Intel bereidt Core i7-3970X Extreme Edition processor, nog steeds geen Ivy Bridge

Intel is het omzetten van alles om Ivy Bridge, alles, dat wil zeggen, met uitzondering van de snelste desktop-chip. Volgens de Turkse sleuthing website Donanimhaber.com, wordt het bedrijf klaarmaken van een opvolger van de i7-3960X Extreme Edition die nog afhankelijk is van de laatste generatie Sandy Bridge architectuur.

Naar verluidt genoemd – surprise, surprise – de i7-3970X Extreme Edition, zal de zes-core, 12-thread ontwerp van zijn voorganger behouden, samen met zijn andere belangrijke specs, zoals 15MB L3-cache, 150W TDP, en ontgrendeld multiplier voor eenvoudiger overklokken. De ene cruciale verschil zal zijn in de kloksnelheid, de i7-3970X een 3.5GHz basissnelheid zal hebben, met een 4GHz Turbo-modus (in vergelijking met 3.3GHz en 3.9GHz, respectievelijk voor de i7-3960X).

U kunt wedden een ander ding zal niet veranderen wanneer de nieuwe CPU wordt gelanceerd: de prijs. Intel heeft vast gehouden op de prijsstelling van haar eerste Extreme Edition desktop processor op $ 1000, en aangezien AMD niet eens de moeite om een ​​van haar processors dicht bij dat punt de prijs, is er geen reden om een ​​wijziging in de strategie verwachten.

Intel is vermoedelijk het overslaan van Ivy Bridge met het oog op een meer volledige refresh van de Extreme Edition met de aanstaande Haswell 22nm microarchitectuur, die een nieuwe socket nodig bieden (LGA 1150) en kan tot 32 MB L3 cache. Dat kan komen ergens in 2013, maar als je een welgestelde liefhebber bent, bent u bereid om te wachten tot dan, of wil je een groots op de i7-3970X laten vallen?

[Via Fudzilla]

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt