Nokia aas ontwikkelaars betere ondersteuning, omzetaandeel

SINGAPORE – Nokia streeft ernaar om meer ontwikkelaars uit de regio Zuidoost-Azië-Pacific in haar schoot te trekken door touting een app store die zal helpen deze gemeenschap meer inkomsten te genereren door middel van de operator billing integraties en betere app ontdekking gereedschappen.

Volgens Niklas Savander, executive vice president en general manager van de markten op Nokia, heeft de Finse handset maker samenwerkingsovereenkomst geïnkt met 91 telco’s in 27 markten operator billing mechanismen in te voeren in de Ovi Store van deze markten.

Binnen de regio zijn alle mobiele providers gevestigd in Singapore, Australië en Thailand hun billing systemen met de Nokia App Store geïntegreerd om een ​​naadloze end-user experience te bieden, Savander onthuld tijdens briefing hier dinsdag van het bedrijf.

Uitleg over de betekenis van een dergelijke billing service, merkte hij op dat niet iedere klant is comfortabel met behulp van hun creditcard te betalen voor apps, dat is het systeem van Apple’s iTunes en Google’s Android Market dit moment gebruiken.

De Nokia executive aangehaald Duitsland als een markt die mijdt openbaar maken van credit card gegevens van derden retailers maar waar het vertrouwen en bekendheid met hun vervoerders consumenten billing systemen zijn hoog. Dit, op zijn beurt, zullen ze meer comfortabel te kopen apps te maken door middel van hun mobiele operator, zei hij.

Bovendien, creditcard gebruik is niet hoog onder de opkomende markten, in het bijzonder voor landelijke gemeenschappen. U kunt dit probleem, Savander legde uit dat gebruikers nog steeds toegang tot apps door te betalen voor de apps door middel van prepaid of postpaid-accounts met plaatselijke operatoren.

Het vergelijken van Nokia’s voorziening van een alternatief betalingssysteem om credit card billing, wees hij erop dat rivalen Apple, Google en Research In Motion (RIM) hebben nog operator billing services te integreren in hun app stores. Google en RIM, niettemin, werken momenteel aan dergelijke regelingen bieden, zei hij.

Kenny Mathers, hoofd van de developer relations bij Forum Nokia Asia-Pacific, die ook aanwezig bij de briefing was, merkte op dat twee op de drie consumenten zullen kiezen via hun operator in plaats van via hun creditcard te betalen voor hun gedownloade apps. “Het gemak dat consumenten ervaren door middel van de operator billing geïntegreerde app store zal resulteren in 13 keer meer het volume van de verkopen dan credit card-gebaseerde app stores,” zei hij.

Nokia heeft ook proactief te zijn in het verhogen van de omzet marge voor ontwikkelaars geweest, Mathers gemarkeerd. Hij noemde het voorbeeld van Singapore, waar, in een carrier-run app store, de mobiele operator neemt 50 procent van de totale inkomsten van elke keer dat een app wordt aangekocht en gefactureerd door de telco. Terwijl de ontwikkelaars nemen de resterende 50 procent, de cut heeft rekening te houden met slechte schulden en plaatselijke omzetbelasting, wat resulteert in lagere opbrengsten marges over het algemeen, zei hij.

Nokia heeft echter “vereenvoudigd” zijn revenue-sharing systeem om ontwikkelaars die niet de ervaring van het omgaan met dergelijke facturering complexiteit zou kunnen hebben te helpen. Dit systeem, dat de Finse handset maker beschrijft als “revenue share flat-rate”, verzekert ontwikkelaars mee naar huis nemen ten minste 60 procent van de bruto prijs van een app na zelfs de plaatselijke omzetbelasting is ingehouden.

Mathers zei: “Met dit programma, ontwikkelaars gebaat bij [ontvangen] meer dan 50 procent meer omzetaandeel [in vergelijking met een carrier-run app store].”

Going ‘ultra-local’ om apps te rijden; Naast wervend potentieel hogere inkomstenstromen, Nokia heeft ook de versterking van haar “ultra-local” strategie om extra waarde voor ontwikkelaars. Deze strategie maakt gebruik van het bedrijf wereldwijde marketing bereik van de lokale apps voor een internationaal publiek te brengen evenals het verhogen van de zichtbaarheid van de lokale apps basis van de locatie van de gebruiker, zegt Chris Carr, Nokia Zuidoost-Azië-Pacific vice-president van de omzet.

Hij legde uit dat Nokia heeft geïmplementeerd op locatie gebaseerde functies in de Ovi Store waarmee mobiele gebruikers ontdekken lokaal relevante apps veel gemakkelijker.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Mathers voegde eraan toe dat dit wordt gedaan door middel van het bedrijf TopApps tool die lokale apps zal duwen om gebruikers op basis van het land waar ze zich bevinden. Ovi Store, die is vooraf geïnstalleerd in Nokia-apparaten, zal ook vitrine een tab “lokale apps” om de app ontdekking te verbeteren proces, zei hij.

Nieuw benoemde CEO Stephen Elop vorige week bleek dat Nokia het ontwikkelingsproces van zijn mobiele platformen zal stroomlijnen door het maken van haar Qt Software Development Kit (SDK) van de standaard codering tool voor interne en externe ontwikkelaars.

Savander zei dat er zullen zijn migratiehulpmiddelen, online en hands-on training en verbeterde SDK om ontwikkelaars te helpen bij de overgang van Symbian-gebaseerde tools om Qt.

Bovendien, aangezien Qt is “veel meer modern en vergelijkbaar met de codering taal van iOS en Android” in vergelijking met de “lastige” native Symbian gereedschappen, merkte hij op dat de overgang waarschijnlijk soepeler zijn. In het algemeen, het ontwikkelen van op Qt zal 70 procent minder regels code dan autochtone Symbian gereedschap nodig, zei hij.

Ontwikkelaars zal ook staan ​​om te profiteren van de verschuiving naar Qt omdat zij niet alleen voor de huidige Symbian-besturingssysteem (OS) coderen, maar zal ook in staat zijn naar de haven deze apps op het MeeGo-platform als het eenmaal is gestart in 2011, Savander toegevoegd.

Voortbordurend op de strategie van de onderneming voor het Intel-partnered MeeGo OS, zei hij Nokia van plan om het OS te gebruiken in “zeer high-end smartphones”, waarin primaire zorg van het apparaat is “functionaliteit en innovatie”.

De Symbian-platform, aan de andere kant, zal de midden-grond tussen de high-end smartphones en de low-end S40 apparaat bereik straddle.

Savander erkend dat de herhaalde vertragingen in de lancering van MeeGo zijn rivalen “zuurstof om te ademen” in de concurrerende smartphone arena heeft gegeven. Echter, Nokia gelooft is het noodzakelijk dat het afziet van “praten te vroeg” over een product, zoals blijkt uit CEO Elop vorige week.

“We zullen niet brengen MeeGo, of enig ander product, totdat het is geweldig. Niet goed, maar geweldig,” zei hij.

Het Finse bedrijf vorige week kondigde ook plannen om 1800 banen slash als onderdeel van de inspanningen ter vereenvoudiging en operaties met betrekking tot product creatie op zijn Symbian mobiele platform, diensten en bepaalde zakelijke functies te integreren. Asia-Pacific zal niet veel worden beïnvloed door deze banenverlies, hoewel, het bedrijf vertelde de website van Azië.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september