M2 en Vocus fusie AU $ 3b telco vormen

Vocus Communications en M2 Group hebben hun voornemen om te fuseren en vormen de op drie na grootste aanbieder van telecommunicatiediensten in Australië aangekondigd, en de derde grootste in Nieuw-Zeeland, met de bedrijven beweren dat de gecombineerde entiteit meer dan AU $ 3000000000 moeite waard zal zijn.

De bedrijven ‘Fusie uitvoeringsovereenkomst heeft de steun van beide besturen opgedaan, met de bedrijven voorspellen gecombineerde omzet van AU $ 1800000000 voor FY16, evenals winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) van AU $ 370.000.000.

Optreedt via een M2 scheme of arrangement, zou de fusie scrip worden gebaseerd, waarbij M2 aandeelhouders zal worden gegeven 1.625 Vocus aandelen per M2 aandeel.

M2 chief executive Geoff Horth zal worden benoemd tot CEO van de gecombineerde entiteit, terwijl de oprichter en CEO van Vocus, James Spencely, zal de rol van uitvoerend directeur te nemen.

“De fusie van Vocus en M2 is een dwingende kans voor alle aandeelhouders,” zei David Spence, voorzitter van Vocus, in een verklaring.

De bedrijven combineren Vocus ‘telecommunicatie-infrastructuur en zakelijke klantenbestand met M2’s bewezen expertise op het consumenten- en MKB-segment. Door de fusie ontstaat de 4e grootste verticaal geïntegreerde telecommunicatiebedrijf in Australië, en de 3e grootste in Nieuw-Zeeland.

M2 aandeelhouders moeten nog de deal goed te keuren, met een stemming zal plaatsvinden in het begin van 2016. De Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) zou daarna ook om de deal goed te keuren voordat de regeling kan plaatsvinden.

Volgens de bedrijven, M2 en Vocus samen goed passen, omdat ze dezelfde waarden en doelstellingen.

“M2 en Vocus zijn een uitstekende pasvorm, zijn zeer complementair en cultureel afgestemd”, zegt Craig Farrow, voorzitter van M2.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Beide hebben een succesvolle track records van het creëren van een aanzienlijke waarde voor de aandeelhouders en samen zullen we deze focus te behouden. Ons vermogen als fusiebedrijf om toekomstige groeikansen in Australië en Nieuw-Zeeland te vangen zal aanzienlijk worden verbeterd.

De gecombineerde entiteit zou retail internet, retail elektriciteit en gas, corporate en wholesale internet en VoIP, datacenter en cloud-diensten, binnenlandse en internationale bandbreedte en dark fiber te bieden.

M2, die telco providers Dodo, iPrimus en Commander, evenals energieleverancier Engin opereert, in februari opgenomen een 8 procent stijging van de omzet voor de zes maanden tot en met december 2014 tot AU $ 546.200.000, de EBITDA een stijging van 14 procent naar AU $ 86.100.000, en de netto winst na belastingen met 25 procent, tot AU $ 38.500.000.

De autonome groei is de enige bijdrage aan de omzetgroei in de helft geweest, “M2 vertelde investeerders in een verklaring [PDF] op het moment.” De winst is gestegen als een product van deze autonome groei, maar ook synergieën vastgesteld in het vorige boekjaar en een speciaal programma voor interne verbetering.

Vocus kondigde in augustus een volledig jaar FY15 omzetstijging van 62 procent tot AU $ 149.800.000, de EBITDA met 56 procent tot AU $ 51.600.000, en een netto winst na belastingen met 34 procent, tot $ 18.100.000 AU.

Vocus ook bereikt federale rechtbank goedkeuring in juni Amcom verwerven, nadat de aandeelhouders van deze laatste in het voordeel van de AU $ 1200000000 overname gestemd, ondanks de inspanningen van TPG om de deal te blokkeren.

M2 had eerder geprobeerd te verwerven rivaal telco iiNet, in april de lancering van een overwegend scrip AU $ 2250000000 tegenbod en verduistert de eerste TPG all-bod in contanten van AU $ 1400000000 maart. M2 aanbod werd ondersteund door iiNet, en zou 0,803 M2 aandelen ingeruild voor elk iiNet aandeel hebben gezien, plus een AU $ 0,75 speciale dividend.

Dit resulteerde in TPG upping haar aanbod van de volgende maand om een ​​deal ter waarde van ongeveer AU $ 1500000000 waarin TPG AU $ 9,55 per iiNet aandeel zou betalen, het opnemen van een AU $ 8,80 contant of scrip overweging en AU $ 0,75 in contanten per aandeel.

“De raad heeft afgewogen zowel aanbiedingen en zeer veel aandacht besteed aan de voordelen van een in de eerste plaats op kasbasis te bieden aan degene die overwegend bestaat scrip. Wij geloven dat het herziene bod in contanten van AU $ 9,55 van TPG is gunstig voor overwegend scrip bod M2’s,” iiNet voorzitter Michael Smith zei in een verklaring in mei.

iiNet aandeelhouders uiteindelijk gestemd voor de TPG overname, met de ACCC en het Federale Hof ook de goedkeuring van de deal vorige maand.

“Terwijl de ACCC was bezorgd dat de overname van iiNet door TPG de concurrentie kunnen verminderen in de detailhandel vaste breedband markt, met name op de korte termijn, de ACCC de conclusie gekomen dat dit niet het begin van een ‘substantiële’ vermindering van de concurrentie zou bereiken, zoals bepaald in paragraaf 50 van de mededinging en consumentenbescherming Act “, zegt ACCC voorzitter Rod Sims.

De consument waakhond vond dat als gevolg van de aanhoudend hoge niveau van de concurrentie binnen de vaste-lijn de markt van Telstra, Optus en M2, de TPG-iiNet fusie zou dit niet beperken – zolang er geen andere overnames worden toegestaan ​​in de toekomst tussen deze vier bedrijven.

“De ACCC heeft kennis genomen van de toenemende consolidatie in wat nu een relatief geconcentreerde markt voor breedband geworden. Alle toekomstige fusie tussen twee van de resterende vier grote aanbieders van vaste breedband is waarschijnlijk ernstige mededingingsbezwaren te verhogen”, zegt Sims.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice