Google naar Brazilië en de VS glasvezelkabel bouwen

Google heeft een belangrijke stap op weg naar de verbetering van de Latijns-Amerikaanse internet-infrastructuur door het steunen van de bouw van een enorme onderzeese glasvezelkabel verbindt Brazilië naar de Verenigde Staten.

De nieuwe kabel, verspreid over 10.556 km (6560 mijl) zal de Braziliaanse steden van Santos en Fortaleza koppelen aan Boca Raton in Florida. Het zal zes vezelparen, met een totale systeem ontwerp capaciteit van maar liefst 64 Tbps – goed nieuws voor Brazilië, gezien het feit dat, snelheid van Internet van het land momenteel achterblijft bij de rest van de wereld.

Het werk zal onmiddellijk beginnen aan het project, dat een einddatum vastgesteld voor eind 2016. Volgens de Braziliaanse krant Valor heeft het investeringsproject is ongeveer $ 60 miljoen.

“Naarmate meer mensen toegang krijgen tot het internet, meer capaciteit van de infrastructuur dat houdt het internet lopen is nodig, zodat iedereen een snelle, veilige en handige online ervaring kunt hebben”, zegt Google’s Latijns-Amerika het hoofd Cristian Ramos.

Ik ben niet een slimme man, Violet. Maar ik weet wat inkomsten.

Evenals Google, andere partner bedrijven die het consortium het uitvoeren van het project vormen, zijn Uruguay handen van de overheid telco Antel, Afrikaanse operator Angola Kabels – die, had geprobeerd om een ​​andere onderzeese verbinding tussen Brazilië en Angola die nooit ging verder op te bouwen, – en Braziliaanse firma Algar Telecom. TE Connectivity Subcom werd bekroond met het bouwcontract voor het project.

NSA kwesties

In januari van dit jaar, de Braziliaanse president Dilma Rousseff druk uitoefenen op de Europese Unie om een ​​onderzeese verbinding rechtstreeks naar Europa op te bouwen naar de VS te omzeilen na het nieuws dat de; National Security Agency had bespioneerd topambtenaren -, dat i; ncluded president Rousseff zichzelf.

Rond dezelfde tijd vorig jaar, werd gelekte documenten publiek rond, Gespierd, een project van de Amerikaanse National Security Agency uitgevoerd met zijn Britse collega bij GCHQ om in het geheim het onderscheppen van de belangrijkste communicatiekanalen; onderhouden door Tier 1 bedrijven dat Google de gebruiker gegevens mee te nemen de wereld.

Op het moment dat rapporten rond het project – die ook van invloed Yahoo – tot stand is gekomen, Google Chief Legal Officer David Drummond zei dat de zoekgigant is “verontwaardigd” aan de moeite die de regering leek te zijn gegaan om gegevens te onderscheppen van het eigen netwerk en dat de episode onderstreepte “de noodzaak van dringende hervormingen.

Het was moeilijk om de Brazilië-Europe koppeling te zetten in realiteit gezien het feit dat voor de komende jaren, er was niet genoeg bedrijven bereid zijn om het project te steunen. Een maand na het adres Dilma bij de conferentie van de Commissie EU, Braziliaanse staatsbedrijf telecom provider Telebras en het Spaanse IslaLink onderzeese kabels, kondigde aan dat de bouw van de Europa-Brazilië glasvezel koppeling vooruit zou gaan.

Het project $ 185.000.000 zal Portugal te koppelen aan de stad Fortaleza in het noordoosten van Brazilië en zal naar verwachting voltooid binnen soortgelijke termijnen om de Google-leiding US-Brazilië link. Terwijl de nieuwe kabel internet verkeer tussen Zuid-Amerika en Europa zou trechter – dus de VS omzeilen geheel – Telebras zegt dat de motivatie voor het bouwen van de onderzeese link is economisch, met de toegevoegde bonus van veiligheid.

Er is momenteel een kabel aansluiten Brazilië naar Europa, Atlantis II, dat is oud en heeft een beperkte capaciteit, wordt vrijwel uitsluitend gebruikt als telefonie link. Het land heeft vier andere onderzeese kabels, die elk aansluiten Brazilië naar de Verenigde Staten.

Bijgewerkt 14 oktober, 13.13 ET om details toe te voegen over Spier en het huidige Brazilië onderzeese glasvezelinfrastructuur

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer