Lyft verhoogt $ 1b met $ 500m van GM om beelden zonder driver on-demand vloot

Liftcentrale Lyft heeft verhoogd van $ 1 miljard aan haar laatste financieringsronde, met General Motors (GM) zinken $ 500 miljoen in het in San Francisco gevestigde startup.

De investering van de auto maker is bestempeld als een lange termijn strategische alliantie door beide partijen met het hoogtepunt doel van het partnerschap om samen de ontwikkeling van een netwerk van on-demand autonome voertuigen – een vloot van driverless auto’s klaar om passagiers van A naar B .

John Zimmer, Lyft president en mede-oprichter, heeft grootse plannen voor de toekomst van zijn startup, zeggen dat de toekomst van het transport is snel aan het veranderen. Hij zei dat zijn bedrijf zal samenwerken met GM om een ​​netwerk van autonome voertuigen te bouwen te maken krijgen rond meer betaalbaar, toegankelijk en plezierig.

Werken met GM, zal Lyft blijven nieuwe transport ervaringen die positieve verandering te brengen in ons dagelijks leven te openen, “zei hij.” Samen zullen we een betere toekomst op te bouwen door het herdefiniëren van de traditionele autobezit.

We zijn blij dat dit momentum in het nieuwe jaar te nemen en verdere verbetering van het leven in onze steden via meer betaalbare, toegankelijke en plezierige transport.

Maar voordat een chauffeur-minder auto accepteert een in-app ride boeking en voor de passagiers kans van hun leven in de handen van een slimme auto, is GM leveraging Lyft’s platform relevant en winstgevend te blijven.

Een recent rapport van de auto-industrie door McKinsey stelt gevestigde autofabrikanten zijn waarschijnlijk om te evolueren naar software en mobiliteit providers als ze jagen extra inkomstenstromen op basis van diensten en gegevens van de klant in de komende jaren.

Als gevolg hiervan, GM’s investering wordt geleverd met korte termijn winsten.

GM zal nemen residency aan de raad van bestuur Lyft en zal met onmiddellijke ingang op korte termijn verhuur hubs te vestigen in de Verenigde Staten voor Lyft bestuurders die niet de eigenaar van een voertuig. Lyft zei dat dit zal nieuwe wegen openen voor mensen om geld te verdienen zonder dat u een auto te bezitten.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

Het duo heeft ook gezegd dat ze zullen elkaars klanten te voorzien van gepersonaliseerde diensten en ervaringen mobiliteit via hun respectievelijke kanalen, en Lyft chauffeurs en klanten toegang tot GM’s portfolio van auto’s en OnStar diensten die het voertuig extra’s, zoals veiligheid en veiligheidsvoorzieningen te dekken, zet door turn navigatie, en Wi-Fi.

Wij zien de toekomst van persoonlijke mobiliteit als verbonden, naadloos, en autonome, “zei GM president Dan Ammann.” Met GM en Lyft samen te werken, we geloven dat we met succes kan deze visie sneller te implementeren.

Kingdom Holding Company goed voor $ 100 miljoen euro Lyft’s laatste financieringsronde, die de Saudi-Arabië gevestigde investeerder zinken een geschatte totaal van $ 250.000.000 in de ridesharing platform ziet. Janus Capital Management, Rakuten, collega liftcentrale Didi kuaidi en Chinese retailgigant Alibaba ook goed voor de balans financiering $ 400 miljoen.

Volgens Lyft, de laatste subsidieronde ziet de startup ter waarde van $ 5500000000 paal geld, met $ 530.000.000 eerder bevestigd in maart. Haar belangrijkste concurrent echter, mede San Francisco opstarten Uber, werd vorig jaar zitten op een $ 51000000000 waardering met ingang van november.

In directe reactie op Uber, Lyft samen met collega-ridesharing diensten Didi kuaidi, GrabTaxi en Ola rally vorige maand om een ​​partnerschap te vormen om elkaars netwerk tikken en bieden gezamenlijk diensten.

Op het moment, het viertal zei dat hun samenwerking betekende hun diensten zouden bijna alle van Zuidoost-Azië, India, China en de Verenigde Staten te bereiken, het aanraken van bijna de helft van de wereldbevolking. De samenwerking bouwt voort op een eerdere overeenkomst gevormd tussen Lyft en Didi kuaidi in september 2015.

Ook in september, de onderzoekers van de Deakin University samen met GM om zich te concentreren op het ontwikkelen van “innovatieve en competitieve” oplossingen voor de toekomst van de automotive markt.

Deakin zei dat het centrum zou ontwikkelen technologiegedreven automotive producten en de initiële focus van het nieuwe centrum zal worden om de ontwikkeling van geavanceerde constitutieve en mislukking modellen, zoals onder meer ijken testprocedures, vóór de uitvoering van de modellen in commerciële software.

Bijna een jaar geleden, GM’s chief technology officer Jon Lauckner zei dat zijn bedrijf stond open voor het idee om samen te werken met Google op het ontwikkelen van autonoom voertuig technologie.

Op het moment, Lauckner zei dat veel mensen die op dit moment wordt gewerkt aan autonome programma Google’s auto hebben met GM gewerkt in het verleden, en hij zou worden “volkomen verrast” als Google een sterke bijdrage te geven aan autonoom voertuig voor onderzoek en ontwikkeling had.

In een ruimte die voorheen gedomineerd door tech bedrijven zoals Google, andere traditionele autofabrikanten hebben ook hun hand in de autonome voertuig taart.

Japanse autofabrikant Nissan zei dat het zal road-ready autonome auto’s hebben in 2020; Hyandai zei ook dat het was duwen voor commerciële self-rijden auto’s binnen de komende vijf jaar, en Ford aankondigde dat hij haar autonome rijden technologisch onderzoek plannen naar boven te bewegen tot een volledige -schaal geavanceerde techniek programma, het ondertekenen van een partnership met Pivotal Software vorige maand om applicaties op Cloud Foundry ontwikkelen, en sluit de verschillende mobiele en auto ervaringen.

Uber is ook het maken van golven in de ruimte. Het gaf $ 5.500.000 aan Carnegie Mellon University (CMU) in Pittsburgh, Pennsylvania vorig jaar aan haar zelfrijdende auto ontwikkeling te stimuleren, in een poging om zich te concentreren op technologische ontwikkelingen om de veiligheid van de klant te verbeteren. De investering werd gezegd om onderzoek en ontwikkeling te financieren, vooral op het gebied van het in kaart brengen en de veiligheid van het voertuig en autonomie technologie.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent