Klant informatie gelekt in HP v. Oracle

met contactgegevens en al – als HP bouwt zijn zaak tegen Oracle over de Itanium-platform, heeft het meer dan 100 Oracle klachten van klanten gepubliceerd.

Het is een lukrake week voor de beveiliging van persoonlijke gegevens, met grote lekken op LinkedIn en nu Last.fm.

U kunt een aantal nu waarschijnlijk ontevreden-Oracle-klanten toe te voegen aan deze lijst, dankzij enkele juridische documenten die in juridische strijd van de hardware reus tegen Hewlett-Packard hebben geknald.

Zoals gemeld door Wired, Oracle ontving “honderden klachten” van klanten na de Redwood Shores, Californië gevestigde bedrijf kondigde aan dat het zou stopzetten van steun voor de Itanium-processor, waardoor veel van de HP databases nogal nutteloos. In een notendop, dat is wat begon dit hele proces in de eerste plaats afgelopen juni.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Maar nu, kan die klanten hun onderzoek om de enkele reden dat hun contactgegevens, zoals namen, e-mailadressen en telefoonnummers, wordt opgenomen in HP’s repertoire van bewijsmateriaal betreuren. Zo kunnen ze allemaal online gevonden en voor het publiek beschikbaar.

Vermoedelijk, zijn veel van deze verzoeken waarschijnlijk afkomstig uit het bedrijfsleven bronnen en klanten, waardoor ze waarschijnlijk niet beschikken over een veel prive-adressen en persoonlijke mobiele telefoonnummers. Dus, misschien zou men kunnen stellen dat veel van deze informatie is reeds beschikbaar voor het publiek, maar nu kun je gewoon af te leiden wie is (of was) een klant van Oracle gebruik van een HP-server draait op Itanium.

Toch, niemand houdt van het wanneer hun contactgegevens toch is uitgelekt, dus er zijn gebonden aan een aantal ontevreden klanten op dit moment.

Via de website van US

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand