Microsoft probeert het hoofd af EU-controle op Windows 8 browser keuze

Microsoft heeft beloofd om Internet Explorer 10 minder van een ingebouwde voordeel in Windows 8 te geven op het moment dat het nieuwe besturingssysteem lanceert op vrijdag, dus het kan af verder gedoe met de Europese mededingingsautoriteiten te weren.

Windows 8: Van voorbeeld vrij te geven

Op woensdag, de EU-Commissaris voor Concurrentie Joaquin Almunia; opgevoerd zijn zaak tegen Microsoft, voor het overtreden van de voorwaarden van een eerdere overeenkomst, waarbij Microsoft had beloofd om Windows-gebruikers een duidelijke keuze van de browser als ze het opzetten van hun OS geven. De software firma had een cruciale ‘browser ballot’ weggelaten uit Windows 7 Service Pack 1, een omissie te wijten aan een “technische fout”, en kon nu geconfronteerd met een boete van maximaal £ 4,5 miljard.

Echter, Almunia merkte ook op dat de Commissie aan Microsoft had geklaagd over de manier waarop Windows 8 gebruikers worden gestuurd naar het gebruik van Internet Explorer.

Als een gebruiker besluit om een ​​rivaal browser als standaard browser ingesteld, is er geen overbodige waarschuwing ramen of bevestigingen door de gebruiker, en het pictogram van Internet Explorer moet ook losgemaakt van het Startscherm, “zei Almunia in een persconferentie.” Wij verwachten dat Microsoft om deze problemen aan te pakken.

Microsoft reageerde door te zeggen dat het was dringend bezig met het veranderen van de Windows 8 set-up voor de lancering.

“Na overleg met de Commissie, veranderen we een aantal aspecten van de manier waarop de browser keuzescherm werkt op Windows 8 en zal deze wijzigingen doorgevoerd wanneer Windows 8 lanceert later deze week, hebben”, aldus het bedrijf.

Deze veranderingen hebben te maken met Windows 8, in plaats van Windows RT, de versie van Windows 8 die zal draaien op ARM-gebaseerde tablets, zoals Microsoft’s eigen, Surface RT. De; RT machines zullen een andere browser dan Internet Explorer niet worden uitgevoerd; – rivalen zoals Mozilla hebben aan de Commissie over deze situatie klaagden, maar Almunia zei dat er geen “gronden, op dit moment, voor verdere interventie”.

Terwijl de browser beperkingen op Windows RT zijn veel strenger dan die op Windows 8, wordt Almunia waarschijnlijk sturen duidelijk van het probleem, omdat Windows RT is geen markt domineert product in de manier waarop de standaard x86-gebaseerde Windows is. Inderdaad, zal Windows RT lanceren als een underdog in een tablet markt die gedomineerd wordt door Apple’s iPad en, in mindere mate, Android leien zoals Google’s Nexus 7.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset