Heeft Windows 10 echt onder andere een keylogger? (Spoiler: No)

Daar gaan we weer.

Met Windows 10, heeft Microsoft een snelle update ontwikkelingscyclus aangenomen. Misschien is dat sneller tempo van invloed is op de tech pers ook, omdat het minder dan een week voor de eerste Windows 10-driven samenzweringstheorie te barsten op de scène nam.

Het begon met een vrijdagmiddag artikel in The Inquirer, een tech tabloid bekend om zijn ademloos koppen en feitelijk uitgedaagd proza. In ware Inky mode, de kop verklaard dat Windows 10 “heeft toestemming om uw elke beweging te kijken,” toe te voegen, onheilspellend: “Zijn ‘privacy’ beleid omvat toestemming om een ​​keylogger te gebruiken.

Vanuit een legalistisch oogpunt is deze kop slim geconstrueerd. Het maakt eigenlijk niet zeggen dat Windows 10 bevat surveillance software die uw toetsaanslagen controleert en stuurt een log van die toetsaanslagen naar Redmond. In feite is de implicatie dat er daadwerkelijk keylogger ingebed in de code Windows 10, wordt door deze toets graf, begraven het einde van het verhaal

“In effect.” Niet in de actualiteit. En in feite is er weinig bewijs dat de auteur voldoende achtergrond in de informatica of de veiligheid van een keylogger uit een limoentaart vertellen.

Maar het verhaal werd opgepikt door een paar andere bronnen en past netjes in complottheorieën, dus hier is een emmer koud water te gieten op de geruchten.

Als er echt iets dat lijkt op een keylogger in de Windows 10 Technical Preview waren, zou het heel gemakkelijk om te ontdekken en te documenteren precies welke informatie het is het verzenden. Ik heb een vluchtige check gedaan en kan niet iets dat overeenkomt met dat beschrijving. En ik ben er zeker van dat onderzoekers in de veiligheid en privacy gemeenschappen onmiddellijk de details van hun bevindingen te publiceren als ze iets door middel van een meer uitgebreide zoektocht gevonden.

Ik zal dit bericht onmiddellijk bij te werken als een dergelijk bewijs opduikt. Tot nu toe is er niets.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners; Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kijk, de Windows 10 Technical Preview is een geïnstrumenteerde versie. Het verzamelt informatie over uw gebruik van het product, met inbegrip van wat tekst en voice input, en geeft een aantal van die gegevens aan Microsoft voor gebruik in de tuning de prestaties en het verbeteren van spraakherkenning en spellingscontrole.

Dat is een verre schreeuw van een keylogger, dat is een surveillance tool die lukraak verzamelt elke toetsaanslag op een pc en zendt het (meestal stiekem) naar een externe locatie.

De door de Windows 10 telemetrie instrumenten verzamelde gegevens is beperkt, maar het proces van het verzamelen van deze informatie kan leiden tot onbedoeld vrijgeven van informatie. Dit is geen nieuw probleem: er zijn soortgelijke zorgen dat zakelijke klanten moeten voorzichtig zijn bij het configureren van Windows Error Reporting gebruik uitgebrachte versies van Windows op productiemachines.

Als u zich zorgen dat bestanden die u werkt met vertrouwelijke informatie bevatten, je moet waarschijnlijk niet worden met behulp van de Windows 10 Technical Preview om ze te openen.

Voor de goede orde, Microsoft’s antwoord op deze aantijgingen is als volgt

Op 1 juni, Microsoft’s Gabe Aul bevestigd dat gebruikers in staat zijn om deze functies in de definitieve versie van Windows 10. De optie zal beschikbaar zijn in Windows 10 Instellingen> Privacy> Terugkoppeling & Diagnostics zijn onbruikbaar zal zijn. “Het is ook te configureren als onderdeel van OOBE [de out-of-box setup ervaring] op nieuwe installaties,” zei hij.

Ik zal opnieuw controleren nadat Windows 10 is uitgebracht op 29 juli 2015.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

Windows 10 Enterprise nu beschikbaar op abonnement van Microsoft’s cloud-partners

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen