Libs slam Huawei verbod, Groenen willen uitleg

De Groenen hebben opgeroepen tot de federale regering om de redenering achter haar besluit tot een verbod op Chinese netwerk reus Huawei van de aanbesteding van de National Broadband Network (NBN) uit te leggen.

De regering verbood netwerk vendor Chinese eigendom van Huawei meedingen naar contracten met de National Broadband Network vanwege vrees voor de veiligheid. Huawei is al lange tijd onder vuur vanwege vermeende banden met de People’s Liberation Army. Het kantoor van de procureur-generaal zei dat zij de verantwoordelijkheid om de integriteit van het netwerk en de gedragen op informatie te beschermen, en premier Julia Gillard zei dat de beslissing was “prudent”.

Greens Communications Woordvoerder Scott Ludlam zei dat voor een dergelijk cruciaal onderdeel van de infrastructuur als het NBN, de overheid was recht om voorzichtig te zijn, maar zei dat het nog steeds nodig om de zaak voor de Huawei verbod uit te leggen.

Huawei heeft gewerkt in Australië sinds 2004, maar dit is geen gewone inschrijving; het is de belangrijkste infrastructuurproject van onze generatie. Het zal een cruciaal onderdeel van de communicatie in Australië, met een belangrijke rol te spelen in de handel, het onderwijs, de openbare gezondheidszorg en alle niveaus van het burgerlijk bestuur “, Ludlam zei in een verklaring.

De overheid is het verstandig om al het mogelijke te doen om de integriteit van het NBN beschermen. Hoewel het onwaarschijnlijk is ASIO zou een beveiligingswaarschuwing voor triviale redenen onder deze omstandigheden uit te geven, moet de overheid het besluit toe te lichten.

Ludlam zei Huawei niet was beschuldigd van het overtreden van Australische wetten, en de interventie van de overheid in NBN Co’s aanbestedingstrajecten opgeworpen vragen die moeten worden beantwoord.

“Als de overheid over bewijzen beschikt dat er een gevaarlijk nauwe relatie tussen Huawei en politieke en militaire belangen van Peking – het moet die informatie openbaar te maken.”

Terwijl Shadow Communications minister Malcolm Turnbull snel te reageren op de betrokkenheid van andere leveranciers in de NBN roll-out, zoals de beschuldigingen van omkoping gaande terwijl NBN Co CEO Mike Quigley onder leiding van de Amerikaanse activiteiten van Alcatel-Lucent is geweest, Turnbull heeft nog commentaar te geven op de Huawei verbod. de website Australië gecontacteerd kantoor Turnbull van vanmorgen, maar heeft nog geen antwoord gehoord.

Oppositie financiën woordvoerder Andrew Robb, die vorig jaar toerde Huawei faciliteiten op het vasteland van China en Hong Kong op een reis gesponsord door het bedrijf, zei beslissingen als deze zou de steeds “dim view” buitenlandse investeerders had van Australië te versterken.

“In de afgelopen vier jaar de Rudd-Gillard regeringen onze betrekkingen met China, India, Japan en Indonesië hebben beschadigd op een moment dat de middenklasse over die regio is exploderen,” Robb vertelde AAP.

Dit lijkt de meest recente onhandige, beledigend en onprofessioneel aflevering van een werkelijk dysfunctionele overheid.

Hij zei dat het feit dat de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Alexander Downer en voormalig Victoriaanse premier John Brumby waren op Australische boord Huawei’s, en dat het bedrijf een leidende rol in de telecommunicatie sector in Groot-Brittannië had, gerechtvaardigd de regering overweegt het met “heldere ogen”.

“We moeten niet vergeten dat dit is een bedrijf dat sterk betrokken is bij acht van de negen NBN roll-outs over de hele wereld”, zei Robb.

De parlementaire bezwarende titel register toont oppositie plaatsvervangend leider van Julie Bishop en frontbench collega Bronwyn bisschop bezocht ook Huawei faciliteiten als gasten van het bedrijf.

Bisschop weigerde commentaar te geven op het aanbestedingsproces, die zij omschreven als “een zaak van de overheid”, en zei dat ze niet had gelobbyd met betrekking tot de NBN of andere zaken.

“Mijn reis inclusief een rondleiding door Huawei hoofdkantoor in Shenzhen, waar ik een aantal van de technologie werd getoond in ontwikkeling bij zijn onderzoek en ontwikkeling divisie die bestaat uit ongeveer de helft van Huawei’s 120.000 medewerkers, ‘zei ze tegen AAP.

Huawei Australië zei dat het een open uitnodiging aan alle Kamerleden en de media had uitgegeven, op tournee haar faciliteiten.

De Nieuw-Zeelandse regering was ook terughoudend om te wegen op het verbod. Nieuw-Zeeland is in het proces van de uitrol van zijn eigen high-speed breedband netwerk en Huawei is geselecteerd om delen van het netwerk roll-out te bieden. Huawei Marine is ook de uitrol van een 2300km kabel tussen Auckland en Sydney te worden afgewerkt door begin 2013.

ICT Minister Amy Adams zei dat de Nieuw-Zeelandse regering heeft geen commentaar op specifieke leveranciers, maar zei dat de regering nam veiligheid serieus.

Netwerkbeveiliging is een probleem dat we serieus nemen. De overheid zal werken met alle leveranciers en operators om eventuele veiligheidsproblemen die kunnen worden geïdentificeerd aan te pakken, en is vastbesloten om samen met operators en leveranciers om de integriteit en vertrouwelijkheid van de [Ultrasnelle breedband] en [Rural Broadband Initiative] netwerken te beveiligen.

Disclosure: mei 2010, Josh Taylor bezocht Shanghai met vluchten en accommodatie voor betaald door Huawei.

Bijgewerkt op 05:33, 26 maart 2012: toegevoegd commentaar van financiën oppositie woordvoerder Andrew Robb.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze