Ja natuurlijk het NBN is het kopen van koper, maar wat dan nog?

De website heeft al gemeld hoe het bedrijf dat is het bouwen van de Australische National Broadband Network (NBN) is het kopen van nieuwe koperen kabels voor de fiber-to-the-node (FttN) uitrol. De website heeft ook gemeld dat NBN is van plan om nog een 1.800 kilometer van koper te kopen voor een bedrag van AU $ 14.000.000.

Beide verhalen hebben uitgelegd waarom. De vezel loopt van de uitwisseling naar de knooppunten in hun berm kasten. Van de andere kant, het koper verbonden met elke klant loopt een weg pilaar. Deze nieuwe koper verbindt de knooppunten de pilaren.

De afstand is misschien een paar meter, of het misschien een paar honderd meter, maar over de enorme afstanden van deze brede, bruine land, dit alles zorgt.

Als u denkt dat 1800 km van koperen kabel of een prijskaartje van AU $ 14.000.000 is veel, dan ben je echt niet dit door middel van het denken. Je moet waarschijnlijk op dit om te komen met behulp van een zogenaamde ‘rekenen’.

Als je leest u op pagina 39 van het NBN ondernemingsplan van 2016 [PDF], zie je dat tegen de tijd dat de uitrol naar verluidt eindigt in 2020, zullen er ongeveer 8,5 miljoen gebouwen aangesloten op FttN of glasvezel naar de kelder (FttB) , die in wezen hetzelfde zijn, of HFC.

Met behulp van een geheimzinnige techniek die bekend staat als “afdeling”, is dit zogenaamd verschrikkelijke aankoop van koper vertegenwoordigt ongeveer 21 centimeter van de kabel per aansluiting, tegen een kostprijs van ongeveer AU $ 1,65. Dus, een patch lood.

Natuurlijk, dat is niet hoe deze koper zal worden gebruikt, zoals reeds uitgelegd. Het is voor 100-pair en 200-pair kabels om de knooppunten te sluiten op de bestaande koperen netwerk, met een gemiddelde van 350 meter kabel gebruikt voor elke 5100 oneven nodes. En het is voor vijf maanden, niet vijf jaar.

Maar dat soort berekening back-of-the-envelop illustreert hoe ogenschijnlijk enorme aantallen ineens een stuk minder eng als je ze delen door 8,5 miljoen gebouwen, of 5100 nodes, of wat moet worden gedaan.

Nationale. Breedband. Netwerk.

Het is groot, weet je?

Deze aankoop van koper is een volkomen normaal en verwacht onderdeel van het plan. Immers, je moet het nieuwe netwerk aan te sluiten en het opstarten voordat het uitschakelen van de oude.

Vooruitdenken, zal de NBN ook moeten nieuwe kabels om eventuele schade te herstellen om het kopernetwerk, zodra het overneemt van Telstra. Nogmaals, het is handig om te overwegen hoe groot Australië is. Doet 1800 km klinkt als veel? Niet als je je realiseert dat, bijvoorbeeld, Penrith gemeenteraad in het westen van Sydney’s alleen is verantwoordelijk voor het beheer van meer dan 1050km van de lokale en regionale wegen.

Als u denkt dat 1800 km van koperen kabel of een prijskaartje van AU $ 14.000.000 is iets om NBN bash met, dan ben je een idioot. U heeft niet de moeite genomen met aandacht voor de details. Je maakt deel uit van het probleem.

Het ergste van alles is dat claque van CUD-kauwend idioten die mompelen “fraudband” elke keer dat de naam Turnbull of zijn netwerk worden genoemd. Deze fiber-fundies hadden hun droom netwerk weggenomen door de slechte man, niet te begrijpen dat ze nooit echt gehad om te beginnen, niet te merken dat het was gewoon niet gebeurt, en niet in slagen om hun kennis van de overheid plannen voor de helft te actualiseren een decennium. Bravo.

Fibre versus koper is niet het probleem, mensen. Haal dat uit je hoofd.

Het feit dat een volledig glasvezelnetwerk is in staat om het leveren van hogere snelheden dan netwerken met koper in de mix staat niet ter discussie. Het is nooit geweest.

De kwestie gaat over het kiezen van de beste aanpak in de echte wereld, waar we moeten beginnen met de netwerken die we hebben, en zet ze in de netwerken die we willen, met de middelen die we ons kunnen veroorloven, zowel menselijke en technologische.

Het gaat om het leveren van hogere breedbandsnelheden voor zo veel Australiërs mogelijk, want het is een nationaal project, zo snel mogelijk, omdat de rest van de wereld vooruit is gestegen van ons, en zo kosteneffectief mogelijk te maken, want de middelen zijn niet oneindig . En het is duidelijk dat de aanpak van de Arbeid werd niet om dat te doen, voor een heleboel redenen.

Dat het niet om te zeggen dat Turnbull’s multi-technologie mix is ​​automatisch het antwoord. Verre van dat. Zoals ik elders in 2013 schreef, beleid aanloop naar de verkiezingen Turnbull bevatte 90 miljard maybes. Hoewel het de propaganda strijd in die tijd kan hebben gewonnen, zou alles afhangen van de real-world nummers als hij probeerde om een ​​echt netwerk op te bouwen in de echte wereld.

Zou het bouwen FttN eerste, en draaien in FTTP later, helpen sneller verbeteren van het lot van meer Australiërs? Of zou het neerkomen op het bouwen van alles twee keer? De antwoorden op deze vragen zou afhangen van de precieze formules in spreadsheets, die niet werden geopenbaard, en de real-world nummers, die we niet hebben.

Nou, we hebben de tweede van die dingen nu. NBN kosten Turnbull hebben uitgeblazen, en als voormalig communicatie minister Senator Stephen Conroy gewezen sterkst, terwijl vraagtekens NBN CEO Bill Morrow in de Senaat Schattingen op dinsdagavond, zijn er nog tal van problemen aan te pakken.

Dus, samenvatten, de inkt is nog niet droog op de [NBN’s FttN / FttB bouw] contracten, alle FttN u bent overgestapt op tot op heden is gebouwd door Telstra, die niet verder deelnemen aan de bouw, je nog steeds niet ‘ t weet dat de toestand van het kopernetwerk, uw kennis van het HFC-netwerk activa is beperkt, je hebt geïdentificeerd een tekort aan vaardigheden, je hebt geen HFC bouwcontracten ondertekend; je hoeft niet een enkele betalende HFC klant, je alleen een handvol van de betalende FttN klanten, de HFC product set niet is vrijgegeven, en de IT-systemen zijn niet compleet, “zei Conroy.

“En je gelooft dat je de helft van het land om de NBN in twee jaar kan verbinden – maar dat is gelukkig na de volgende verkiezingen?”

reactie NBN’s?

“Al dat klopt”, zei Morrow.

Rechts. Hier zijn we in 2015, en we weten nog steeds niet zeker wat breedbandsnelheden we zullen krijgen wanneer, noch hoeveel het zal kosten.

Wat we wel weten is dat beide benaderingen die we tot nu toe heb geprobeerd hebben uiteindelijk kost veel meer dan eerst beweerd. En we weten dat elke keer als we besluiten om te veranderen, duurt het een jaar of meer om te schakelen, het uitstellen van alles nog verder.

Dus de echte problemen hier zijn eigenlijk over eerlijkheid, transparantie, en de mogelijkheid om de gestelde doelen binnen de gestelde termijnen te bereiken. Op deze punten, tot nu toe, beide grote politieke partijen hebben jammerlijk gefaald.

Malcolm Turnbull heeft een aantal dingen mompelde over een meer open, samenwerkende overheid. Misschien moet hij beginnen met de NBN, en beginnen die door het openbaar maken van al deze verborgen spreadsheets.

Bijgewerkt 18:06 AEDT 21 oktober 2015: verduidelijkte de “rekenkundige” gebruikt.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data