Microsoft sluit zich aan bij Open Compute Project, biedt cloud server ontwerpen

Microsoft heeft aangekondigd dat het de ondertekening van de Open Compute Project (OCP), een; stichting opgericht door Facebook in 2011, dat publiceert geopend hardware designs bestemd om te worden gebruikt om datacenters te bouwen relatief goedkoop.

Must-read: Cloud

Werkdag lanceert Werkdag 21, heeft als doel op te voeren user experience; SAP masterplan: Een blik op de toekomstige uitdagingen; Microsoft’s Windows Azure krijgt payment-card naleving knipoog; TECH PRO ONDERZOEK: Zes business-class cloud storage services: Welke is geschikt voor u?

In combinatie met het lidmaatschap, zal het bedrijf een bijdrage aan het project zijn Microsoft cloud server specificatie – een 12U gedeelde server chassis staat van de woningen 24 1U-servers – evenals het vrijgeven van haar Chassis Manager onder de open-source Apache-licentie.

Bill Laing, Microsoft Corporate Vice President, cloud en enterprise, zei in een blogpost dat de cloud server ontwerp heeft vele voordelen ten opzichte van de traditionele enterprise server.

“Tot 40 procent server kostenbesparingen, 15 procent energie-efficiëntie, en 50 procent reductie in de implementatie en service tijden,” zei hij.

We verwachten ook deze server ontwerp bij te dragen aan onze duurzaamheid milieu-inspanningen door het verminderen van netwerkbekabeling van 1100 mijl en metaal met 10.000 ton tegenover onze basis van 1.000.000 servers.

Liang zei dat meer dan de geschiedenis, Microsoft heeft een uitgebreide ervaring in het bouwen van cloud-infrastructuur, die teruggaat tot de tijd van de originele MSN-netwerk in de jaren ’90 had, en dat het bedrijf meer dan $ 15000000000 in cloud-infrastructuur had geïnvesteerd.

Daarnaast heeft Microsoft directeur van hardware implementatie, Mark Shaw, werd verkozen als voorzitter van de OCP server commissie door de OCP community stemproces.

“Onze hardware partners zijn het ontwikkelen van producten voor Microsoft op basis van deze specificaties, en we kijken uit naar de beschikbaarheid van commerciële aanbiedingen van onze partners in de nabije toekomst”, aldus Kushagra Vaid, Microsoft general manager, server engineering.

Het OCP heeft al; vrijgegeven specificaties voor moederborden, chipsets, bekabeling en gemeenschappelijke stopcontacten en schakelaars, en richtte zijn aandacht het afgelopen jaar aan het oplossen van het probleem van de, open netwerken en switches.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Vorig jaar werd de AMD, eerste bedrijf dat een moederbord vrij te maken; op basis van OCP ontwerpen.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie