Neil Young neemt het etablissement met PonoMusic

Neil Young denkt dat de muziek de meesten van ons luisteren naar junk is, zelfs zijn eigen.

Nee, het is niet jouw geheim Miley Cyrus playlist, het is de lage kwaliteit van de hedendaagse gecomprimeerde audioformaten die de muzikant ineenkrimpen maakt. “Pono” is Hawaïaans voor rechtvaardig en Young’s doel met de ambitieuze project is het de bedoeling van de kunstenaar te eren, en de ziel van de muziek.

Young’s PonoMusic project gelanceerd op Kickstarter gisteren en schoot voorbij de $ 800.000 doel in minder dan 24 uur. Backers zijn in staat om de innovatieve speler in beide geel bestellen (goud?) Of zwart voor $ 300, of Chrome voor $ 400, en de eerste run wordt naar verwachting in oktober 2014.

PonoMusic bestaat uit twee componenten: de PonoPlayer hardware die wordt gevormd als een Toblerone reep chocolade en bevat 64 GB intern geheugen en een microSD-slot, en een metgezel muziekwinkel die hoge-resolutie muziek die kan worden gedownload naar de speler te verkopen.

De PonoMusic Store zal tracks in FLAC (Free Lossless Audio Codec) audioformaat bieden, hoewel de PonoPlayer meest populaire high-resolution muziekformaten zal spelen uit andere bronnen en ondersteunt de volgende formaten

Young voor het eerst geïntroduceerd PonoMusic aan het publiek in 2002 op Late Night met David Letterman (video), klagen dat de huidige gecomprimeerde CD- en MP3-formaten worden “dummied naar beneden.” Op het moment, Young zei dat hij werkte aan een content deal met Sony Music en dat hij had Warner Brothers aan boord.

Jonge vertelde Wired in september 2013 dat hij de steun van de drie grote labels voor de muziek service. Maar, zuster-site deze website speculeert dat de klanten ook in staat zal zijn om andere diensten te gebruiken, zoals HDtracks. Andere winkels die lossless muziek te verkopen onder LiveDownloads.com en eClassical.com.

Apple is waarschijnlijk veel aandacht voor PonoMusic, maar moet het verwerven van de muziek startup?

Een lijn van denken is dat Apple uiteindelijk zou kunnen verwerven, te miniaturiseren en integreren Pono technologie in haar eigen apparaten, maar het zou een moeilijke taak. De PonoPlayer is de vorm en maat dat het omdat zij aldus ingenieurs grotere audiocomponenten gebruiken en deze ver genoeg gescheiden om elektrische interferentie tussen de verschillende subsystemen voorkomen. De vorm ook toegestaan ​​ingenieurs om een ​​meer efficiënte cilindrische batterijen gebruiken volgens de Kickstarter-project.

Een andere mogelijkheid is dat Apple een speciale Pono-achtige speler kan de markt voor audiofielen als “iPod Pro” of “iPod studio,” misschien onder een licentieovereenkomst met Young. Op een minimum, moet Apple muziek te verkopen in lossless formaten, in plaats van alleen de lossy AAC-formaat vandaag biedt.

Apple is niet lossless audio geheel wel negeren. Het introduceerde de Apple Lossless Audio Codec (ALAC) in 2004 en open source is 2011. ALAC is vergelijkbaar met andere lossless codecs (zoals FLAC en verkorten) en, hoewel alle huidige iPhones en iPads ALAC-gecodeerde bestanden kunnen spelen, zijn ze niet verkocht via iTunes en worden derhalve beperkt tot audiofielen die coderen voor hun eigen muziek.

Wat vind je van PonoMusic en lossless audio in het algemeen?

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

CD lossless kwaliteit opnames: 1411 kbps (44,1 kHz / 16 bit) FLAC-bestanden, hoge-resolutie opnamen: 2304 kbps (48 kHz / 24 bit) FLAC-bestanden, een hogere resolutie opnames: 4608 kbps (96 kHz / 24 bit) FLAC-bestanden , Ultra-hoge resolutie opnames: 9216 kbps (192 kHz / 24 bit) FLAC-bestanden

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade