Jaar van acquisities laat Freelancer met AU $ 1.500.000 verlies

De Australische operator van de wereldwijde online freelancen en crowdsourcing platform Freelancer.com heeft een netto verlies na belastingen van AU $ 1.500.000 voor het jaar eindigend op 31 december gemeld, volgens de meest recente jaarlijkse financiële resultaten.

2014 was een jaar van groei voor Freelancer, met het bedrijf niet alleen de bouw van het aantal gebruikers biologisch, maar ook de uitbreiding van zijn internationale aanwezigheid door middel van een reeks overnames in de loop van het jaar, met inbegrip van internet marketing markt Warrior Forum, virtuele inhoud markt Fantero.com, en Poolse pure play markt Zlecenia.przez.net.

Freelancer ook opgepikt lokale technologie opstarten conferentie SydStart voor een onbekend bedrag in november, het overnemen van de oprichter van het evenement Pete Cooper als de nieuwe regiodirecteur van Australasia.

Aan het einde van de 2014, voerde de onderneming aan een wereldwijde personeelsbestand voetafdruk van 390 full-time medewerkers in vier landen, waaronder Canada, de Filippijnen, en het Verenigd Koninkrijk, naast zijn thuisland Australië.

Freelancer zei in een verklaring aan de aandeelhouders dat als gevolg “van de versnelde herinvestering in toekomstige groei”, het was een operationele nettowinst na belastingen (NPAT) van AU $ -1500000, en de operationele winst voor rente, belastingen, afschrijvingen gemeld, en amortisatie (EBITDA) van AU $ -2100000.

Echter, ondanks de verhoging van de uitgaven en investeringen in nieuwe acquisities en het personeel Freelancer hoofdstad, kwam het bedrijf dicht bij zelfs het breken, het melden van een operationele kasstroom van AU $ -100.000 voor de periode van 12 maanden.

Zeker, Freelancer de autonome groei, in combinatie met de nieuwe user base als gevolg van de overnames, is zo vriendelijk geweest om haar omzetcijfers: Het bedrijf meldde een record 39 procent stijging van de netto-omzet van het voorgaande jaar, tot AU $ 26.100.000.

Ondertussen, niet-geauditeerde volume bruto betalingen Freelancer groeide met 23 procent, tot AU $ 103.700.000, van AU $ 84.400.000 van het vorige jaar.

Het zag ook 4,6 miljoen nieuwe geregistreerde gebruikers in de periode van 12 maanden, wat neerkomt op een stijging van 60 procent op de figuur van 2,9 miljoen nieuwe gebruikers van het voorgaande jaar. Freelancer zag zijn totale aantal niet-geauditeerde geregistreerde gebruikers groeien tot 14,3 miljoen – bijna 5 miljoen over tally het voorgaande jaar, die kwam uit op 9,7 miljoen per december 2013, wat neerkomt op een stijging van 47 procent.

Ondertussen heeft het bedrijf zag een 31 procent stijging van de niet-geauditeerde nieuwe projecten en wedstrijd nummers, tot 1,6 miljoen, terwijl de melding van een 32 procent stijging van de totale niet-geauditeerde projecten en wedstrijden gepost, 6,9 miljoen voor het jaar.

Aan het einde van 2014, het bedrijf beweerde AU $ 20.200.000 in geldmiddelen en kasequivalenten, een daling van aantekening van AU $ 24.400.000 van vorig jaar aan het einde van 2013. Volgens de jaarcijfers van het bedrijf, AU $ 3.700.000 van deze daling in de liquide reserves werd in verband met nieuwe overnames, met inbegrip van immateriële activa.

Freelancer is een snelgroeiende internetbedrijf, en weerspiegelt deze constant met een hoge groei van de netto-inkomsten per jaar als gevolg van de groei in de markt volume, “Freelancer CEO en voorzitter Matt Barrie vertelde investeerders in een verklaring (PDF).” We zijn trots op het hebben van behaalde deze track record van hoge omzetgroei.

“In FY14, onze focus was de groei in project wedstrijd volume, internationale groei in beide landen, en de groei van de taal in mobiel gebruik, en de bouw van de Freelancer product set en beschikt evenals user experience,” zei hij.

Barrie herhaalde ook zijn verheven langdurige missie voor Freelancer, te zeggen dat hij wilde zien het bedrijf gunstig 1 miljard leven van mensen op de planeet te veranderen door “hen te voorzien van een baan beveiligd door middel van ons platform”.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO; Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups ; Waarom de Chinese India’s Hike bode in een eenhoorn hebben getransformeerd en wat WhatsApp kunnen leren

“We zijn nog steeds in de zeer vroege dagen van deze reis, maar we hebben een start gemaakt. Vandaag de dag, meer dan 7 miljoen projecten zijn gepost op Freelancer. Het is een kleine stap in de richting van ons doel, maar een significant,” zei hij.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren