen in een pagina met behulp van de Tablet PC’s ingebouwde microfoon of gebruik een gevoeliger externe microfoon. Totdat u stopt met opnemen, wanneer u een pen de toetreding van het audiobestand wordt ‘geïndexeerd’ op het moment dat u het item te maken. Later, door het selecteren van die vermelding, de audio-opname is snel ‘teruggespoeld’ terug naar die tijd in de discussie en afgespeeld. OneNote maakt gebruik van een zeer efficiënte compressie-algoritme dat is afgestemd op ‘goed-genoeg’ speech opname: enkele uren opname maakt geen echte eisen aan opslagruimte, waardoor OneNote van onschatbare waarde voor het volgen en notuleren discussies.

OneNote is niet perfect: het is nog niet spraak naar tekst herkenning, bijvoorbeeld. Zijn ‘schrijven overal’ vermogen neemt ook de tijd om onder de knie – elke keer dat je schrijft op een pagina die u maakt een nieuwe ‘ink box’ om uw inbreng te houden, en totdat je wennen aan het schrijven op deze manier deze vakken kunnen verwarrend overlappende geworden. Toch kun je schrijven, tekenen, annoteren, markeren en bewerken overal op een pagina, net zoals u zou doen op papier. Bij gebruik in combinatie met een Tablet PC, het kan echt papier vervangen – met de bonus dat al uw informatie blijft in een georganiseerd en doorzoekbaar ‘plaats’.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop