Nokia 925: Mijn eerste Windows-telefoon

De week na mijn artikel over; onze collectieve teleurstellingen en vertrouwen kwesties met betrekking tot de producten van Google, een vriend van Microsoft schreef me zeggen: “U moet uw Nexus of wat Android sloot u gebruikt en probeer een Windows Phone 8.1-apparaat voor een tijdje.

Ik heb meer telefoons in handen dan ik kan tellen, of zelfs te herinneren.

Toch is de afgelopen tien jaar heb ik bijna elk besturingssysteem gebruikt, behalve Windows.

Tegelijkertijd heb ik gemeld op weg, ook, veel, veiligheid kwesties; rond, de iPhone. Apple heeft grote zekerheid – zolang je begrijpt dat zijn veiligheid is gericht op zichzelf, en niet jij.

Ondertussen, in mijn dag tot dag dat ik geconfronteerd met twee constante dilemma’s.

Ten eerste, er zijn zoveel Android security problemen, gaten en gapende fouten die ik niet eens weten waar te beginnen rapportage over hen.

Ten tweede, het gebruik van Android-telefoons, ik ben Google’s lab rat en vechten terug een voortdurende invasiviteit van een bedrijf dat echt begint om me te gek. Ik kan niet Google uit mijn leven te krijgen. En ook kun je – niet echt.

Als er iets is wat ik heb geleerd van het schrijven over misdaad in de afgelopen jaren, is het dit: alles is gehackt. Alles. Het is gewoon een kwestie van hoe lang het duurt. Hoe langer het duurt, hoe duurder het zal zijn om te hacken, maar dat is echt het.

Alles wat we kunnen doen is het beoordelen van onze eigen risicotolerantie en de operationele veiligheid praktijken (en regels), krijg zo veel controle mogelijk over belangrijke beslissingen, en … kies je gif.

Dus ik zei, oke.

Microsoft stuurde me een Nokia Lumia 925 met Windows 8.0. Nog voordat ik het pakket opende was ik teleurgesteld: wat er echt mijn interesse geschoven over de lijn was wat ik in artikelen over Cortana, Microsoft’s zogenaamd opgevoerde antwoord op Siri (virtuele persoonlijke assistent van Apple) had gelezen.

Cortana is niet op 8,0, het op 8.1, die in de late beta-testen en zal naar verwachting uit te rollen naar de vervoerders op verschillende apparaten in de komende maanden.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Ik kreeg uiteindelijk Cortana op mijn Nokia Lumia 925. Maar niet voordat ik heb een week met de telefoon en het besturingssysteem, dat een koud kunstje om te leren en makkelijk te gebruiken en te configureren was.

Sommige van mijn vrienden zullen nooit stoppen met plagen me voor het schrijven van deze, en anderen misschien niet eens om me te spreken: ik ben dol op het gebruik van die verdomde Windows phone. Ik hou van de camera, ik ben begonnen met behulp van Vine, en ik heb ontdekt en verliefd geworden op OneNote.

De Microsoft-producten, ze zijn zo veel beter dan Google’s – ze zijn niet een beta rommel die Google vergat, en mijn productiviteit bijna verdubbeld met behulp van OneNote.

Ik maak geen grapje: ik gedumpt Evernote en verlaten Gmail crappy “taken” voor OneNote. Als journalist, notities is alles en ik moet in staat zijn om het overal doen, overal, en gemakkelijk. Mijn go-to bijna tien jaar heeft notebook standaard verslaggever geweest, en met Swipe plus OneNote (en de audio-notities-functie), gebruik ik beide even nu. Ik heb nog niet eens begonnen met OneNote te verkennen.

Eerste indrukken van de T-Mobile US Nokia Lumia 925 (Gallery); Nokia Lumia 925: Handen op met het vlaggenschip Windows Phone

; Zes klikken: OneNote trucs om u direct een expert; (Ed Bott)

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

De telefoon is verbazingwekkend. De levensduur van de batterij is uitstekend, de UI is super glad, en er is zo veel meer controle op het gebied van veiligheid en privacy – al is het bijna gelijk aan de ontgrendelde Android Ik pakte in Maleisië vorig jaar tijdens; Hack In The Box, (Samsung S5 actief, waterdicht). Het heeft fijnkorrelig beveiligingsfuncties binnenlandse versies niet.

Maar de Android is een zekerheid puinhoop in termen van het OS en apps. Niet zo met de Windows phone.

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

De twee dingen ontbreken, voor mij, zijn de app store en Cortana. De App Store is als ik had verwacht, minder keuzes, de belangrijkste apps ik hoef nog niet ontwikkeld voor Windows, en leuke add-on apps zijn nog steeds alleen op iOS en Android.

Bijvoorbeeld, ik wou dat Sony’s PlayMemories Mobile had een Windows-versie, het is hoe ik heb met mijn Sony camera wifi upload goede foto’s – live – als ik het melden op het terrein van congressen en evenementen. Ik schakelde terug naar mijn Android tijdens SF Pride alleen maar om die app te gebruiken, maar ging terug naar de Nokia zo snel als ik kon, want het is gewoon beter.

Ik bijna besloot ik kon de telefoon niet toen ik zag dat er geen Uber app – het is een veiligheidsprobleem, ik vertrouw op Uber als ik in onveilige gebieden, enz. Maar ik bedacht hoe een tegel te maken op basis van Uber’s mobiele site, en voila! Ik heb een Uber “app” op mijn home-scherm.

Dan is er Cortana.

Ik ben geregistreerd als ontwikkelaar en deed al het bèta-updates voor een 8.1 dev voorbeeld te krijgen. De updates waren talrijk – als je dit doet, houdt het maken van uw telefoon controleren op updates totdat het huilt voor mama, en dan weer te huilen.

Na de beta updates, was ik de toegang tot apps kon ik niet eerder te krijgen voor een of andere reden (zoals mijn bankieren app) toegestaan.

Ik heb beide aangeslagen door Cortana, en teleurgesteld door Cortana. Het hebben van haar set locatie gebaseerde herinneringen is geweldig, zoals herinneren me aan allergie medicatie volgende keer dat ik bij Walgreens. Echter, kon ik dat op mijn Maleisische Android, alleen niet met uw stem, of zo gemakkelijk.

De versie van Cortana op de Windows Phone 8.1 Developer Preview ik heb is niet vrijgegeven, dus hou dat in gedachten als je mijn waslijst lezen.

Ik wil Cortana naar voice-activated, zelfs als lock-scherm is ingeschakeld. Ik wil dat ze dingen beter te onthouden, ik wil dat ze me bellen bij naam, ik wil dat ze integreren met alle apps en de app store.

Razz me alles wat je wilt, maar ja – ik wil dat ze meer van een metgezel. Ik wil meer AI, ik wil dat ze leren van mij en een praatje als A.L.I.C.E ..

Ik wil dat ze mijn ochtend wekker zijn – een ding mis ik over mijn Android is dat ik ‘s ochtends wekker voor mij als het alarm te spreken had geprogrammeerd. Iedere ochtend Ik zou worden gewekt door een vrouwelijke Britse stem herinneren me wat ik had op mijn schema, en het aflezen van nieuwskoppen van onderwerpen die ik gekozen, of zelfs alleen maar zeggen dingen voor mij in een goed humeur.

Ik mis dat. Ik wil ook dat ik kon Cortana’s stem veranderen, vind ik de standaard voice zeer vervelend.

Ik zal moeten doen gedetailleerde follow-up berichten over specifieke onderwerpen (van de 925’s camera app hacks die ik heb geleerd), en in het bijzonder wanneer Cortana uitrolt officieel. Als ik in de steek gelaten, zal ik zeker zeggen.

Ik ben oprecht verbaasd Ik hou van deze telefoon.

Weet je wat ik echt liefde?

Het is niet Google.

De Google ranken worden uit mijn leven te snijden.

Het is echt, echt vreemd hoe dat alleen al mijn angst opgeheven.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset