Labor kijkt vooruit op NBN terwijl Coalition steken op 25 Mbps

Als Australië hinkt naar de finish van de acht weken durende verkiezingscampagne, zal de kiezers opnieuw ontvangt de NBN ze voor gestemd: Stok met de huidige regering, en het land zal zien de fiber-to-the-node uitrol blijven bijna tot aan de National Broadband Network is afgewerkt, of te gaan met de oppositie en de bijbehorende overvloed aan zelfstandigen en Groenen, en fiber-to-the-pand zal terugkeren naar de uitrol.

Hoe langer de verkiezing is gegaan, de aanpak van de duidelijkheid van elke partij om de NBN is geweest.

Arbeid beschouwt het als de infrastructuur, terwijl de Coalitie denkt aan het als iets dat moet dan worden gekregen met zo spoedig mogelijk, bij voorkeur in 2020.

De officiële regering lijn voor wat er zal gebeuren na dat, zoals verteld door een woordvoerder van de communicatie-minister op de website, is vaag op zijn best, en non-existent in het slechtste geval.

“De overheid heeft geen plannen om NBN te verkopen, en de Coalitie zet zich in voor het uitrollen van de NBN 2020. Er zijn wettelijke vereisten in de plaats die bepaalde precursoren uiteengezet om eventuele wijzigingen te begeleiden naar de eigendom van NBN,” vertelde ze de website.

“Onder de Verklaring van de verwachtingen, waarin de doelstellingen van de overheid en biedt een leidraad om NBN over de uitvoering van de National Broadband Network, het NBN heeft een mandaat om manieren om te innoveren op het gebied van de netwerkarchitectuur en de wholesale-producten die zij aanbiedt, waarbij commercieel haalbaar is of de kosten-effectief is. ”

Vergelijk dit tegen de plannen van de Arbeid om Infrastructure Australië te vragen om te kijken naar mogelijkheden om niet-FTTP gebruikers de overgang naar de FTTP netwerk na 2022, en de keuze is grimmig.

Het is gemaakt nog meer als je bedenkt opmerkingen van de ministers van de regering in de afgelopen weken.

Het ABC Q & A-programma is uitgegroeid tot het forum van de keuze voor conservatieve parlementariërs aan de kiezers dat de aansluitingen in de range van 100 Mbps en meer, die vandaag de dag beschikbaar zijn op FTTP en hybride fiber-coax (HFC) verbindingen, zijn niet echt nodig breedband vertellen.

Minister van Industrie, innovatie en wetenschap Christopher Pyne vertelde het programma mei dat de snelheden die worden aangeboden door FttN, die, afhankelijk van de kwaliteit van de lijn gebruikt, kan oplopen tot 100 Mbps of flat-voering bij 25 Mbps zijn, zijn ‘snelheden die mensen willen en nodig hebben. ”

Ook vice-premier en leider Nationals Barnaby Joyce zei 25Mbps voldoende is, want dat is wat de klanten kopen.

Deze claims worden ondersteund door de statistieken, zoals NBN bleek in april toen het getallen waaruit blijkt dat 89 procent van alle FttN gebruikers kiezen voor 25 / 5Mbps plannen of langzamer vrijgegeven.

Maar het is niet zo recht omhoog en omlaag als dat. Het echte verhaal rond het NBN is een kip-en-ei-scenario, verpakt in een raadsel, bedekt met een vest, geworpen in een zak, en gevuld in een ui – het volstaat te zeggen, het heeft vele lagen en interpretaties.

NBN is snel vorderingen die FttN verantwoordelijk is voor lagere snelheden en klachten van klanten te weigeren, wijst de vinger in plaats van een gebrek aan provisioning door retail service providers, die niet voldoende capaciteit hebben aangeschaft.

Op zijn beurt, de industrie sloeg terug en zei dat de connectiviteit virtueel circuit (CVC) prijsstructuur is de echte handrem op de opname van de consument.

“Zoals het er nu, kan de CVC heffingssysteem een ​​van de grootste obstakels voor het NBN het waarmaken van wat het was bedoeld om te leveren zijn … dit is vanwege de Netflix effect, grof,” David Epstein, Optus vice-president van Corporate & Regulatory Affairs, zei in april.

“Wat is het ontvouwen is een kruising van een verandering in het gedrag van de klant en het product economie van het NBN.”

Vergis je niet, zal de CVC kwestie ongeacht wie er aan de macht na de verkiezingen blijven, maar de huidige regering lijkt helemaal tevreden met het hebben van een netwerk kunstmatig vast op 25Mbps.

Misschien wel de meest inzichtelijke opmerkingen van een politicus met betrekking tot de NBN in de hele campagne verscheen eerder deze week dankzij onafhankelijke New England kandidaat Tony Windsor, die waarschuwde wat er zou gebeuren met de regionale Australië als de Coalitie multi-technologie mix plan wordt gevolgd door.

‘Wat is het meest waarschijnlijk gebeuren, als je kijkt naar de historische context van het land vertegenwoordiging, zodra fiber to the node in, het is zeer onwaarschijnlijk – gezien het feit dat de huidige vertegenwoordigers van de Nationale Partij dringen aan op de op een na beste technologie – het is zeer onwaarschijnlijk dat iemand gaat om mee te gaan en te zeggen: ‘Nou, laten we rip up wat we dachten dat was een geweldig idee en herstellen in Tamworth’, bijvoorbeeld … dus de kans op tweede klasse technologie met betrekking tot onze stad neven is opdoemen erg groot, “zei hij.

“Wat ik probeer te doen is … gelden de politieke druk, zodat voor een gemeenschap als Tamworth naar het knooppunt wordt gegooid, en waarschijnlijk zal daar blijven voor de 20, 30 jaar totdat iemand komt hier en veranderingen die weer. voordat dat gebeurt, zorg ervoor dat de juiste technologie op zijn plaats wordt gezet om het een keer te doen, doe het dan goed, doe het met vezels. ”

En hier ligt de heerlijke ironie van NBN politiek in Australië: Degenen die de markt niet kan en zal niet tegemoet te komen aan degenen die het meest nodig high-speed breedband van een regering in handen entiteit, zijn dezelfde mensen die zullen de meeste schudden over, en dan stemmen voor kandidaten die meer van hetzelfde te bieden.

Ongeacht hoe het resultaat gaat op zaterdag is regionale Australië die het meest te lijden, hetzij door langer hoeven wachten op betere verbinding onder Labor of vast te zitten met FttN netwerk decennia onder Coalitie komen.

Maar met de Australische verkiezingen, het is niet het geval hoeft te kiezen tussen de twee belangrijkste partijen, er is een ware menagerie van andere partijen, elk met hun eigen plannen voor de NBN – variërend van slechts 5G tot FTTP absoluut overal.

Echter, aan het eind van de dag, de werkelijk plan op grond dat wordt toegepast ofwel als een uit arbeid, of die van de Coalition.

En in die twee-paardenrace, Arbeid en de upgrade is duidelijk de overwinnaar.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data