Met een knipoog en een knipoog, Microsoft weggeeft Windows 10 aan iedereen die vraagt

Deze PC krijgt een gratis Windows 10 upgrade, geen vragen gesteld

Meer Windows 10

Ja, iedereen die zich aanmeldt voor het Windows Insider programma en installeert een voorbeeld te bouwen zal de uiteindelijke release build automatisch ontvangen, zonder gedoe en geen registratie vereist. (Iedereen die met Windows 7 of 8.1 moet de “Get Windows 10” prompt te zien.) Ja, dat exemplaar van Windows 10 zal geactiveerd blijven, zelfs als het schoon is geïnstalleerd zonder een spoor van een eerdere Windows-versie te vinden;. Ja ., zul je in staat om schoon installeren van Windows 10 op die pc van de officiële media als je wilt beginnen fris; En als er een technisch conflict met de licentieovereenkomst voorwaarden, kunt u heerlijk ontspannen. Microsoft is blij om u op Team Windows.

Update, 23 juni 06:00 PDT: Microsoft update van de oorspronkelijke post, het toevoegen van enkele nieuwe details en het verhogen van meer vragen. Ik heb een paar van deze wijzigingen in dit bericht gemarkeerd en hebben Microsoft om opheldering gevraagd over andere kwesties.

In de altijd verwarrende wereld van Microsoft-licenties, zijn er twee sets van de regels.

Een daarvan is opgeschreven in licentieovereenkomsten, opgesteld door Microsoft’s grote juridische team, met aparte voorwaarden voor de pc-makers en eindgebruikers. De combinatie van deze termen zijn zeer specifiek over de rechten en verantwoordelijkheden van elke partij in de licentieovereenkomst. Ze zijn vooral gericht op zakelijke klanten en de PC bouwen van partners, die goed zijn voor meer dan 98 procent van alle inkomsten uit het bureaublad van Windows-licenties van Microsoft.

De andere set van regels is ongeschreven, voor het grootste deel. Maar de voorwaarden zijn vrij gemakkelijk af te leiden. Ze zijn bedoeld voor hobbyisten, liefhebbers, en IT-professionals die graag sleutelen aan Windows en PC hardware. Microsoft TechNet-programma was een langlopende cadeautje aan deze groep, het aanbieden van duizenden waarde van Microsoft-software dollars ‘voor een paar honderd dollar.

Het Windows Insider programma wordt uitgevoerd in diezelfde geest.

Elke keer in een tijdje, Microsoft maakt eigenlijk een openbare verklaring stilzwijgend (en voorzichtig) te erkennen die ongeschreven regels. Dat gebeurde deze week, met een aankondiging op Microsoft’s officiële Windows blog waarin staat wat de toekomst biedt voor geregistreerde leden van Microsoft’s Windows Insider-programma

Een ding dat je zult merken als je dit gedeelte zorgvuldig te lezen is dat er geen enkele juridische taal bevat. In feite betekent het woord licentie nergens in de post verschijnen. De 22 juni-update, maar bevat wel dat woord: “. Dit is niet een pad naar een licentie voor Windows XP of Windows Vista-systemen te bereiken”

Update, 21 juni: Via Twitter, Tom Warren van de Verge wijst erop dat de post ‘s nachts werd bewerkt om de tekst te veranderen, het verwijderen van zowel verwijzingen naar activering. Hier is een vergelijking van de veranderingen

Die bewerkingen natuurlijk gewoon rommelen beschrijving en duidelijk toegevoegd op aandringen van een of meer van de voornoemde advocaten. In feite is de laatste zin in tegenspraak met alles wat er in de paragraaf ervoor kwam. Ik ben ervan overtuigd dat er geen verandering zal worden gedaan om de levering en activering servers voor Windows 10. Maar op zijn minst de mensen in L & C zijn nu blij.

Het is ook vermeldenswaard commentaar op die post zijn gesloten, waarbij klanten verhindert vragen om opheldering.

Update 2, 21 juni 12:15 PDT: Op Twitter vandaag, een dag nadat deze juridisch jargon wijzigingen werden aangebracht, Microsoft’s Gabe Aul bevestigd dat geregistreerde leden van de Windows Insider programma die een upgrade uitvoeren van een schone installatie van de preview-editie zal eindigen met een volledig geactiveerd exemplaar van Windows 10.

De geactualiseerde bericht in tegenspraak met die taal

Het is geen toeval dat het oorspronkelijke bericht geen melding maakt van het Windows-licentie. In plaats daarvan is een gevolg van het feit dat deze ongeschreven regels ongeschreven blijven. Dus, met een knipoog en een knipoog, hier is wat het betekent om personen die geen pc-bouwers of een deel van een bedrijfsnetwerk

Wanneer moet ik upgraden, Microsoft:? Meer dan 75 miljoen apparaten; FAQ: U hebben vragen, Ed Bott’s got antwoorden; Review: Goodbye, Windows 8, hello, Windows 10; Hoe wordt Windows 10 eigenlijk doet tot nu toe; laptops? tabletten upgrade gids; Duwen mijn MacBook en iPad opzij; Windows 95 start 20 jaar geleden

Voorbeschouwing bouwt die zijn geïnstalleerd vanaf een ISO in plaats van als een upgrade naar een eerder geactiveerde Windows-systeem zal nog steeds worden geactiveerd, maar die bouwt zal uiteindelijk vervallen. U kunt blijven in de preview programma en blijven maken van de nieuwbouw, in de Insider snel of langzaam ring, en dat de vervaldatum zal blijven verhuizen.

In theorie kan je in de Insider programma voor onbepaalde tijd blijven. Van de bijgewerkte blog post: “Sinds we de voortzetting van de Windows Insider Program kun je gaan met de ontvangst bouwt en bouwt die zal blijven worden geactiveerd onder de voorwaarden van de Windows Insider Program.”

Waarom wordt Microsoft om dit te doen? Ik kan bedenken van een miljard redenen.

Microsoft verklaarde doel is om Windows 10 die op een miljard apparaten in de eerste drie jaar na de lancering van deze zomer. Om dat te groot aantal te bereiken, moeten ze honderden miljoenen van de huidige Windows-gebruikers om te upgraden te overtuigen.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Om mensen te vragen middelen betalen de meeste zullen nee zeggen. Dus de upgrade is gratis voor de overgrote meerderheid van de huidige pc-gebruikers.

Je zou kunnen denken aan het als een beloning voor de miljoenen mensen die hebben deelgenomen aan de Windows Insider programma, maar er is echt een veel meer praktische reden: Het is gewoon niet mogelijk om elke vorm van zinvolle licentie controleren op individuele pc’s te doen, en elke poging om dit te doen zou alleen maar wrijving veroorzaken. Ook activering gedoe veroorzaken wrijving.

Wrijving betekent dat mensen gefrustreerd en de upgrade te annuleren. Wrijving is niet in overeenstemming met het krijgen van een miljard Windows 10 gebruikers in de komende jaren.

Dus de nieuwe regels zijn geschreven met de verwachting dat de activering belachelijk gemakkelijk zal zijn. Als die het mogelijk maakt een zeer klein aantal Windows-enthousiastelingen om gratis exemplaren van Windows 10 dat ze technisch niet gerechtigd om te krijgen, dat is een eerlijke ruil voor absoluut het minimaliseren van de wrijving op die upgraders die voldoen aan de technische kwalificaties.

Hoeveel “klaplopers” in staat zijn om deze zogenaamde maas in de wet te gebruiken zal zijn? Het nummer is ronduit klein, een fractie van een blip op de balansen van Microsoft. (Zie de tabel in dit artikel als je me niet gelooft.)

Elke homebrew computer bouwer die samen zet zijn eigen PC en is het uitvoeren van de Windows 10 voorvertoning op het wordt een leuke cadeauwinkel. Fijne verjaardag!

Ook Microsoft is het aanbieden van elke Mac eigenaar een kans om uit te proberen Windows 10 en houdt het gratis als ze het leuk vinden. Installeer gewoon een preview release nu, hetzij in Boot Camp of in een virtuele machine, en je zal een automatische, volledig geactiveerd upgrade naar de laatste editie wanneer het wordt losgelaten. Geen verplichtingen.

Als je van te sleutelen aan virtuele machines, kunt u dit doen met gemak ook.

Microsoft is het verlaten van geld op de tafel, uiteraard. Maar het bedrag is, letterlijk, een afronding fout voor zijn Windows bedrijfsleven, en met een gigantische user base is belangrijker dan dat nietige inkomsten.

Dus waarom niet gewoon zeggen: “Windows 10 is vrij”?

Omdat het niet.

Bedrijven hebben nog steeds te betalen voor hun Windows Enterprise editie licenties. PC bouwers nog moeten betalen voor hun OEM exemplaren. Eindgebruikers betalen, indirect, wanneer ze een nieuwe pc koopt van een van de OEM’s.

Ja, in theorie een bedrijf kon oppikken honderd “naakt” pc’s (geen besturingssysteem is geïnstalleerd) vanuit een lokaal systeem bouwer, installeert u de Windows 10 Pro preview-editie op elk een, en dan drop-out van de Insider programma na de finale, volledig geactiveerd versie komt. Bij $ 140 per exemplaar, dat is een vrij eerlijke brok van verandering. Maar terwijl die machines naar behoren zouden worden geactiveerd, zouden ze geen geldige licenties. En wanneer (niet als) Microsoft toont tot een licentie-audit op dat bedrijf uit te voeren, zullen de gevolgen onaangenaam zijn.

Ik vermoed dat Microsoft’s advocaten zullen onder meer de taal in de uiteindelijke licentieovereenkomst dat deze “creatieve” deals voorkomt het snijden in de kern Windows business.

Licentievoorwaarden voor een nieuwe Windows-editie niet verschijnen meestal tot de laatste minuut. De grote lijnen zelden veranderen, maar Redmond’s advocaten willen gooien in een excentrieke verandering alleen maar om dingen door elkaar halen.

Op dit moment is er slechts een voorbeeld licentie-overeenkomst in de plaats, dus er is geen vertellen wat verrassingen zullen we deze keer te vinden.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen