Microsoft koopt Yammer als maatschappelijke onderneming oorlog escaleert

Geruchten over een mogelijke overname Yammer zijn cirkelen weken nu. Microsoft officieel bevestigd maandag dat het inderdaad is het kopen van de enterprise social networking platform.

Yammer krijgt in gamification met hulp van Badgeville; Salesforce Radian6 drankjes uit de Twitter brandslang met wereldwijde alliantie; Waarom een ​​Microsoft aankoop van Yammer goed voor sociale zaken zou zijn; Salesforce.com gaat mobiel-first on nieuwste platform vrijlating; Facebook onthult gids voor het omgaan met spam, expliciete inhoud rapporten

: Microsoft koopt Yammer voor $ 1200000000

Hoewel de deal is nog onder voorbehoud van goedkeuring, is de Redmond, Wash.-gevestigde onderneming toegezegd tot $ 1,2 miljard in contanten betalen voor Yammer.

Als / wanneer de overname doorgaat, zal Yammer toetreden tot de Microsoft Office-divisie, onder leiding van de divisie president Kurt DelBene. Maar Yammer teamleden zullen hun huidige CEO, David Sacks te melden.

Ondanks de beloften van autonomie, is er geen ontkennen hier dat Microsoft zich in wezen heeft gekocht in de social enterprise business.

Microsoft CEO Steve Ballmer toegegeven in voorbereide opmerkingen, uit te leggen dat “Yammer voegt een best-in-class enterprise social networking service aan groeiende portfolio van complementaire cloud services van Microsoft.”

Maar de Windows reus is niet veel anders dan een heleboel andere grote tech spelers nu dat allemaal hetzelfde aan het doen zijn.

Zoals de website editor Larry Dignan gewezen eerder deze maand, zijn de grote kanonnen jagen maatschappelijke onderneming ten koste van alles.

Bijvoorbeeld, een paar weken geleden Oracle betaalde ongeveer $ 689.000.000 in contanten en aandelen voor social media analytics bedrijf Collective Intellect – waarschijnlijk rond haar nieuwe publieke cloud aanbod evenals inhalen met aartsrivaal Salesforce.com en zijn verworven dochterondernemingen, Radian6 en Buddy Media.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Men kan zich afvragen of is Microsoft te laat op de maatschappelijke onderneming en de media voorzijde als het al deze bedrijven is achterstand als VMware, die nu eigenaar is van Socialcast.

Maar dat is waarschijnlijk niet het geval, zoals de website Enterprise Web 2.0 schrijver Dion Hinchcliffe onlangs poneerde we alleen zien hoofdlijnen de richting van de sociale media eindspel – of gewoon een lopend spel op zijn minst.

Dus, met een solide toetreding van Microsoft in het veld, we gaan zien dat de warmte in deze markt daagden enkele inkepingen zeer binnenkort.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september