Ik haat Unity. Ik haat GNOME. Ik haat Windows 8. De ultieme desktop search blijft.

Ik heb al jaren geklaagd dat sinds de release van Windows 95 die besturingssystemen zijn gestagneerd en hebben alle geconvergeerde op dezelfde look and feel dat de Grote Desktop Revolutie weg begon in 1995 zag ik een vervelende trend in 1996, toen ik voor het eerst zag fvwm95. Het was leuk en slim en het was Linux met die dezelfde geweldige Windows 95 thema gaande. Hoewel het duurde wel even wennen, ik was een relatief early adopter van Windows 95 – ja, voordat Microsoft opgelost met Windows 95B.

Maar, nog steeds een of andere manier wilde ik Linux om anders en beter dan zijn aartsvijand van de grote NorthWest zijn. Linux moet beter. Het moet er beter uitzien, beter reageren, presteren beter en beter, want het is gratis. Ik vind echter dat zelfs gratis is niet goed genoeg, want ik ben nog steeds op zoek naar de ultieme bureaublad.

Woorden om Unity

Ik weet niet precies hoe Canonical kunnen verdedigen Eenheid – athough, ik heb gezien ze uit te proberen – en ik ben niet zeker hoe iemand het kan gebruiken. Het kost me tien minuten om elke keer als ik probeer om het te vinden mijn Terminal te vinden. Ten slotte, voegde ik het aan dat goofy hangend Tsjaad dingetje aan de linkerkant van het scherm. Ik kan niet efficiënt niets vinden het gebruik ervan. Ik desinstalleerde het en geïnstalleerd GNOME in de plaats. Stel je mijn schok toen ik keek naar GNOME 3.x voor de eerste keer. Ik ging in een vlaag van het schelden en gooien dat maakte me er uitzien als een verwende peuter.

Ik ben verwend – verwend door “GNOME Classic.” Blijkbaar, als ik iets dat werkt goed bevalt, is het nu klassiek, retro of mijn favoriet, erfenis. Ik hou van (en door de liefde, bedoel ik haat) het wanneer mensen verwijzen naar deze erfenis en de erfenis die. Legacy? Het maakt me ziek om te horen iemand te bellen iets erfenis die amper vijf jaar oud.

Ik dwaal af. Sorry, soms mijn rants uiteenlopen dergelijks. Het is een combinatie van slechte Segue planning en mijn eigen gevecht met ADD.

Hoe dan ook, ik haat Unity. Ik kan niets zonder pagina door elke applicatie op mijn systeem en het voelt gewoon onhandig. Een desktop manager moet twee dingen doen: Zorg voor een grafische achtergrond waarop te werken met applicaties en zijn makkelijk te gebruiken – transparante, in feite.

Ik wil in staat zijn om te gaan zitten op mijn computer en start elke toepassing binnen twee of drie seconden. Ik wil niet te zoeken naar iets, tenzij ik met opzet te zoeken.

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Eenheid is een grote flop. Ik hoop dat het niet veel moeite te ontwikkelen, omdat het zuigt niet aan. En, ik probeer wanhopig moeilijk om mijn advies van het uit te drukken zonder het gebruik van krachttermen.

Go Home GNOME

De nieuwe Gnome is het niet. In feite, mijn Linux-systemen zijn allemaal terug naar GNOME Classic zoals ze nu belt teruggedraaid. Klassiek? Werkelijk? Slechts een maand of zo geleden, het was gewoon GNOME en ik vond het leuk. Ik vond het prima. Het is schoon, snel, efficiënt … en OK, het is een beetje Windowsy, maar nog altijd beter dan KDE 4.x En, de haat voor KDE 4.x komt van een man die gebruikt om de liefde KDE. Ik gebruikte het in plaats van GNOME. GNOME leek een beetje buggy in zijn eerdere iteraties.

Maar toen KDE maakte de grote overstap naar weirdness widget, zei ik: “Nee, op geen enkele manier. Ik heb een keuze. Ik verhuis naar GNOME.” Ik deed en ik heb nooit meer achterom gekeken. Tot nu toe, dat is.

Ik ben op een kruispunt in mijn beslissing om een ​​desktop manager, GUI, window manager of hoe je het ook wilt noemen. Ik haat de nieuwe GNOME. Het is cheesy en ik kan niet spul vinden. Het is alsof de ontwikkelaars nam Unity naar de nieuwe Windows 95 te zijn en probeerde haar suckiness kopiëren naar wat vroeger een koele desktop manager.

Unity en GNOME 3.x beide mislukken voor mij.

Windows 8

Ik dacht toen Microsoft verlost van zijn DOS-gebaseerd besturingssysteem in het voordeel van de NT-gebaseerde smaak dat het bedrijf een nieuw leven was begonnen. Ik was blij met Windows XP en denken dat zou de geschiedenis ingaan als een van de grootste desktop-besturingssystemen ooit. Vista was een belangrijke mislukken. Windows 7 is enigszins verlost Microsoft. Het heeft een paar eigenaardigheden die ik niet kan wennen aan willen hebben om mijn printerstuurprogramma opnieuw te installeren om de paar dagen. Het wordt oud. Rebooten voor elke update krijgt een beetje irritant. Maar over het algemeen, Windows 7 is cool. Nou, met uitzondering van Windows 7 Starter Edition, dat is. Het is een verspilling van media, tijd en schijfruimte.

Windows 8 is een geheel nieuw dier, dat is echt een groente. Ik heb er een hekel aan. Ik haat de look met al die belachelijk groot icoon dingen die je hebt om door te vegen. Het lijkt alsof het is ontworpen voor peuters en kleuters niet volwassenen en zeker niet voor technisch onderlegde mensen zoals jij en ik.

Ik weet dat het in beta of alfa of wat dan ook – blah, blah, blah – het is onzin. Ik zal niet te gebruiken. Oh zeker, de meeste van de goodies zijn nog steeds ergens op de schijf, maar het vinden van hen kan een echte uitdaging zijn.

Wat is er met de drie nieuwe desktop systemen die ik heb hier beschreven? Is het nieuwe ding om je eindeloos zoeken naar uw applicaties en dingen die je werken? Ik wil niet om dat te doen. Ik wil weten waar mijn programma’s. Ik wil weten waar mijn documenten. Ik wil in staat zijn om efficiënt te werken. En, het zoeken door een bos van flippy, gloppy pictogrammen is niet mijn idee van efficiënt.

Wie is het ontwerpen van dit spul? Monkeys? Aliens? Vampieren?

Hoe kun je iets dat werkt te nemen en dan is het niet? GNOME, Eenheid en Windows 8 – Ik zal je niet gebruiken. Iemand van jullie. Ooit. Ik heb liever gebruik TWM of Chrome OS. En, ik soort van haat allebei van die ook.

Ja, ik weet dat er Mac OS X. Ik ben met tegenzin leunend in die richting. Helaas is het zo duur om iets Apple dat ik zou het vreselijk om te ontdekken dat ik een hekel aan Mac OS X ook na het maken van de investering te proberen.

Misschien zal ik LXDE proberen weer te geven. Hopelijk is het minder fouten dan het was een paar jaar geleden, toen ik het de eerste keer is geïnstalleerd. Wat ik ook probeer, ik zal op de eerste plaats het in een VM en geven het een goede test. Als het niet in een VM installeert, vergeet het maar. Ik zal ook niet gebruiken.

Ik hoop dat tegen de tijd dat mijn huidige computer trekt zijn laatste Watt dat iemand zal komen met iets bruikbaar, efficiënt en niet waardeloos. Ik hou niet van de dumbed-down vuilnis dat ze mijn weg bent gooien. Als je probeert om een ​​beroep op een breder publiek, niet doen. Als mensen zijn te dom om een ​​computer te gebruiken, dan moet dat maar. Verspil geen ieders tijd op iets dat lijkt op het zou moeten onderwijzen baby’s om te spreken en te spellen.

Wat gebruik je? Wat gaat u gebruiken in de komende twee jaar? Bent u in de stemming om te veranderen? Wat denk je van Eenheid, de nieuwe GNOME en Windows 8? Praat terug en laat me weten.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset