Microsoft’s Windows NT 4.0 gelanceerd 20 jaar geleden deze week

Zondag 31 juli markeert 20 jaar geleden lanceerde Microsoft Windows NT 4.0.

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Op 31 juli 1996 bracht Microsoft NT 4.0 tot productie. Het was algemeen beschikbaar vanaf 24 augustus van dat jaar.

NT 4.0 was niet de eerste versie van NT besturingssysteem van Microsoft, die eer ging naar NT 3.1, dat Microsoft gelanceerd in juli 1993. Er zijn een paar verschillende verhalen over waarom Microsoft de naam van het besturingssysteem “NT”, maar na verloop van tijd, de meest voorkomende verhaal was dat NT stond voor “New Technology.” Microsoft Distinguished Engineer Dave Cutler schreef het NT kern.

Maar NT 4.0 was de laatste grote release van Windows naar de Alpha, MIPS en PowerPC architecturen te ondersteunen. Het was ook de laatste release in de NT-lijn naar de “NT” branding bevatten.

Microsoft bevestigt het zal een Nano Server-modus hebben in Windows Server 2016, samen met de nieuwe Hyper-V containerisatie technologie.

Er waren een aantal van NT varianten, met inbegrip van een Windows NT 4.0 Workstation-client OS. (Interessant, er zijn geruchten dat Microsoft mogelijk zou kunnen worden de invoering van een Workstation versie van Windows Server 2016, hoewel ik niet in staat om elke vorm van geloofwaardig bevestiging van die te krijgen zijn geweest -. Tot nu toe)

NT 4.0 kwam ook in Server, Terminal Server en Embedded edities. In de tijd sinds de eerste release, Windows NT morphed aan Windows Server worden.

Als een jubileum pagina voor het besturingssysteem dat Microsoft maakte vandaag beschikbaar zijn aantekeningen, de server team toegevoegd Active Directory, Group Policy, .NET-ondersteuning en meer op wat debuteerde als de NT kern. De R2 Server uitgave 2003, uitgebracht in 2005, op voorwaarde dat de basis voor Microsoft op te bouwen Azure, Microsoft’s cloud-besturingssysteem.

Ik heb (enigszins) goede herinneringen aan NT 4, zoals het was het besturingssysteem dat hielp mijn carrière als full-time Microsoft-watcher bij PCWeek (nu eWeek) gelanceerd. Ik ben begonnen bij PCWeek als een toegewijde Unix verslaggever terug in de dag. Toen de voormalige Microsoft-reporter daar achtergelaten, werd ik opgeroepen voor die baan omdat (zoals mijn redacteur voorgesteld op het moment), “NT is vrij veel als Unix” (ik denk omdat beide waren in de eerste server operating systems?)

Ik voel me alsof ik de cirkel nu gekomen dat de Windows Update-10 Anniversary een Bash shell.and Windows Subsystem for Linux zal toevoegen.

De volgende mijlpaal in de / Server familie NT, Windows Server 2016, zal lanceren in eind september van dit jaar en beschikbaar zijn rond het begin van oktober 2016.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset